Uutiset

Kuljetuskalusto

Läpimurto sähkökuorma-autojen pikalataukseen

Volvo Electric -sähkökuorma-auto lataus

Ruotsissa avataan valtakunnallinen julkinen pikalatausverkosto raskaille sähkökuorma-autoille. Latausverkosto toimii uusiutuvalla energialla. Volvo Trucksin uuden palvelun avulla kuljetusliikkeet löytävät ja pääsevät helposti latauspisteisiin.

Sähkökuorma-autojen pikalatausverkosto on keskeinen osa siirtymistä kestävämpään raskaaseen liikenteeseen. Ruotsissa on tarkoitus avata yhteensä noin 130 latausasemaa vuosina 2023 ja 2024. Asemia operoivat useat eri yritykset, ja Volvo Trucks on yksi mukana olevista yhteistyökumppaneista.

Volvo Trucks lanseeraa nyt uuden palvelun, jonka avulla kuljetusliikkeet voivat löytää latausasemat ja käyttää niitä. Palvelu lanseerataan ensin Ruotsissa, jossa Volvon latauspalvelu tarjoaa ensimmäisessä aallossa saumattoman pääsyn 29 OKQ8:n ylläpitämään, vihreällä sähköllä toimivaan latausasemaan. Muut markkinat Euroopassa ja muualla maailmassa seuraavat perässä hieman myöhemmin.

”Tämä on todellinen läpimurto raskaan liikenteen sähköistämisessä. Asiakkaamme pääsevät käyttämään julkisia pikalatauslaitteita kaikkialla Ruotsissa, ja sen seurauksena siirtyminen sähköön on helpompaa kuin koskaan, sanoo Roger Alm, Volvo Trucksin johtaja.

Uusi palvelu on avoin kaikille kuorma-automerkeille ja näyttää kaikki raskaille ajoneuvoille sopivat latausasemat riippumatta siitä, kuka niitä operoi. Käyttäjä voi maksaa latauksen uuden alustan kautta: lähitulevaisuudessa myös latausajan varaus on mahdollista.

Volvo Electric -sähkökuorma-auto lataus

”Asiakkaat voivat saada luotettavaa tietoa raskaiden sähkökuorma-autojen latauspisteistä ja olla varmoja siitä, että he maksavat kohtuullisen markkinahinnan ilman piilomaksuja. Mahdollisuudella suunnitella reitti eteenpäin hyvällä tavalla ja minimaalisella hallinnon tarpeella olen vakuuttunut, että tämä on tärkeä askel kohti sähkökuorma-autojen lisäämistä kaluston omistajien keskuudessa, Roger Alm sanoo.

Volvo Trucks tekee läheistä yhteistyötä latausoperaattoreiden kanssa ympäri maailmaa laajentaakseen latausverkostoa ja palvelua mahdollisimman saumattomasti ja nopeasti.

Volvo Trucks, osana Volvo Groupia, rakentaa myös latausinfrastruktuuria Milencen kautta, joka on Daimler Truckin ja Traton Groupin kanssa muodostettu yhteisyritys. Yhteistyön tuloksena vähintään 1 700 korkean suorituskyvyn vihreän energian latauspistettä asennetaan moottoriteiden varteen ja niiden läheisyyteen sekä logistiikkakeskuksiin eri puolilla Eurooppaa. Infrastruktuuri tarjoaa latauksen kaikille raskaille akkusähköajoneuvoille merkistä riippumatta.

Volvo Electric -sähkökuorma-auto lataus

Näin Volvo Trucksin latauspalvelu toimii:

  • Latauspalvelu on osa Volvo Connectia, Volvo Trucksin digitaalisten palvelujen käyttöliittymää.
  • Asiakas voi löytää ja maksaa latauksen Volvo Connectin ja mobiilisovelluksen kautta. Digitaalinen kartta näyttää latausasemat ja niiden saatavuuden. Lähitulevaisuudessa latausajan varaus on mahdollista.
  • Latausasemalle saapuessaan asiakas käyttää korttia tai mobiilisovellusta tunnistautumiseen ja latauksen aloittamiseen.
  • Asiakas saa yhden koontilaskun.Lue seuraavaksi