Uutiset

Kuljetuskalusto

Matkakeskustyömaalle korkeusrajoittimet

Lahden matkakeskustyömaan kiertotie yli 3,9-metriä korkeille ajoneuvoille.

Suurten ajoneuvojen pitää kiertää Lahden matkakeskustyömaa koko talven ajan. Työmaalle asennetaan korkeusrajoittimet turvaamaan alueella työskentely ja liikkuminen. Nämä betoni- ja teräsrakenteet on suunniteltu pysäyttämään tarvittaessa suuretkin ajoneuvot. Tarkoituksena on estää esimerkiksi ulkomaisia, navigaattoria seuraavia autoilijoita vahingoittamasta Asemapäällikön sillan rakentajia sekä muita alueella liikkuvia.

Maksimikorkeus 3,9 metriä

Rautatiesillan ja Mannerheiminkadun alikulkutunneleista ei ennen kesää 2015 voi ajaa 3,9 metriä korkeammilla ajoneuvoilla. Uusi bussiterminaali tulee siltakannelle, joka rakennetaan Vesijärvenkadun päälle. Rakentamisaikana sillan terästukien alta ei mahdu ajamaan korkeilla ajoneuvoilla. Työmaan kiertävä reitti on: Saksalankatu-Iso-Paavolankatu-Karjalankatu-Aleksanterinkatu.

Liian korkeilla ajoneuvoilla alikulkuihin ajaminen vaarantaa sillalla työskentelevien sekä muiden alueella liikkuvien hengen. Rakenteisiin törmäävä auto voi rikkoa siltamuotin, ja aiheuttaa kuljettajan lisäksi vaaraa sekä muotin päällä oleville rakentajille että muulle liikenteelle. Yhtään korkeaa ajoneuvoa ei siksi voida päästää siltatyömaalle asti, ja käyttöön otetaan huomattavan järeät, teräksiset korkeusrajoittimet.

Alikulkukorkeus on pudotettu 4,3 metristä 3,9 metriin ja läpiajoreiteille on asennettu erilaisia korkeudesta varoittavia liikennemerkkejä, opasteita ja valoja. Osa näistä ajettiin rikki niiden asennuspäivän aikana, ja viimeksi torstain ja perjantain välisenä yönä oli sillan alla jumissa liian korkea rekka-auto. Henkilövahingoilta on toistaiseksi vältytty.

Matkakeskus tulee kahden Lahden vilkkaimman kadun risteykseen, eikä läpikulkevaa liikennettä voida katkaista kokonaan. Työmaa vetoaa nyt kaikkiin alueella liikkuviin, jotta viesti saataisiin perille, käyttäkää kiertoteitä ja välttäkää turvallisuuden vaarantamista.

Lue seuraavaksi