Uutiset

Kuljetuskalusto

Nokian Hakkapeliitta Loader -rengasperhe laajenee

Pyöräkuormaajat ja tiehöylät ovat tärkeässä osassa, kun tiet, pysäköintialueet ja lastauspihat on pidettävä puhtaana lumesta ja yhteiskunnan pyörät pyörimässä. Nokian Hakkapeliitta Loader -rengas tarjoaa erinomaista pitoa vuoden ympäri – nyt myös koossa 14.00R24.

Kun Nokian Hakkapeliitta Loader -renkaat tulivat markkinoille vuonna 2016, ne saivat erittäin hyvän vastaanoton ankarissa talviolosuhteissa työtä tekeviltä ammattilaisilta. Parempi pito ja tarkka ohjattavuus toivat mielenrauhaa työskentelylle pysäköintialueilla, lentokentillä ja lastauspihoilla, sillä ne täytyy pitää toiminnassa joka säässä. Lisäksi olosuhteet vaativat pyöräkuormaajalta nopeutta ja tarkkuutta. Alun perin valikoimassa olivat rengaskoot 17.5R25, 20.5R25 ja 23.5R25, mutta maaliskuun alusta alkaen Nokian Hakkapeliitta Loader -renkaita on saatavilla myös koossa 14.00R24.

“Pyöräkuormaajien lisäksi uusi koko tuo paremman talvipidon myös tiehöylille. Ankarissa talviolosuhteissa pitoa ei ole koskaan liikaa”, kertoo tuotepäällikkö Eva-Leena Varpe Nokian Renkailta.

Toimii vuoden ympäri

Nokian Hakkapeliitta Loader ei ole pelkästään talvikuukausien rengas.

”Yksi suunnittelun lähtökohdista oli, että renkaan tulee kestää myös kesäkäyttöä kestopäällysteellä. Nokian Hakkapeliitta Loader -renkaat toimivat ympäri vuoden”, Varpe linjaa.

Talvipidon ja kestävyyden yhdistämisessä salaisuutena on toisaalta aggressiivinen ja epäsymmetrinen avoin renkaan pintakuvio ja toisaalta tarkkaan harkittu kumiseos.

”Pinnassa on paljon kumia. Sen loppuun kuluttamiseen tarvitaan todella paljon ajotunteja”, toteaa Eva-Leena Varpe.

Kun tarvitaan poikkeuksellisen hyvää rengaspitoa

Äärimmäisen liukkaissa olosuhteissa työskenneltäessä Nokian Hakkapeliitta Loader -renkaat voidaan myös nastoittaa.

”Renkaissa on valmiiksi merkityt paikat nastoille, joten asennus on helppoa. Ilman nastojakin renkaan diagonaalinen lamellointi tarttuu lujasti tienpintaan”, Varpe lupaa.

“Testikäyttäjämme Lapissa teki 12-tuntisia lumityövuoroja lähes päivittäin, kuusi kuukautta vuodesta”, kertoo Tuomas Färlin, Nokian Renkaiden Business Line Director. ”Hän piti Nokian Hakkapeliitta Loader -renkaiden pitoa uskomattoman hyvänä. Kun työnä on pitää tiet, pysäköintialueet ja ratapihat käyttökunnossa, tarjoaa paras saatavilla oleva teknologia mielenrauhaa.”

Lisäkilometrejä renkaiden pinnoituksella

Pyöräkuormaajan tai tiehöylän renkaiden elinkaarta on mahdollista jatkaa Noktop Loader -renkaanpinnoitemateriaalilla. Sen pintaominaisuudet vastaavat Nokian Hakkapeliitta Loader -rengasta, ja modulaarisen rakenteen ansiosta pinta sopii eri levyisille renkaille.

Lue seuraavaksi