Uutiset

Kuljetuskalusto

Modular Power Pack ‑akkujärjestelmä raskaalle kalustolle

Valmet Automotive julkistaa oman Modular Battery Platform -tuoteperheensä ensimmäisen tuotteen, Modular Power Pack ‑akkujärjestelmän. Tuoteperhe tarjoaa laitevalmistajille ja integraattoreille helpon ja hinnaltaan kilpailukykyisen ratkaisun varsinkin työkoneiden sähköistämiseen ainutlaatuisella yhdistelmällä suorituskykyä, integroinnin helppoutta ja kestävyyttä.

Power Pack soveltuu voimanlähteeksi erilaisiin maa- ja metsätalouden sekä rakennus- ja kaivosalan laitteisiin, raskaan liikenteen ajoneuvoihin, linja-autoihin sekä sähkökäyttöisiin teollisuuslaitteisiin ja -sovelluksiin. Power Pack perustuu edistykselliseen cell-to-pack -konseptiin, joka takaa korkean tehotiheyden. Lisäksi siinä käytetään kestäviä ja turvallisia LTO-kennoja, joiden ominaisuudet vastaavat Power Packille suunniteltujen käyttökohteiden ja -ympäristöjen vaatimuksia.

Power Pack -akkujärjestelmä on tulos yli kahden vuoden intensiivisen tuotekehitys-, testaus- ja validointityöstä ja se täyttää relevanttien standardien vaatimukset. Power Pack on optimoitu sovelluksiin, joissa vaaditaan suurta huipputehoa, nopeaa latausta ja pitkää käyttöikää. Kestävä Power Pack on suunniteltu etenkin vaativiin ja matalan lämpötilan käyttöympäristöihin.

Power Pack -järjestelmästä on tarjolla kaksi versiota. 48V-käyttökohteisiin kehitetyssä versiossa on integroitu akunhallintayksikkö (BMU), korkeajännitteisiin käyttökohteisiin tarkoitetussa versiossa on ulkoinen virranjakoyksikkö (PDU), joka sisältää BMU:n.

Valmet Automotive on painottanut kehitystyössään turvallisuutta, laatua ja käytön helppoutta. Järjestelmä asennetaan Plug & Play-periaatteella, ja sen osat voidaan sijoittaa vapaasti käyttökohteen mukaan. Näin koneessa tai ajoneuvossa olevia tiloja voidaan hyödyntää optimaalisesti, ja samalla niiden suunnittelu yksinkertaistuu ja nopeutuu, sillä Power Pack ei vaadi akkujärjestelmälle erillistä yhtenäistä tilaa.

– Valmet Automotive vahvistaa asemaansa akkujen järjestelmätoimittajana. Olemme suunnitelleet Modular Power Pack -akkujärjestelmän, valmistamme sen ja markkinoimme sitä omalla nimellämme. Tuotteemme tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän suorituskykyä, joustavaa intregroitavuutta ja pitkää käyttöikää kilpailukykyiseen hintaan, kertoo Valmet Automotiven EV Systems -liiketoimintalinjan johtaja Jyrki Nurmi.

Sähköistyminen on tämän hetken johtava teollisuustrendi, ja Valmet Automotiven Modular Battery Platform -tuoteperhe tarjoaa kattavasti ratkaisuja eri toimialojen asiakkaille piensarjoista suursarjatuotantoon. Valmet Automotive auttaa asiakkaitaan toteuttamaan sähköistymisstrategioita pienentämällä tuotteiden sähköistämiseen liittyviä tuotekehitys-, projekti- ja tuotantokustannuksia valmiilla akkujärjestelmällä.

Valmet Automotivella on vuosikymmenten kokemus tuotannollistamisesta ja sarjavalmistuksesta, ja yritys on jatkuvasti laajentanut akkuliiketoimintaansa uusilla tehtailla.  Lisäksi kasvavan ja kokeneen akkujen ja moduulien suunnittelutiimin tukena on mittava oma testauskapasiteetti. Power Pack -akkujärjestelmä on tärkeä askel Valmet Automotiven strategiassa, joka tähtää merkittävään kasvuun akkujärjestelmien toimittajana.

Valmet Automotiven Power Pack -akkujärjestelmän sarjatuotanto käynnistyy syksyllä 2022. Linkki tuotesivulle: https://www.valmet-automotive.com/electrifying/va-modular-power-pack/

Lue seuraavaksi