Uutiset

Kuljetuskalusto

Lapin Kumi uusiin tiloihin Kemissä

Suomen suurin yksityinen rengasliike, Lapin Kumi Oy, on tehnyt 3,5 miljoonan euron investoinnin rakennuttamalla Kemin Karjalahteen massiiviset yli 3 000 neliömetrin suuruiset uudet toimitilat. Investoinnin myötä yritys on palkannut Kemiin lisää henkilökuntaa.

Uudet tilat käsittävät erilliset korjaamo- ja asennustilat henkilöautoille ja raskaalle kalustolle. Asennustilojen väliin jää suuri ja valoisa myymälätila jossa asiakkaiden on mukava odotella töitten valmistumista. Isoista ikkunoista asiakas voi halutessaan seurata oman auton töiden edistymistä.

Keskeinen sijainti tärkeä

Lapin Kumin uudet tilat sijaitsevat aivan moottoritien vieressä ja Karjalahden ramppi on suoraan ikkunan edessä.

Lapin Kumi Oy:n toimitusjohtaja Ville Ruokanen.

”Toimintamme on viime vuosina kasvanut merkittävästi Kemi-Keminmaa alueelle ja vanhat tilat olivat auttamatta jääneet pieniksi. Uudet toimitilamme ovat aivan huippupaikalla. Kaikille kauppaliikkeille keskeinen sijainti on tärkeä. Erityisen tärkeää se on silloin kun asiakaskunnan kalustona ovat isot raskaan kaluston yhdistelmät. Istutimme tilat tontille siten että asiakkaamme pystyvät ajamaan halliin sisälle ja ulos ilman peruttamista”, sanoo Lapin Kumi Oy:n toimitusjohtaja Ville Ruokanen

Hurja investointitahti

Lapin Kumi Oy on kasvanut nopeasti Suomen suurimmaksi yksityiseksi rengasliikkeeksi. Lapin Kumi Oy:n vuonna 2012 alkanut investointitahti on ollut hengästyttävä. Kun yhtiö aiemmin toimi vain Lapissa, sillä on nyt toimipisteet myös Oulussa, Jyväskylässä ja Kuopiossa. Kemin uudet tilat mukaan lukien yhtiön on investoinut 12 miljoonaa.

”Investointitahtimme on ollut kova, mutta olemme pystyneet generoimaan sen liikevaihdon kasvuun. Kun vuonna 2010 liikevaihtomme oli 10,3 miljoonaa euroa, niin vuonna 2017 se oli 28,8 miljoonaa. Lisäksi olemme koko ajan pystyneet tekemään vankkaa positiivista tulosta. Sukumme motto on ’rakkaudesta renkaisiin’. Olemme onnistuneet siirtämän osan tästä tunteesta myös meidän työntekijöillemme. Se on omalta osaltaan mahdollistanut kasvun”, sanoo Ville Ruokanen.

Meri-Lapissa teollisuus pyörii vauhdilla

Toimitusjohtaja Ville Ruokasen mukaan moni on ihmettelyt, onko mitään järkeä investoida Kemin kokoiselle paikkakunnalle 3,5 miljoonaa Euroa. Ruokasella on kuitenkin tarkkaan punnittu vastaus valmiina.

”Meri-Lappi on Lapin teollisuuden sydän. Täällä syntyy 8–10 prosenttia koko Suomen viennistä. Se on hurja luku. Tavalliselle autoilijalle Meri-Lapin vireä teollisuus näkyy lähes jatkuvana rekkajonona Nelostiellä Oulu–Tornio välillä”, selvittä Ruokanen.

Toimituskyky ratkaisee

Suuren osan Kemin uusien tilojen pinta-alasta vie massiivinen raskaiden renkaiden varasto. Hyllyt ovat täynnä kaiken kokoisia raskaan kaluston renkaita. Suoraan hyllystä löytyvät työkoneiden renkaat samoin kuin kaiken kokoiset traktorin renkaat.

”Meidät tunnetaan siitä, että renkaat löytyvät heti hyllystä. Se tyyli pätee jatkossakin. Toimituskykyämme täydentää upouusi Bandag-pinnoittamo Rovaniemellä, joka mahdollistaa Suomen nopeimmat toimitukset asiakkaiden rengasrunkoihin. Koska olemme yksityinen rengasliike emme ole sidottu mihinkään määrättyyn rengasmerkkiin vaan pystymme tarjoamaan tapauskohtaisesti kullekin asiakkaalle parhaan mahdollisimman vaihtoehdon”, sanoo Ruokanen.

Kolmas sukupolvi

Lapin Kumi Oy on Rovaniemellä 1947 perustettu sukuyhtiö. Yhtiön toimitusjohtaja on Ville Ruokanen, joka edustaa jo kolmatta sukupolvea yhtiön johdossa.

”Sukumme ’kohtalona’ ovat olleet renkaat. Isoisäni Veikko Keskiruokanen perusti yhtiön heti sotien jälkeen, ja olen ylpeä siitä, että olen saanut jatkaa maineikkaan yhtiön johdossa. Pitkät perinteet ja sen mukanaan tuoma ammattitaito yhdistyneenä nykyaikaisiin toimintatapoihin on se, mikä kantaa meitä jatkossakin”, kertoo Ville Ruokanen.

Lue seuraavaksi