Uutiset

Kuljetuskalusto

Pajakulma kehityksen kärjessä

Pajakulma Oy on vuosikymmeniä kestäneen historiansa aikana aina katsonut voimakkaasti eteenpäin ja rohkeitakin ratkaisuja on tehty epäröimättä. Pajakulma on pitänyt silmänsä auki muuttuvissa tilanteissa ja yritys on laajentunut kattavaksi palveluja, tuotteita sekä lentokenttäratkaisuja tarjoavaksi dynaamiseksi yhtiöksi. Tuoreimpina muutoksina Pajakulma on laajentanut aukioloaikojaan, keskittänyt Pirkanmaan toiminnot Tampereelle sekä solminut sopimuksen Hiab-tuotteiden huoltotoiminnoista Tampereella.

Pajakulma Oy on vuosien mittaan saavuttanut maineen luotettavana yhteistyökumppanina, jonka tuotteiden laadukkuuteen sekä aikataulujen pitävyyteen on voinut luottaa. ”Me olemme aina kiinnittäneet erityishuomiota asiakaspalvelun tasoon ja hoidamme sovitut projektit alusta loppuun suunnitelmallisesti ja täsmällisesti. Asiakas saa kerralla tarvittaessa käyttöönsä koko palettimme, aina suunnittelu- ja tuotekehityksestä itse valmistustyöhön ja edelleen huollon, varaosa- sekä takuupuolen elinkaaripalveluihin”, kertoo Pajakulman myyntijohtaja Harri Kumpu.

”Ajoneuvojen varustelussa toimintaperiaatteemme näkyvät edistyksellisinä tuotteina, nopeina toimitusaikoina sekä järkevänä hinta-laatusuhteena. Meillä on myös vankka lainsäädäntöosaaminen ja merkkiriippumattomana pystymme räätälöimään asiakkaalle toimivimmat kokonaisratkaisut”, jatkaa laitemyynnin päällikkö Marko Oksanen.

Pajakulmalla on reagoitu tuotevalikoiman sekä palvelukonseptin määrän kasvuun nopeasti ja huolto- sekä varaosapalvelua saa jatkossa aamukuudesta iltakuuteen saakka. ”Näin pystymme kuormittamaan huoltotoimintoja tasaisemmin, mikä näkyy asiakkaalle nopeampana palveluna ja arvokkaan työvälineen saamisena ripeästi takaisin tuottavaan toimintaan. Nosturien määräaikaishuollot pois lukien meidän alojemme erikoispiirteenä onkin nimenomaan korjausten ja vianetsintöjen suuri osuus työtehtävissä.

Aikataulujen kiristyminen on vielä korostunut puutavara-autoilijoiden asiakkuuksien määrän kasvaessa, sillä hektisellä alalla ajoneuvot täytyy saada nopeasti tien päälle. Aukioloaikoja lisäämällä pystymmekin usein ottamaan ajoneuvon sisään työpäivän päätteeksi ja luovuttamaan sen jo seuraavaksi aamuksi takaisin ajoon”, korostaa Kumpu

Pajakulma on kasvattanut alueyksikköjensä sekä huoltopisteidensä määrän koko Suomen kattavaksi. Tällä hetkellä yritys työllistää noin sata henkilöä, joista 40 yhtiön päätoimipisteessä Tampereen Arvionkadulla toimivien liikenneyhteyksien ääressä. Toiminnan tehostuessa entisestään on aiemmin Sastamalassa sijainnut Vammaksen lentokenttäratkaisujen valmistus ja huolto siirretty Tampereelle vuoden alusta. ”Tätä kautta säästämme kuljetuskustannuksissa ja samalla saamme koko talon potentiaalin tehokkaammin lentokenttäasiakkaidemme käyttöön”, Kumpu lisää. Muuten Pajakulma tulee jatkossakin panostamaan tehokkaaseen ja toimivaan koko maan kattavaan verkostoon ja huoltopisteitä löytyy Helsingistä Rovaniemelle saakka.

Pajakulma aloitti viime vuonna Hiabin tuotteiden huoltopisteenä Tampereen alueella ja päätös yhteistyöstä on osoittautunut toimivaksikummallekin osapuolelle. ”Toiminta on saanut Hiab-asiakkailta paljon kiitosta ja olemme onnistuneet vakuuttamaan heidät nopeudella ja laadukkaalla työn jäljellä. Yhteistyötämme auttavat merkittävästi samantyyppiset yrityskulttuurit ja vastuulliset toimintatavat. Hiabin asiakkaat ovat tottuneet korkeatasoiseen palveluun ja me Pajakulmalla pystymme vastaamaan näihin vaatimuksiin”, kertoo Kumpu. Korjaushuoltojen lisäksi Pajakulma suorittaa luonnollisesti myös kaikki vaadittavat vuosi- ja kymmenvuotistarkastukset sekä kalibroinnit. ”Meillä on alan perin pohjin tunteva henkilökunta ja myös varaosavalikoiman kattavuus on huippuluokkaa”, lisää Kumpu.

Pajakulmalle on vuosikymmenien aikana syntynyt vankka kokemus siitä, mitä huippuluokan tuotteilta vaaditaan Suomen rankoissa olosuhteissa. Pajakulman omaan tuotantoon ja edustuksiin kuuluvat esimerkiksi Pure- ja Rasco-tienhoitokalusto, Jorpe-lavat, Liner-korimallisto sekä jousituotteet. Talossa työskenteleekin edelleen jousiseppä, jonka kautta asiakas saa hyvinkin yksilöllisiä erikoisjousia järkevään hintaan. Oman tuotannon lisäksi Pajakulma on tullut tunnetuksi eturivin jousitoimittajana, sillä yrityksen kattavasta varastosta saa laadukkaita jousia, tappeja, heloja, pultteja ja muita tarvikkeita kaikkiin ajoneuvoihin ja perävaunuihin nopeilla toimituksilla sekä sopivasti hinnoiteltuina.

Pajakulmalla on myös kuormankäsittelyyn runsas valikoima alan eturintaman merkkejä ja halutessaan voi ajoneuvon varustaa esimerkiksi Ferrarin tai Palfingerin nosturilla, Joabin koukkulaitteilla, Sörensenin takalaitanostimilla tai Pajakulman omilla koukku- tai vaijerilaitteilla. Viime vuosien aikana Pajakulma on panostanut voimakkaasti korirakentamiseen ja erityisesti kevyen luokan Liner-korimallistot ovat kasvattaneet suosiotaan. ”Tällä hetkellä kysyntää on runsaasti alle 3,5 tonnin ajoneuvoihin, joihin kehittämämme Cityliner-korimallisto soveltuu erinomaisesti kestävyytensä sekä keveytensä mahdollistaman hyvän kantavuuden ansiosta”, kertoo Marko Oksanen. Hän korostaa myös Pajakulman yksilöllistä palvelua, jossa asiakkaalle suunnitellaan, valmistetaan sekä teipataan ajoneuvoihin tyylikkäät ja asiakkaan omaa brändiä saumattomasti tukevat ja huomiota herättävät teippaukset.

Pajakulman innovatiivisuuden osoituksena Helsingin Messukeskuksessa kesäkuussa järjestettävässä Logistiikka-Kuljetus- osastolla on esillä hyvin paljon mielenkiintoisia uutuuksia. ”Näytillä on esimerkiksi Renault Master varustettuna erittäin kevyellä elintarvikekorilla, joka on räätälöity kauppojen kotikuljetuksia silmällä pitäen”, kertoo Oksanen.”Raskaalle ajoneuvopuolelle meillä on esitellä uuden sukupolven sirotin, uudentyyppinen kompakti tiehoito-ohjain erityisesti kunnalliselle sektorille sekä sokerina pohjalla täysin uusi mielenkiintoinen patentoitu ratkaisu, joka tulee tuomaan käyttäjilleen huomattavia säästöjä. Uutuus paljastetaan messuilla, joten osastollamme kannattaa ehdottomasti vierailla”, päättää Kumpu.

Lue seuraavaksi