Uutiset

Kuljetuskalusto

Niemi sähköistää kalustoaan Volvon kanssa

Niemi Palveluiden kaikki kuljetukset ovat olleet fossiilittomia jo vuodesta 2019, jolloin yritys siirtyi käyttämään koko kalustossaan käyttövoimina uusiutuvaa dieseliä, biokaasua ja sähköä. Nyt sähkön määrää lisätään ja kalusto täydentyy kolmella uudella Volvon sähkökuorma-autolla

Vuonna 2022 Niemi otti ensimmäisenä maailmassa käyttöön sähköisen Volvo FE Electric -muuttokuorma-auton, jossa on aurinkopaneelit katolla. Nyt kalusto täydentyy neljällä uudella kuorma-autolla, joista kolme kulkee sähköllä ja yksi biokaasulla. Uusien kuorma-autojen myötä Niemen sähköllä kulkevien autojen osuus nousee 13 prosenttiin. Biokaasulla kulkee 27 % ja uusiutuvalla dieselillä 60 % Niemen kalustosta. 

”Emme tyydy olemaan toimialamme ensimmäinen vain fossiilittomia kuljetuksia tarjoava yhtiö, vaan kalustostrategiamme mukaan tavoittelemme 0-päästöistä kalustoa vuoteen 2035 mennessä. Raskaan kaluston sähköistämisessä olemme ylpeästi edellätekijöitä”, kertoo Niemi Palveluiden johtaja Juha Niemi.

”Olemme erittäin iloisia voidessamme jatkaa läheistä kumppanuutta Niemi Palveluiden kanssa. Volvon sähkökuorma-autojen lisätoimitukset ovat todiste heidän luottamuksestaan yhtiötämme kohtaan. Niemen lisäinvestoinnit sähköiseen raskaaseen kalustoon osoittavat vahvaa sitoutumista hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen”, sanoo Volvo Finlandin toimitusjohtaja Magnus Björklund.

Niemi Palveluiden kuljettajat ovat olleet erittäin tyytyväisiä sähkökuorma-autoihin. Ne ovat mukavia ajaa, hiljaisia ja kulkevat tasaisemmin kuin dieselautot. Vaihteitakaan ei tarvitse vaihtaa. Myös Niemen asiakkaat ja ohikulkijat hämmästelevät usein isoja, hiljaisia ja pakokaasupäästöttömiä sähkökuorma-autoja. Tyypillisimmät kysymykset koskevat auton toimintamatkaa.   

Sähkökuorma-autot ovat Niemellä tavallisessa tuotantokäytössä Helsingissä, Tampereella, Lahdessa, ja Rovaniemellä, mikä tarkoittaa noin 100–150 kilometriä kaupunkiajoa päivittäin. Pääsääntöisesti autot ladataan öisin yrityksen toimipisteiden pihoilla, jonne on rakennettu latausasemat raskasta kalustoa varten.

Lue seuraavaksi