Uutiset

Kuljetuskalusto

Mäkinen ajoi kylmiltään EM-pisteiden tuntumaan Tsekissä

Britannian avoimen ratakuorma-autojen BTRC (British Truck Race Championship) -sarjan mestari ja kausilla 2012-2013 ratakuorma-autojen EM-sarjasta neljä voittoa ajanut Mika Mäkinen teki kuuden vuoden tauon jälkeen yhden kilpailuviikonlopun mittaisen paluun ratakuorma-autojen EM-sarjaan Tsekin Mostissa. Lajin moninkertainen Suomen mestari kilpaili lajin EM-osakilpailussa tsekkiläisen Buggyra Racingin Freightliner-kalustolla.

Mäkinen osoitti ajotaitojensa olleen edelleen tallessa, sillä vähäisellä ennakkokokemuksella hän ylsi viikonlopun ensimmäisessä lähdössä 20 auton joukossa sijalle 11 ja toisessa rengasrikon jälkeen sijalle 13. Viikonlopulle suunnitellut kaksi viimeistä EM-starttia jouduttiin peruuttamaan rankkasateen ja ukkosmyrskyn takia.

”Aika outoa ajaminen vieraalla autolla oli aluksi, mutta ajoni parani koko ajan. Ensimmäisissä harjoituksissa oli kuuden sekunnin päässä kärjestä ja seuraavassa aika-ajossa enää kolmen sekunnin päässä.”

”Molemmat kisalähdöt menivät ajollisesti hyvin. Toisessa olisin päässyt jo EM-pisteiden makuun, mutta takarenkaan tyhjeneminen pudotti sijalle 13. Harmi että ukkosmyrsky ja sitä seuranneet rankkasateet peruuttivat sunnuntain molemmat EM-lähdöt. Monta kertaa yritettiin ajaa niitä lähtöjä, mutta vettä satoi niin kaatamalla että ajaminen ei olisi ollut turvallista”, Mäkinen toteaa.

Mäkinen kertoo, että hänen pitkäaikainen haaveensa ajaa Buggyra Racingin kalustolla toteutui Tsekissä.

”Auto on Sisusta tuttua nokkamallia. Nyt tämäkin haave on toteutettu ja mukavalta kunnon kilpa-autolla ajaminen tuntui. Ajamattomuus näkyi siinä, että esimerkiksi tallin ykköskuljettajalle Adam Lackolle jäin ensimmäisen mutkan jarrutuksessa ja mutkan ulostulossa tasan sekunnin. Autossa on potentiaalia. Kyllä sillä kuuden nopeimman joukkoon on mahdollista ajaa.”

Mäkinen sanoo, että jatko EM-sarjassa kauden viimeisissä osakilpailussa on harkinnan alla.

”Kyllä tästä ajamisestani voisi vielä jotain tulla jos vain jaksaisi painaa. Katsotaan nyt. Jatkosta ei ole mitään sovittu”, Mäkinen sanoo.

LUE MYÖS: Iveco uudisti raskaat mallit

Lue seuraavaksi