Uutiset

Kuljetuskalusto

Peitteet kaikkiin tarpeisiin

Ipe-Peite Oy on jo 40 vuoden ajan valmistanut PVC-peitteitä varastoitujen tai kuljetettavana olevien tuotteiden suojaamiseksi säältä ja katseilta. Nykyisin Lahdessa ja Kalajoen Himangalla toimiva yritys valmistaa peitteitä, pressuja ja oviverhoja teollisuuden, maatalouden ja kuljetusyritysten yksilöllisten tarpeiden mukaisesti.

Ipe-Peite Oy:n päätoimipaikka on Lahdessa. Jokimaan yrityspuistossa sijaitseviin tiloihin Ipe-Peite muutti tämän vuoden alkupuolella. Yrityksen toinen toimipaikka on Himangalla.

Ipe-Peite Oy:ssä on eletty viime syksystä lähtien vilkasta muutosten aikaa. Viime marraskuussa toiminta laajeni yritysoston myötä Himangalle ja sydäntalvella päätoimipaikka muutti Kausalasta Lahteen ajanmukaisiin toimitiloihin.

Simo Ruusunen toimitusjohtajaksi

Simo Ruusunen aloitti Ipe-Peitteen toimitusjohtajana elokuun alussa. Hänellä on vankka kokemus myyntityöstä, ja ennen toimitusjohtajan pestiä hän työskentelikin Ipe-Peitteellä myynnin tehtävissä.

Elokuun alussa Ipe-Peite sai uuden toimitusjohtajan, kun Simo Ruusunen nimitettiin tehtävään. Ruusunen on työskennellyt jo aiemmin Ipe-Peitteellä myynnin tehtävissä, ja vastaa uudessa tehtävässään yrityksen operatiivisesta johdosta sekä myynnin kehittämisestä koko Suomen alueella. Hänellä on kaikkiaan noin 20 vuoden kokemus myyntityöstä. Ruususen työpiste sijaitsee Ipe-Peitteen pääkonttorilla Lahdessa.

”Simossa yhdistyy osaaminen ja motivaatio toiminnan kehittämiseen. Uskon, että toimintamme tehostuu entisestään ja tämä näkyy ulospäin erityisesti tärkeimmälle sidosryhmällemme, asiakkaille”, toteaa Ipe-Peitteen omistaja ja hallituksen puheenjohtaja Jyrki Lindblom.

Kahdella paikkakunnalla

Sekä pääkonttori Lahdessa että Himangan toimipiste ovat hyvien liikenneyhteyksien äärellä. Himangalla valtatie 8 kulkee vierestä ja Lahdessa Vanha Helsingintie (maantie 140) sekä rakenteilla oleva Lahden eteläinen ohitustie (valtatie 12) ovat hyvin lähellä.

”Toimipisteet tuottavat yhtäläisesti palveluita, joten asiakas voi valita aina asiointinsa kannalta mieluisamman toimipisteen. Tarpeen vaatiessa voidaan tuotantoa ohjata toimipisteiden välillä tilausten mukaan”, sanoo Simo Ruusunen ja kertoo, että yhtiö työllistää yhteensä noin 20 henkilöä.

Kenties näkyvin Ipe-Peitteen tuoteryhmä ovat kuorma-autojen ja perävaunujen peitteet. Tuotevalikoimaan kuuluvat myös pressuhallit, oviverhot ja irtopeitteet, jotka kaikki valmistetaan asiakkaan toiveiden mukaan räätälöitynä.

Lahden toimipisteen avarissa tuotantotiloissa työntekijöillä on käytössään asianmukaiset laitteet ja tilat. Henkilönostimet ja siltanosturit mahdollistavat turvallisen työskentelyn kuorma-autojen ja perävaunujen parissa.

”Meillä on tavarantoimittajina luotettavia ja nimekkäitä toimittajia, joten materiaalien laatu, saatavuus ja toimitusvarmuus ovat korkealla tasolla. Tietysti myös valmistus tapahtuu osaavan työvoiman ansiosta laadukkaasti ja nopeasti, joten asiakas saa aina sopivan ja kestävän peitteen”, kertoo Ruusunen.

Persoonallisuutta peitteisiin

Etenkin kuljetuskaluston peitteet toimivat yhä useammin myös markkinoinnin välineenä. Pressukapellissa on usein kuljetusliikkeen nimi tai logo, joskus koko peite valjastetaan vaikkapa toimeksiantajan tuotteiden markkinointiin.

”Logot ja tekstit voidaan yleensä toteuttaa sapluunamaalauksella, joka tehdään omissa tiloissamme. Pressuun voidaan myös tulostaa kuvia, vaikka koko alalle. Tulostuksen tekee yhteistyökumppanimme. Kumpaankin toteutukseen tarjoamme aineiston tuotantoa, eli meiltä asiakas saa myös suunnittelun”, kertoo Ipe-Peitteen markkinoinnista vastaava Sari Pekkala.

Korjaaminen kannattaa tehdä viipymättä

Yksi esimerkki Ipe-Peitteen laajasta tuotevalikoimasta ovat varastokatosten oviverhot.

Laadukas peitemateriaali kestää kovassakin käytössä pitkään kulutusta, mutta terävien esineiden leikkaavat voimat voivat olla liikaa ja reikä peitteessä on karu totuus.

”Jatkon kannalta on tärkeää korjata peite, vieläpä mahdollisimman nopeasti. Mitä pikemmin vaurio korjataan, sitä vähemmällä työllä ja kustannuksella korjauksesta selvitään”, sanoo Simo Ruusunen. ”Voimme tehdä korjaukset myös asiakkaan luona, jonne asentajamme voi ajaa huoltoautollamme. Silloin ei isolla autolla tarvitse ajaa meidän toimipisteelle peitettä korjauttamaan.”

Maxpossa mukana

 

Ipe-Peite on mukana myös Maxpo-messuilla yhteisellä osastolla Cobra-seulakauhoja valmistavan Cernos Oy:n kanssa. Osaston teemana on peitteet ja laitteet kerralla kuntoon.

Lue myös: Ipe-Peitteen johdossa muutoksia

Lue seuraavaksi