Uutiset

Autot

Nesteen asemilla nyt talvilaatuista dieseliä

Nesteen asemat kautta maan myyvät nyt talvilaatuista dieseliä. Dieselauto vaatii talvikäytössä polttoaineen, jonka ominaisuudet ovat riittävät kylmiin olosuhteisiin. Näin varmistetaan auton käyttövarmuus myös kovilla pakkasilla.

”Dieselautoilijan kannattaa varautua kylmenevään säähän hyvissä ajoin tankkaamalla talvilaatua, jotta pakkanen ei pääse yllättämään ja aiheuttamaan harmia sekä lisäkuluja. Talvilaatua kannattaa tankata heti, kun sitä on saatavilla, sillä dieselautojen polttoainesäiliöiden sisältö voi riittää jopa yli tuhannen kilometrin ajoon. Sen vuoksi tänään tankattua dieseliä voi olla tankissa vielä monta viikkoa. Ja jos dieselissä on sekaisin kesä- ja talvilaatua, kesälaatu heikentää talvidieselin kylmäominaisuuksia”, kertoo Nesteen Marketing & Services -liiketoiminta-alueen Suomen toiminnoista vastaava johtaja Sam Holmberg.

”Lisäksi ennen kovia pakkasia kannattaa varmistaa, että polttoainekäyttöiset lisälämmittimet varmasti toimivat ja ovat käyttövalmiita talvea varten. Pakkasilla olisi hyvä myös käyttää lämmityslaitetta noin 20 minuuttia ennen lähtöä, jotta moottori ja sisätilat lämpenevät tarpeeksi. Esilämmitetyllä moottorilla polttoaineen kulutus ja päästöt jäävät pienemmiksi”, Holmberg jatkaa.

Talvilaatuista Neste Pro Diesel -huipputuotetta, kokonaan jätteistä ja tähteistä valmistettua talvilaatuista Neste MY uusiutuva diesel -innovaatiota sekä talvilaatuista Neste Futura Diesel -dieselöljyä saa kaikilta niitä myyviltä asemilta. Neste Pro Dieselin talvilaadun kylmäominaisuudet ovat perinteistä dieseliä paremmat, mikä merkitsee huolettomia kilometrejä läpi koko talvikauden. Neste Pro Dieselin alin käyttölämpötila on -37 °C ja alin varastointilämpötila -32 °C. Neste MY uusiutuvan dieselin osalta alin käyttölämpötila ja varastointilämpötila ovat -34 °C Neste Futura Dieselin alimman käyttölämpötilan ollessa -34 °C ja varastointilämpötilan -29 °C.

Lue seuraavaksi