Uutiset

Kuljetuskalusto

Kustannustehokasta kuljettamista

Kahteen etuakseliin perustuvan alustaratkaisun yleistymisen keskeinen syy on selkeästi edullisempi hankintahinta suomalaisten perinteisesti suosimaan trippeliratkaisuun verrattuna. Aikaisemmin kahdella etuakselilla varustetut autot olivat lähinnä käytettynä tuotuja, mutta nyt keskieurooppalainen trendi näkyy aikaisempaa vahvemmin myös uusissa autoissa. Euro on selväsanainen konsultti kuljetusyrittäjien etsiessä liiketoiminnalleen parempaa kannattavuutta alati kiristyvässä kustannuspaineessa. Tehdasvalmiita ratkaisuja puoltaa myös varustelun läpimenoajan nopeutuminen.

Kuljetusyrittäjä Jari Velin Karkkilasta päätyi 2+2 -alustaratkaisuun paljolti hyvän hintalaatu -suhteen vuoksi. Velinin Keraxiin on parin ensimmäisen kuukauden aikana kertynyt reilut 10 000 kilometriä ja ensikokemukset ranskattaresta ovat erittäin myönteiset.

”Kyllä tämä kunnon työkalulta tuntuu. Toisen etuakselin ansiosta kippausvakavuus on mattoa vedettäessä hyvä ja teliveto on mukavan tukeva huonommallakin työmaalla. Kaksi etuakselia tuo mukanaan myös hyvän painojakauman nuppiajossa”, summaa Velin ensituntumiaan.

Kerax edustaa Renault Trucks -tuoteperheessä malliston järeää päätä. Keraxin tunnusmerkkejä ovat korkea maavara, vahvistettu runko ja ajotehtävään optimoitu voimalinja, joten se on suunniteltu vaativaan off-road käyttöön. Vilenin Keraxissa on 13 litran DXi -moottori, joka tuottaa 520 hevosvoiman tehon Optidriver+ vaihteiston kautta välitettäväksi.

”Vaihteiston pehmeä ja looginen toiminta on yllättänyt positiivisesti. On pakko myöntää sen toimivan nopeammin ja tarkemmin kuin käsipelillä. Ja oikein tiukassa paikassa on aina mahdollista käyttää manuaaliasentoa”, murtaa Vilen muuria automatisoitujen vaihteistojen yleistymisen tieltä.

”Pääkaupunkiseudun kehäteiden ruuhkissa ja muutoinkin nykivässä liikenteessä automaatti helpottaa ajamista ja säästää jalkatyötä”, summaa Vilen, jota robottivaihteiston hankinta alkuun arvelutti.

Velinin autossa on Elgin valmistamat lavarakenteet, jotka lepäävät riihimäkeläisen HF-Autohuolto Oy toteuttamalla apurunkopaketilla.

”Koko paketti saatiin kasaan hienosti aikataulussa. Renault-Elg kokonaisuudessa tuntuu hinta-laatu -suhde olevan kohdallaan, kiteyttää kuljetusyrittäjä Karkkilasta.

Lue seuraavaksi