Uutiset

Kuljetuskalusto

Neste MY -uusiutuva diesel käyttöön Helsinki-Vantaalla

Kokonaan jätteistä ja tähteistä valmistettava Neste MY uusiutuva diesel on osa Finavian lentoaseman ilmasto-ohjelmaa. Neste MY uusiutuvaa dieseliä siirtyvät aluksi käyttämään aseman noin 20 lentoasemabussia, ja tuotteen käytön toivotaan laajenevan tulevaisuudessa.

”Olemme nyt elokuussa painaneet hiilidioksidipäästömme nollaan ja saaneet korkeimman tason kansainvälisen ACA-sertifikaatin. Hiilineutraaliin operointiin on päästy hyödyntämällä uusiutuvia energialähteitä ja panostamalla uusiin, energiatehokkaisiin ja vähäpäästöisiin ratkaisuihin sekä kompensoimalla jäljelle jääneet päästöt”, kertoo Finavian kestävän kehityksen johtaja Mikko Viinikainen.

”Neste MY -uusiutuva diesel on ajoneuvojen polttoaineena kiinteä osa päästöratkaisujamme. Se sopii energiapalettiimme erinomaisesti, sillä tuotteella voidaan saavuttaa jopa 90 % pienemmät kasvihuonekaasupäästöt perinteiseen fossiiliseen dieseliin verrattuna. Päästövähennysten ohella yksi syy Neste MY uusiutuvan dieselin valintaan oli sen helppo käyttöönotto. Sitä on saatavilla kaikille lentoasemalla toimiville yrityksille, ja toivomme sen käytön myös laajenevan Helsinki-Vantaalla. Lisäksi Finavian tavoite on, että vuonna 2020 kaikkia Suomen lentoasemia operoidaan hiilineutraalisti”, Viinikainen jatkaa.

”Helsinki-Vantaan lentoasema on edelläkävijä, jolla on kunnianhimoiset tavoitteet kasvihuonekaasupäästöjensä vähentämiseksi. Olemme iloisia, että voimme osaltamme auttaa Finaviaa näissä tavoitteissa. Lentoaseman bussit voivat siirtyä käyttämään Neste MY uusiutuvaa dieseliä ilman mitään muutoksia ajoneuvoihin, ja ne saavat näin ollen tuotteen tarjoamat edut käyttöönsä välittömästi”, sanoo Nesteen Marketing & Services -liiketoiminta-alueen Suomen toiminnoista vastaava johtaja Sam Holmberg.

Sopii kaikkiin dieselmoottoreihin

Neste MY uusiutuva diesel on täysin yhteensopiva nykyisten diesellaatujen kanssa eli sitä voidaan lisätä polttoainesäiliöön, vaikka säiliössä olisi vielä perinteistä dieseliä jäljellä. Neste MY uusiutuva diesel on kaikilta ominaisuuksiltaan parempaa tai vähintään yhtä hyvää kuin maailman parhaat fossiiliset dieselit, mutta se kuormittaa ympäristöä huomattavasti vähemmän. Sen huippuominaisuudet takaavat puhtaamman palamisen, vähentävät moottorin melua sekä pienentävät lähipäästöjä.

Nesteen kehittämän NEXBTL-teknologian avulla voidaan valmistaa huippulaatuista, uusiutuvaa dieseliä ja muita uusiutuvia tuotteita lähes mistä tahansa jäterasvasta tai kasviöljystä. Neste valmistaa uusiutuvaa dieseliä yli 10 raaka-aineesta. Yhtiö tekee jatkuvaa kehitystyötä laajentaakseen raaka-ainevalikoimaa entisestään.

Lue seuraavaksi