Uutiset

Kuljetuskalusto

L&T mukaan kuormalavojen kierrätykseen

Lassila & Tikanoja Oyj on ostanut kuormalavojen kierrätykseen ja uusiokäyttöön keskittyneen J A Tauriainen Oy:n liiketoiminnan. Kaupan myötä L&T:stä tulee yksi alan merkittävimmistä toimijoista Suomessa.

Järvenpäässä toimiva J A Tauriainen on Suomen johtavia kuormalavojen kierrättäjiä ja korjaajia. Vuonna 1992 perustetun yrityksen liikevaihto on noin 7 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää yli 20 henkilöä.

”Laajennamme liiketoimintaamme aivan uudelle, mutta vahvasti synergiselle liiketoiminta-alueelle, joka täydentää kokonaispalvelutarjoamaamme kaupan, teollisuuden ja logistiikan asiakkaille. Olemme jo pidempään olleet vaikuttuneita Tauriaisen asiakaslähtöisestä liiketoiminnasta, jossa vertaansa vailla oleva palvelu ja osaaminen yhdistyvät viimeisimpään teknologiaan”, kertoo toimialajohtaja Petri Salermo L&T:ltä.

Kaupan myötä Tauriaisen 24 työntekijää siirtyvät L&T:n palvelukseen.

”L&T on tunnettu ja vakavarainen yhtiö, jolla on halua ja kykyä panostaa rakentamaani liiketoimintaan ja henkilöstön hyvinvointiin. Uskon, että osana L&T:tä toiminta kasvaa ja kehittyy yhä nopeammin – asiakaslähtöisyyttä ja hyvää palveluasennetta unohtamatta”, sanoo Jarmo Tauriainen.

Kiertotaloutta käytännön tasolla

L&T haluaa tarjota asiakkailleen ympäristöhuollon kokonaisratkaisuja, jotka tukevat jätehuollon etusijajärjestystä ja materiaalien mahdollisimman tehokasta hyödyntämistä.

”Jo aiemmin olemme olleet vahvoja kierrätysliiketoiminnassa eli olemme onnistuneet asiakkaidemme kanssa löytämään ratkaisuja jätteinä pidettyjen materiaalien hyödyntämiseksi uusien tuotteiden raaka-aineena. Nyt otamme taas askelen eteenpäin, kun pystymme yhdessä asiakkaidemme kanssa hyödyntämään kuormalavoja yhä uudelleen ja uudelleen. Tämä on mitä parhain käytännön esimerkki toimivasta kiertotaloudesta”, iloitsee Petri Salermo.

Kiertotaloudessa tavoitteena on se, ettei jätettä synny lainkaan. Jo tuotteiden suunnittelussa huomioidaan kierrätys, uudelleenkäyttö ja uudelleenvalmistus.

”Me L&T:llä uskomme, että kierrätyksen lisääminen ja kiertotalouteen siirtyminen ovat edellytys sille, että Suomi menestyy jatkossakin tulevaisuuden resurssipulasta kärsivässä maailmassa. Kierrätyksen avulla luomme uusia työpaikkoja, innovaatioita ja yritystoimintaa hyvinvointiyhteiskuntamme turvaamiseksi ja luonnonvarojen säästämiseksi myös tuleville sukupolville.”

Lue seuraavaksi