Uutiset

Kuljetuskalusto

Monimerkkikorjaamoverkoston uudistus etenee vauhdilla – Oulun Veho hyötyajoneuvokeskus palvelee Alppilassa

Viime vuonna käynnistynyt Veho Hyötyajoneuvojen ja Sisu Auto Huoltopalvelut Oy:n huolto- ja korjaamoverkoston sekä varaosapalveluiden uudistaminen on edennyt vauhdikkaasti, toteaa johtaja Raimo Hatakka Veho Hyötyajoneuvoista.

Asiakaskunnan vaatimustaso kasvaa, jolloin huoltopalveluiden laatu ja saatavuus korostuvat yhtenä kaluston hankintakriteerinä, lisää Hatakka Oulun hyötyajoneuvokeskuksen avajaisissa.

Mercedes-Benz ja Mitsubishi Fuso huoltoedustukset ovat käynnistyneet palvelemaan asiakkaita jo Kokkolassa, Seinäjoella, Salossa, Varkaudessa, Keuruulla, Vantaalla ja nyt siis myös Oulussa.

Turun alueen palvelukeskuksen rakennustyöt Liedossa on saatettu päätökseen ja toiminnot ovat juuri käynnistyneet. Uusinvestoinnit ovat myöskin jo harjakorkeudessa Kuopion, Lahden ja Porin talousalueilla joihin rakennetaan konseptitalot, toisin sanoen yhdenmukaiset hyötyajoneuvokeskukset jotka ovat peruspalveluiltaan ja ulkoiselta ilmeeltään indenttiset ja poikkeavat ainostaan korjauspaikkojen lukumäärän suhteen, joka on suhteutettu alueen autokantaan. Investointipäätökset ovat jo olemassa Tampereen, Kouvolan ja Rovaniemen osalta, jotka on suunniteltu ja mitoitusvaiheessa.

– Tämä vaativa uudistusprojekti on tarkoitus saada valmiiksi vuoden 2010 loppuun mennessä, sanoo Raimo Hatakka Veho Hyötyajoneuvoista.

Tavoitteena varmistaa ammattitaitoinen huoltopalvelu

Monimerkkiyhteistyön tavoitteena on varmistaa ammattitaitoisten huoltopalvelujen, laajojen aukioloaikojen ja 24/7 palvelun saanti myös paikkakunnilla, joissa yksittäisten merkkien autokanta ei yksin riitä korkeatasoisen asiakaspalvelun ylläpitoon.

– Kuorma-auton elinkaarikustannusten hallinta edellyttää asiakaslähtöistä ja kilpailukykyistä palvelua. Vain riittävän suuri autokanta luo edellytykset nykyaikaisen huolto- ja korjaamotoiminnan kehittämiseen, sanoo Sisu Auto Oy:n toimitusjohtaja Olof Elenius.

Sisu Auto Huoltopalveluiden siirtyminen Veho Groupin omistukseen loi täysipainoiset mahdollisuudet kehittää Mercedes Benz, Mitsubishi Fuso, Renault ja SISU asiakkaiden huoltopalveluja keskeisenä osana Veho Hyötyajoneuvojen monimerkkikorjaamoiden verkostoa.

Ratkaisulla on saatu aikaan riittävän suuri potentiaalinen autokanta, joka antaa mahdollisuuden huoltoverkoston jatkokehittämiseen tulevaisuudessa. Esimerkiksi 24/7 palveluita voidaan tehostaa useimmilla paikkakunnille ottamalla käyttöön monipuolisella korjauskalustolla varustetut huoltoautot. Nopeasti muuttuva ajoneuvoteknologia ja erityisesti elektroniikan lisääntymisen vaativat merkittäviä investointeja korjaamokaluston kehittämiseen ja henkilöstön koulutukseen.

Ajanmukaisilla korjaamotiloilla on myös suuri merkitys ammattitaitoisen korjaamohenkilöstön rekrytoinnissa, koulutuksessa ja työssä viihtymisessä tilanteessa, jossa kaikki huoltokorjaamot joutuvat kilpailemaan ammattitaitoisesta työvoimasta.

Asiakaspalvelun kehittämiseen liittyy myös varaosatoimintojen uudistaminen. Myös SISU ja Renault varaosien varastointi ja logistiikka on keskitetty Assistor Oy:lle, joka on maan johtavia varasosalogistiikan palveluyrityksiä. –Ratkaisulla turvataan Veho hyötyajoneuvokeskuksissa huollettavien ja korjattavien autojen nopeat ja täsmälliset varaosatoimitukset, sanoo Sisu Auto Oy:n toimitusjohtaja Olof Elenius.

Veho Hyötyajoneuvot on kehittänyt tarkan välineistön huoltopalveluiden asiakastyytyväisyyden mittaamiseen. Ensimmäiset tulokset uuden toimintamallin ajalta kertovat, että asiakkaat ovat ottaneet monimerkkiverkoston kehittämisen hyvin vastaan. – Osoituksena kasvavasta kiinnostuksesta ovat merkittävät uusasiakas-suhteet, kertoo johtaja Raimo Hatakka, Veho Hyötyajoneuvoista, Veho Group Oy Ab:sta.

Yhteistyö vahvistaa palvelua myös Renault asiakkaille

Suomen Autoteollisuus -konserniin kuuluva LT Finland Oy vastaa Renault kuorma-autojen maahantuonnista ja myynnistä. Euroopan suurimpiin valmistajiin kuuluva Renault Trucks on vakiinnuttanut asemansa erityisesti taloudellisten ja varmatoimisten jakelu- ja rahtiautojen merkkinä myös Suomessa.

– Renaultin nousu merkittävään asemaan Suomen kuorma-automarkkinoilla on alusta asti perustunut kykyyn tarjota asiakkaille koko maan kattava ammattitaitoinen huoltokorjaamoverkosto, sanoo LT Finland Oy:n toimitusjohtaja Erkki Evilä. Viime vuonna käynnistynyt monimerkkiyhteistyö Veho Hyötyajoneuvojen kanssa vahvistaa Evilän mukaan mahdollisuuksia tarjota parasta mahdollista huollon asiakaspalvelua Renault asiakkaille myös tulevaisuudessa.

– Esimerkiksi uusien päästömääräysten asettamat vaatimukset moottoriteknologian hallitsemiselle ja sen aiheuttamat haasteet korjaamoverkoston koulutukselle ja investoinneille ovat niin mittavia, ettei niihin välttämättä pystytä vastaamaan ilman yhteistyötä, Evilä sanoo.

Lue seuraavaksi