Uutiset

Kuljetuskalusto

Maanteiden talvihoitokausi käynnistyy (Kainuu, Pohjois-Pohjanmaa)

Talvinen valtatie 20.

Maanteiden hoidon urakoitsijoiden talvikalustot lähtevät liikkeelle, kun maanteillä on liukkautta tai lunta on satanut tietty määrä. Fintrafficin liikennetilannepalvelusta tai alueurakat-palveluista voit tarkistaa esimerkiksi joko reittisi on aurattu tai onko liukkaudentorjunta suoritettu. Tienkäyttäjät voivat myös seurata maanteiden hoitourakoitsijoita sosiaalisessa mediassa. Oman alueesi hoitourakoitsijan somekanavan löydät Väyläviraston sivuilta.

Maantien talvihoitoluokka määrittää sen, missä kunnossa teiden on talvella oltava ja kuinka nopeasti hoitotoimenpiteet aloitetaan. Pääsääntöisesti mitä vilkkaampi tie, sitä nopeammin se aurataan ja suolataan tai hiekoitetaan.

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella hoitoluokitukset säilyvät pääosin ennallaan. Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella maanteitä on noin 12 900 km ja ne hoidetaan yhdessätoista maanteiden hoitourakassa.

Yksityistie- ja katuliittymien aurauksissa tapahtuu tulevana talvena muutoksia. Jatkossa yksityistie- tai katuliittymän hoito kuuluu liittymän omistajalle maantien reunaan saakka valtakunnallisen käytännön mukaisesti. Maantien ja pyörätien aurauksessa syntyvä aurausvalli poistetaan liittymistä ELY-keskuksen toimesta ainoastaan silloin, kun väylä päättyy yksityistiehen tai kyse on kokoojaliittymästä, jolla ajoneuvoliikenne on sallittu. Nämä muutokset astuvat voimaan maanteiden hoitourakoiden kilpailutuksen tahtiin. Tästä talvesta lähtien muutos koskee Oulun, Pyhäjärven ja Siikalatvan hoitourakoiden alueita.

Palautetta maanteiden hoidosta voi antaa palautevayla.fi-palvelussa, josta viesti välitetään hoitourakoitsijalle.

Ajantasaista tietoa maanteiden hoidon toimenpiteistä: Liikennetilanne ja Alueurakat.

Lue seuraavaksi