Uutiset

Kuljetuskalusto

Linjakkaampi kapellivaunu

TIP Trailer Services on tuonut vuokraperävaunuasiakkaiden ulottuville aikaisempaa taloudellisemman Krone Profiliner Eco-kapelliperävaunun.

Polttonestetalouden parantamiseksi perävaunut on varustettu umpinaisilla helpoilla, jotka tekevät vaunuista virtaviivaisia. Profiliner Eco-perävaunujen polttonestetaloutta omalta osaltaan parantavan EasyTarp-kapellirakenteen ansiosta kuormatilan avaaminen ja sulkeminen on perinteiseen vyökapelliratkaisuun verrattuna nopeampaa. EasyTarp-peite kiinnitetään perävaunuun kummastakin päädystä ja keskeltä neljällä koukulla. Koukkujen kiristäminen ja vapauttaminen hoidetaan ilmatoimisesti, mikä nopeuttaa työskentelyä. Järjestelmä huolehtii pressun kireydestä koko ajan, joten kuljettajan ei missään vaiheessa tarvitse pysähtyä kiristämään peitettä. Aina kireällä oleva peite tuo mukanaan pienen, mutta polttoainetaloudellisuutta parantavan vaikutuksen.

Pekka Viljanen Tip Trailer Servicestä kertoo asiakaskunnassa olevan selvää kiinnostusta aikaisempaa taloudellisempaan perävaunukalustoon.

”Helppokäyttöinen peitemekanismi on saanut käyttäjiltä varauksettoman suosion, mutta lähelle maata tuodut helmat sen sijaan arveluttavat monia asiakkaita”, summaa Viljanen saamiaan ensikokemuksia.

Valmistajan mukaan Profiliner Eco-perävaunujen kerrotaan olevan polttonestetaloudeltaan jopa seitsemän prosenttia perinteisiä ratkaisuja taloudellisempia.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi