Uutiset

Kuljetuskalusto

Mogul-öljyt Suomeen

Mogul Finland Oy Maxpossa.

Suomalaisille öljymarkkinoille on tullut uusi öljymerkki, Mogul. Merkki lanseerattiin Suomeen Maxpossa. Tsekkiläisiä tuotteita tuo maahan Mogul Finland Oy ja maahantuonnista vastaa Mitsubishin ja Skodan tehdaskuljettajana rallin MM-sarjassa ajanut Jani Paasonen.

Mogul-maahantuonti syntyi sattumalta Paasosen etsiessä sponsoreita. ”Etsin öljysponsseja, eikä niitä oikein löytynyt. Soitin vanhalle kilpakumppanilleni Roman Krestalle ja kyselin öljyistä Tshekeissä. Hän ehdotti minulle Mogulia, ja koska edustusta Pohjoismaissa ei vielä ollut, aloitimme maahantuonnin Suomeen. Myös Ruotsin edustus on meillä”, Paasonen kertoo.

Öljynjalostuksen parissa Mogul on toiminut jo vuodesta 1889, joten perinteitä on pitkälle. Yksityinen yhtiö Mogulista tuli vuonna 1990 ja saman tien se listautui pörssiin. Nykyisin Mogulilla on kaksi isoa öljynjalostamoa Tsekeissä ja toimintaa jo 26 eri maassa.

Isot ajoneuvovalmistajat ovat antaneet suosituksensa Mogul-öljyille: Scania, Volvo, MAN, GM, Renault, Volkswagen, BMW, Massey Ferguson, John Deere ja ZF.

”Varsinaista toimintaa Suomessa on ollut vasta elokuun alusta. Jokaiselta asiakkaalta on tullut hyvää palautetta. Tyypillisiä käyttäjiä ovat konepajat, autokorjaamot, kuljetusliikkeet ja maatalousyrittäjät. Valikoimassamme on öljyjä joka lähtöön – myös kilpa-autoiluun, jossa lämpötilan kesto on avainasemassa. Voitelun on pysyttävä”, muistuttaa Paasonen. JK

Lue seuraavaksi