Uutiset

Kuljetuskalusto

Moottoriperheen miedommat veljekset

”Uudet moottorimme asettavat keskiraskaissa hyötyajoneuvoissa käytettäville moottoreille kokonaan uudet raja-arvot. Kehitystyössä on tähdätty ympäristöystävällisyyteen, taloudellisuuteen sekä suorituskykyyn”, muistutti Daimlerin Georg Weiberg lanseeraustilaisuudessa. Uusi moottori ja sen ominaisuudet on suunniteltu nimenomaan Euro 6 –normien mukaan ja kaikki tuotantoon päätyvät vaihtoehdot täyttävätkin vuoden 2014 alussa voimaan astuvan päästönormin vaatimukset. Weiberg korosti erityisesti jakeluliikenteessä käytettävien ajoneuvojen päästötason vaikutuksesta kaupunki-ilmaan. Puhtaampi kalusto tuo mukanaan kaupungin asukkaille puhtaamman elinympäristön. Pitkästä huoltovälistä ja alhaisesta polttoaineenkulutuksesta johtuen uusi moottori on samaan aikaan myös äärimmäisen taloudellinen.

Uuden moottoriperheen suunnitteluun ja valmistuslinjan uudistamiseen on valmistajan mukaan käytetty noin 500 miljoonaa euroa. Panoksella on saatu aikaan monipuolinen ja useisiin eri käyttökohteisiin soveltuva moottoriperhe, joka pitää sisällään 5,1 ja 7,7 -litraisia, neli- ja kuusisylinterisiä moottoreita. Tässä vaiheessa markkinoille tuodaan 156 – 354 hevosvoiman vaihtoehtoja. Uuden moottoriperheen on tarkoitus korvata vuonna 1996 esitelty 900-sarja, jota on valmistettu liki miljoona kappaletta.

Samalla kertaa estradille tuotiin myös raskaampiin hyötyajoneuvoihin suunnattu OM470, joka täydentää viime vuonna esiteltyä OM471-moottoria. Nyt esitelty 10,7 litran moottori täyttää 326 – 428 hevosvoiman teholuokan.

Uusien moottoreiden valmistus alkaa Mannheimin tehtaalla lähitulevaisuudessa. Ensimmäisenä linjalle otetaan kaupunkilinja-autoihin soveltuvat vaihtoehdot.

Lue seuraavaksi