Uutiset

Kuljetuskalusto

Kylmälaitehuollon vaatimukset kiristyivät

Yksi harvoista asentajansa kouluttaneista ja pätevyystodistukset hankkineista korjaamoketjuista on Iisalmessa, Mikkelissä sekä Joensuussa toimiva Raskaspari Oy.

”Taidamme olla paikkakunnillamme ainoita ajoneuvojen kylmälaitteita huoltavia yrityksiä, jotka tällä hetkellä voivat luvallisesti korjata kuorma- ja linja-autojen kylmälaitteita.” sanoo toimitusjohtaja Kalle Salonen selventäen samalla lupaprosessin edellyttämää varsin mittavaa koulutusta.

”Viime syksynä aloimme etsiä yhteistyökumppania kouluttamaan asentajamme uusia määräyksiä vastaavaan kylmälaiteasentajan ammattitutkintoon. Toimijoita ei markkinoilta löytynyt, mutta Savon ammatti- ja aikuisopisto räätälöi tarpeisiimme sopivan koulutuspaketin. Koulutus käynnistettiin lokakuussa 2010 ja toukokuun lopussa kaikki seitsemän asentajaamme olivat suorittaneet hyväksyttävästi täsmäkoulutuksen, minkä jälkeen Raskasparille voitiin hakea uusien vaatimusten mukaisia kylmäalan lupia.” Kertoo korjaamoyrittäjä Jyrki Hakkarainen.

Raskasparilla on nyt uusien vaatimusten mukaiset luvat kaikilla korjaamoillaan; Iisalmessa, Joensuussa ja Mikkelissä.

”Raskasparilla sujuvat kaikki kuormakorien jäähdytys- ja lämmityslaitteiden korjaukset. Olemme valtuutettu Lumikon ja Carrierin huoltopiste, mutta tarvittaessa teemme myös muiden laitteiden korjauksia ja huoltoja. Raskaspari on huoltanut kylmälaitteita jo vuosien ajan, joten kaikki yleisimmät varaosat löytyvät suoraan hyllystä.” sanoo Salonen.

”Kokemusta löytyy, sillä kylmäkoneiden korjauksesta on yrityksemme henkilöstöllä pitkät perinteet”, toteaa Hakkarainen, jonka mukaan Raskasparin asentajien osaamiseen ja kokemukseen luottavat niin paikalliset kuin ohikulkuliikenteenkin autoilijat.

Lue seuraavaksi