Uutiset

Kuljetuskalusto

Mercedes-Benzillä ennätysvuosi

Vuonna 2018 Suomessa ensirekisteröitiin ennätykselliset 583 raskasta yli 16-tonnista Mercedes-Benz-kuorma-autoa. Markkinaosuus nousi 20,14 prosenttiin, joka on kaikkien aikojen ennätys. Rekisteröinnit lisääntyivät 7,8 prosenttia vuodesta 2017. Näillä kappaleilla Mercedes-Benz oli Suomen 3. suosituin kuorma-automerkki.

Kiitos asiakkaillemme ja kollegoille

Mercedes-Benzin kuorma-autojen myyntijohtaja Jouni Kummala muistuttaa, ettei Mercedes-Benzin viime vuoden loistotulos olisi ollut mahdollinen ilman oman myyntiorganisaation asiantuntemusta ja asiakkaiden osoittamaa luottamusta.

”Mercedes-Benzin nykyinen kuorma-automallisto on ennätyksellisen laaja ja markkinoiden ajanmukaisin. Mercedes-Benzin taloudellisuutta, luotettavuutta ja teknistä etumatkaa arvostetaan, ja ne tarjoavat yrityksille myös selvää kilpailukykyä niiden jokapäiväisessä toiminnassa”, Kummala painottaa. ”Olemme panostaneet vahvasti oman myynti- ja huoltoverkostomme asiantuntemuksen ja asiakaskokemuksen kehittämiseen. Kiitos viime vuoden menestyksestä kuuluukin sekä omalle organisaatiollemme että uskollisille asiakkaillemme, jotka ovat luottaneet meihin ja tähtimerkkisiin kuorma-autoihin.”

Myös syksyllä Vehon kuorma- ja linja-autotoimintojen johtajana aloittanut Rami Keinänen on tyytyväinen tulokseen ja kertoo Kummalan tavoin menestyksen perustuvan hyviin tuotteisiin ja korkeaan asiakastyytyväisyyteen.

”Nyt saatiin lasikatto rikki”, Keinänen viittaa markkinaosuuden 20 prosentin rajan rikkoutumiseen. ”Odotukset ovat tulevaisuudessakin korkealla. Monet kilpailevia merkkejä pitkään käyttäneet asiakkaat ovat nyt hankkineet Mercedeksen tai ainakin pyytäneet tarjouksen meiltä. Kiinnostus tuotteisiimme on ollut kovassa kasvussa.”

Paras kokonaistyytyväisyys myynnissä ja huollossa

Mercedes-Benz kuorma-autojen panostus myynti- ja huoltoverkostoon sekä henkilöstön koulutukseen näkyy asiakkaiden kokemuksissa ja tyytyväisyydessä.

Vuonna 2018 Mercedes-Benz-kuorma-autot saavutti hyvät tulokset Taloustutkimuksen tekemässä Tieliikenteen tavarakuljetukset 2018 CSI-benchmarking -tutkimuksessa. Alle vuosi sitten uuden kuorma-auton ostaneiden asiakkaiden joukossa Mercedes-Benzille sai parhaan arvosanan, kun kysyttiin kokemusta kokonaisuudessaan automyynnin palveluihin. Myös merkkihuoltojen osalta Mercedes-Benz-kuorma-autot sijoittui ensimmäiseksi, kun vertailtiin kokonaiskokemusta huollon toimintaan.

Vuosittain toteutettava tutkimus selvittää kuorma-autoalan ammattilaisten näkemyksiä eri yrityksistä ja tuotteista. Vastaajista 62 % oli Suomen kuljetus ja logistiikka SKAL ry:n jäseniä. Maantieteellisesti otos kattoi koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Tutkimus toteutettiin kirjekyselynä. 

Lue seuraavaksi