Uutiset

Kuljetuskalusto

Maatori lisää myyntivoimaa – Liisa Kaattari hallitsee yksilöllisen palvelun

Raskaan kalustotoiminnan Maatori Oy on neljän vuoden toimintansa aikana löytänyt oman kalustonhallintaan ja realisointiin perustuvan menestyksekkään toimintatavan. Maatorilla on myynnissä raskasta kalustoa yli 300 yksikköä ja näistä kuorma-autojen osuus on yli 70 kappaletta. Ajoneuvopuolen voimakkaan kasvun ansiosta Maatori panostaa alan palveluun voimakkaasti ja elokuun alusta myyntiin on liittynyt alalla hyvin tunnettu huippuammattilainen Liisa Kaattari.

Liisa Kaattari tuntee raskaan alan läpikotaisin niin ajamisen kuin myyntipuolen kautta. Kaattarin oma kuljettajaura katkesi pahaan kolariin vuonna 1996, jonka jälkeen hän kouluttautui automyynnin ammattilaiseksi. Myyntiura alkoi karavaanaripuolella, mutta nopeasti Kaattari siirtyi kuorma-autojen maailmaan, jossa kokemusta on tullut noin 20 vuoden aikana useasta eri merkistä niin myyjän kuin päällikkötason tehtävistä.

Palveluasenne ratkaisee

Liisa Kaattari on alan edelläkävijä monessakin mielessä, ja ennakkoluulottomuus sekä periksiantamaton asenne ovat vieneet naista eteenpäin varsin miesvoittoisella alalla. ”Onhan sitä varmaan aika monta lasikattoa tullut rikottua, mutta loppujen lopuksi palvelun ja asiakastyytyväisyyden korkea taso ratkaisevat. Asiakkaiden luottamus on ansaittava kovalla työllä ja rehellisyydellä, eikä siinä sukupuolella ole mitään merkitystä. Palvelun on toimittava silloin kun asiakas sitä kaipaa ja virastoaikoja kaipaavan ei kannata tälle alalle suuntautua ”, kertoo Kaattari.

”On ollut mukava huomata vakioasiakkaiden määrän kasvaneen vuosien mittaan ja osa aikanaan apukuskin paikalla istuneista pikkumiehistä on siirtynyt asiakkaan rooliin. Oleellista tämän alan myyntityössä on asiakkaan toiminnan tunteminen yksityiskohtaisesti ja hänen asemaansa asettautuminen. Pelkän myynnin lisäksi täytyy hallita ala kokonaisuudessaan, sillä onnistunut yhteistyö kattaa myös rahoitukset, huollot, varaosapalvelut ja korjaukset. Hyvin tärkeää on myös mahdollisten ongelmatilanteiden ratkaisu ja niissä kärsivällisyys on oleellisen isossa roolissa. Vaikeiden tapausten onnistunut ratkaisu korostuukin pitkien asiakassuhteiden syntymisessä”, painottaa Kaattari.

Maatorilla tekemisen meininki

Liisa Kaattari neuvotteli keväällä Maatorin Mika Kähärin kanssa ja päätös yrityksen riviin siirtymisestä oli helppo ratkaisu. ”Maatoriin tutustuessa tuli nopeasti esiin yrityksen vahva yhteishenki ja reipas asenne. Maatorilla on selkeästi vallassa minua miellyttävä kokonaispalveluiden toimimisen varmistava toimintamalli ja avoimuuteen perustuva hinnoittelu. Uuden mukavan haasteen minulle luo maarakennuskoneiden kauppa ja odotan innolla myös tämän alan kaupankäyntiä”, jatkaa Kaattari.

Kaattari aloitti Maatorilla virallisesti elokuun alussa, mutta viidakkorummun kautta kuultu tieto Liisan uudesta toimenkuvasta aikaansai yhteydenottoja jo kesällä. ”Moni vanha asiakas otti yhteyttä ja niinpä useita kauppoja syntyi jo heinäkuun puolella, kuten muhoslaisen koulutusalan yritys Finnoste Oy:n Erkki Paakin kanssa (kts. kuva).”

”Maatorin periaatteen mukaisesti mitään sen tarkempia myyntialueita myyjillä ei ole ja palvelenkin asiakkaita kautta maan. Maatorin toimipiste sijaitsee entiseen malliin Kangasalla Pirkanmaalla, mutta itse palvelen Hirvaskankaalta, jonka sijainti Keski-Suomessa tarjoaa nopeat mahdollisuudet asiakaskäynteihin joka puolelle maata”, päättää Kaattari.

Lue myös: Maatori Oy – Kalustonhallinnan ja realisoinnin asiantuntija

Lue seuraavaksi