Uutiset

Kuljetuskalusto

Iveco S-Way lainaa rakenteen Nikola TRE:lle

Nikola Tre

Iveco, FPT Industrial ja Nikola julkistivat Nikola TRE:n, ensimmäisen moottoriajoneuvon, joka syntyi CNH Industrialin ja Nikolan yhteisyrityksen tuloksena, ja joka yhdistää hyötyajoneuvovalmistajan ja voimansiirtojärjestelmän asiantuntijan osaamisen.

Nikola Tre perustuu viime heinäkuussa Madridissa lanseerattuun Iveco S-Way -kuorma-autoon, joka on otettu erittäin hyvin vastaan ​​niin asiakkaiden kuin alan asiantuntijoiden keskuudessa. Nikola Tre yhdistää S-Way:n perusrakenteeseen Nikolan edistyneen sähkötekniikan ja uuden sukupolven patentoidun tietoviihdejärjestelmän.

Nikola ja Italdesign ovat yhdessä toteuttaneet Nikola-mallin integroinnin Iveco S-Wayn alustalle. Suunnitteluyhteistyö on luonnollinen seuraus kahden yrityksen välisestä kumppanuudesta, joka alkoi vuonna 2018. Yhteistyön tuloksena ensimmäinen Nikola Tre -muotoilumalli paljastettiin Scottsdalessa, Arizonassa, Yhdysvalloissa, Nikola World -tapahtumassa huhtikuussa 2019.

Iveco hyöty- ja erikoisajoneuvojen toimitusjohtaja Gerrit Marx totesi: ”Iveco S-Way on tuote, joka ilmentää Ivecon asiakaskeskeisyyttä ja on päässyt hyvään vauhtiin markkinoilla. Nyt se lainaa rakenteensa Nikolan Tre-mallille, mikä merkitsee uuden matkan alkua päästöttömiin kuljetuspalveluihin.”

Täyssähköinen Nikola TRE päästöttömiin aluekuljetuksiin

Esitelty Nikola Tre 4×2 -vetoauto on malli autosta, joka sopii alueellisiin kuljetustehtäviin. Toimintamatka tulee olemaan jopa 400 km ja suorituskyky yhtä hyvä tai parempi kuin dieselkäyttöisellä vastaavalla mallilla.

Ajoneuvossa on modulaarinen akkujärjestelmä, jonka kokonaiskapasiteetti on jopa 720 kWh, ja joka voidaan räätälöidä vastaamaan eri asiakkaiden tehtäviä. Sähkömoottori tuottaa 480 kilowattia jatkuvaa tehoa 1 800 newtonmetriä vääntömomenttia.

Nikola Tre tulee myyntiin myös 2- ja 3-akselisina tasakuorma-autoina jakelu- ja aluekuljetuksiin.

Uuden sukupolven patentoitu viihde- ja navigointijärjestelmä

Nikola Tre:ssä on uusi Infotainment-järjestelmä, joka perustuu Nikolan omaan käyttöjärjestelmään ja joka integroi tieto-, viihde- ja navigointitoiminnot sekä suurimman osan ajoneuvon toiminnoista. Järjestelmän ominaisuuksiin kuuluvat ilmastointi, peilien säätö, jousituksen korkeuden säätö, 360 asteen kamerajärjestelmä, navigointi, Bluetooth-audiojärjestelmä, kattavat ajoneuvoasetukset ja ajoneuvon diagnostiikka.

Ajoneuvo hyödyntää Bluetooth-tekniikkaa luomaan turvallisen yhteyden ajoneuvon ja kuljettajan mobiililaitteen välille. Se mahdollistaa myös ovien lukituksen avaamisen puhelimen avulla kuljettajan lähestyessä ajoneuvoa. Puhelimella voi jopa säätää asetuksia, kuten ajokorkeutta ja lämmitys-/ilmastointilaitteen lämpötilaa kuljettajan toiveiden mukaan.

Polttokennokäyttöinen raskas kuorma-auto

IVECO, FPT Industrial ja Nikola ovat ottaneet käyttöön modulaarisen rakenteen kehittääkseen sähköautoa Euroopan markkinoille. Nikolan polttokenno on lähtökohta akun suunnittelulle, jotta ladattavilla akuilla toimiva täyssähköinen Nikola Tre voidaan muuttaa polttokennolla toimivaksi. Modulaarisen rakenteen ansiosta yhtiöt voivat tulevaisuudessa valmistaa sekä ladattavia että polttokennokäyttöisiä sähköajoneuvoja.

Toimintatapa mahdollistaa Nikola Tre:n esittelyn IAA 2020 -näyttelyssä ja Nikola World 2020 -tapahtumassa. Ensimmäiset ladattavat autot voidaan toimittaa asiakkaille vuonna 2021, kun taas polttokennomallit ovat asiakkaiden käytettävissä vuoteen 2023 mennessä.Lue seuraavaksi