Uutiset

Kuljetuskalusto

Kustannustehokkuutta lämpösäädeltyihin kuljetuksiin – Ajoneuvot vaihtuvat, VebaBox säilyy

Useimmille logistiikkayrityksille kuljetusten monipuolisuus on taloudelliselta kannalta hyvin tärkeää. Lämpösäädeltyjen kuljetusten määrä on kasvanut viime vuosina ja moni yritys onkin investoinut lämpötilaluokiteltuihin ajoneuvoihin. VebaBox tarjoaa kustannustehokkaan ratkaisun kylmä- sekä lämpökuljetuksiin. Samalla ajoneuvon monipuolinen käyttö mahdollistuu ja jälleenmyynti helpottuu. Tämän vuoden heinäkuusta lähtien VebaBoxin maahantuonnista on vastannut turkulainen Autovarustamo ProVan Oy.

Autovarustamo ProVanin Valtteri Arvonen ja Henri Nikkilä räätälöivät jokaiselle asiakkaalle ajoneuvon ja ajotehtävien mukaisen toimivan VebaBox-kuljetuskokonaisuuden.

VebaBox-konttien historia juontaa vuoteen 1984, jolloin Hollannissa aloitettiin ajoneuvoihin tarkoitettujen pienten kylmäkonttien valmistus. Toiminta monipuolistui ajan mittaan ja vuosituhannen alussa saapui markkinoille VebaBox-tuoteperhe. VebaBox on osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi vaativimmissakin kuljetustehtävissä, ja tuoteperhe on kasvanut moneen kokoluokkaan ja käytännössä kaikkiin tavara-automalleihin soveltuvaksi.

Kontille monta perustetta

VebaBox-kontti on monelle yritykselle soveltuva järkiratkaisu, jonka hankintaa puoltavat useat järkevät syyt.

”Ajoneuvoon tehtävät muutostyöt ovat hyvin maltilliset ja niihin kuuluvat kaapelointi, kiinnityskiskojen asennus, kondenssiveden läpivienti ja ilmanvaihdon varmistaminen hoituvat nopeasti. Jatkossa kontin poisto tai asennus sujuu noin varttitunnissa, mikä takaa toiminnan monipuolisuuden ja tehokkuuden. VebaBox-kontti on myös hyvin pitkäikäinen ja näin sen siirto aina seuraavaan ajoneuvoon on todella helppoa. Samalla ajoneuvon jälleenmyynti helpottuu huomattavasti verrattuna perinteiseen kylmäautoon”, kertoo ProVanin Henri Nikkilä.

Tekninen edelläkävijä

VebaBox-kontin asennus on hyvin helppoa ja nopeaa. Kuljetustarpeen muuttuessa kontin saa pois tavaratilasta noin vartissa.

Kuljetustehtävien monipuolisuuden vuoksi myös VebaBoxin ominaisuudet ja käyttötavat ovat pitkälle kehitettyjä.

”VebaBox on saatavissa 400–6 000 litran kokoluokissa ja lämpötilaskaala on 20 pakkasasteesta aina +25 asteeseen, ja halutessaan kuljetustilan voi jakaa myös lämpötilan mukaan eri osastoihin. Jäähdytykseen ja lämmitykseen vaadittavan energian VebaBox ottaa suoraan ajoneuvon akusta tai ulkoisesta 230 V virranlähteestä. Lisäksi on mahdollista hankkia akkupaketti, mikä takaa lämpötilojen vakauden myös ajoneuvon ollessa sammutettuna. Merkittävää on myös itse kylmälaitteen helppo irrotettavuus, joka takaa nopeat huollot tai korjaukset. Kehitysaskelien ja materiaalivalintojen ansiosta myös itse kontin paino on vain 75–240 kiloa, mikä säilyttää ajoneuvon kantavuuden korkealla”, lisää Valtteri Arvonen.

Runsaasti mahdollisuuksia

VebaBox-valikoiman monipuolisuus tarjoaa sille runsaasti potentiaalisia käyttökohteita. ”Elintarvikekuljetukset ovat nopeasti kasvava ala ja VebaBox soveltuu loistavasti vaikka ruokapalvelujen, pitopalvelujen ja kauppojen käyttöön. Konteissa on tietysti huomioitu alalla vaadittava korkea hygienian taso, ja kaikki pinnat ovat helposti puhdistettavia ja likaa keräävien kohteiden määrä on minimoitu. VebaBoxien laadukkuudesta kertoo omaa kieltään niiden suosio veripalveluiden ja lääkeaineiden tarkoin säädellyissä kuljetuksissa”, korostaa Arvonen.


VebaBox-akkupaketin avulla kontin lämpötila säilyy tarkasti säädetyssä myös ajoneuvon ollessa sammutettuna.

”VebaBox-tuotteiden myynti on alkanut loistavasti ja olemme solmineet jo useita mittavia kokonaiskauppoja esimerkiksi lääkintäpuolen merkittävien tekijöiden kanssa. Meihin kannattaa olla suoraan yhteydessä, sillä löydämme varmasti sopivan räätälöidyn ratkaisun jokaiseen alan kuljetustarpeeseen. Todella mielenkiintoinen ja monelle soveltuva ratkaisu on leasing-mahdollisuutemme, jonka avulla asiakas voi todella pienellä kuukausierällä saada käyttöönsä VebaBoxin kaikki vahvuudet, ja luonnollisesti halutessaan voi myöhemmin lunastaa kontin kokonaan omakseen. Suuren kysynnän vuoksi olemme myös kasvattamassa myynti- sekä asennusverkostoamme, ja kiinnostuneet voivat pyytää meiltä lisätietoa asiasta”, päättää Nikkilä.

Lue myös: ProVan varustelee Premium-tason ajoneuvot

Lue seuraavaksi