Uutiset

Kuljetuskalusto

Kuormausnosturit maailman huipulta – Palfinger High Performance

Yhtenä edelläkävijänä, ovat Palfinger nosturit nousseet alansa huipulle laatunsa ja ulkonäkönsä ansiosta.

Performance nosturi-mallisto

Uudet Performance malliston nosturit ovat keveitä ja kestäviä johtuen paremman, keveämmän ja kestävämmän teräksen käytöstä. Vuodelle 2009 valmistaja tarjoaa paljon uusia malleja alkaen pienimmistä raskaaseen sarjaan asti. Tarjolla on pienemmän pään taittuvapuomiset PK2900, PK3400 ja PK4200 nosturit. PK2900 alk. n 350 kg. Kahteen suurempaan on saatavilla 4 hydraulista jatketta, ulottuma on tällöin 9,8 m. Lisäksi vielä 800 kg vinssi ja radio-ohjaus voidaan kysyttäessä asentaa valmiiksi tehtaalla ennen toimitusta.

High Performance nosturi-mallisto

Muutaman viime vuoden aikana on Palfinger nostureihin tullut paljon uutta, joka tuo varmasti lisäarvoa omistajalleen. Esimerkiksi KTL-maalaus, ns. sähköupotus-maalaus pitää nosturin hyvän näköisenä vuosia ja sen myötä jälleenmyyntiarvokin paranee. Voimanivelet puomistossa useimmissa malleissa ovat tulleet jäädäkseen nostotehoa parantavana tekijänä.

+15° ylitaitto puolestaan luo uusia ulottuvuuksia nosturille, jolla voidaan kuljettaa taakka matalalla tai nostaa vielä taittopuomia yläviistoon, kun nostopuomin yläpuolella on este.
Paluuöljyn hyväksikäyttö tuo nopeutta hydraulisten jatkeiden toimintaa. Tukijalan lautaset kääntyvät uusimmissa malleissa 10°, mikä parantaa pitoa tukijalan ja maan välillä.

Turvallisuus työssä lisääntyy auton pysyessä varmemmin paikoillaan nostotilanteessa.
Uusimpia ominaisuuksia on rasvausvapaus, joka pienentää ympäristökuormaa. Hydrauliset jatkeet ovat varustettu synteettisillä likupaloilla, jotka ovat itsevoitelevia. Öljyn vaihto määrävälein ja rasvausta nosturi toki vielä vaatii mm. niveliin, mutta aikaa säästyy, kun rasvauksen tarve on vähentynyt.

Uusia High Performance malleja on tarjolla lähes tonnimetrin välein. Suurin piirtein joka toinen on vipu-ohjauksella ja ja joka toinen on radio-ohjauksella. Mallit, joihin radio-ohjaus kuuluu vakiona ovat PK5001-EH, PK7001-EH, PK9001-EH, PK9002-EH, PK12001-EH, PK 12002-EH, PK14002-EH ja PK 18002-EH. Uutta mallistoa edustaa lisäksi raskaan sarjan PK50002-EH, jossa myös mm. rasvausvapaat hydrauliset jatkeet.
Hydraulisia jatkeita on saatavilla yhdestä viiteen kappaletta pienemmän pään nostureihin, 6 hydraulista PK14002 ja PK18002 malleihin, sekä jopa 8 hydraulista jatketta PK 50002 malliin.

Lyhenne EH, aiemmin HPLS, on nykyään elektroniikalla höystetty. Idea on edelleen sama eli kaksi painealuetta, jolloin korkeammalla paineella saadaan maksimi nostoteho aikaiseksi. Ykkönen (1) mallimerkinnän (numerosarjan) perässä kuvastaa voimaniveliä nosto- ja taittopuomin välissä. Kakkonen (2) puolestaan kertoo voimanivelien löytyvän myös pystypilarin ja nostopuomin välistä. Kirjain, joka lisätään mallimerkinnän perään, kertoo hydraulisten jatkeiden määrän. Esim: PK18002-EH C on neljällä, B on 3:lla ja D viidellä hydraulisella jatkeella.

Myynnissä on vielä paljon vanhojakin hyväksi havaittuja malleja, joita tehdas haluaa edelleenkin pitää myyntiohjelmassa.

Lisävarusteista mainittakoon ainakin, jibit, vinssit, letkutukset lisätoiminnoille, pikaliittimet lisälaitteiden kytkemiseksi, henkilökorit ja työvalot. Varusteluettelo on pitkä ja siihen kuuluu kaikenlaisia nostoapuvälineitä, toimilaitteita ja asennukseen liittyviä komponentteja mm. lisätukijalat.

Nosturin ominaisuuksia voidaan tilausvaiheessa muokata asiakkaiden tarpeiden mukaan. Tarjolla on ainakin erilevyisiä tukijalkoja, kääntyviä jalkoja, hydraulisesti ja radiolla ohjattuja toimintoja, heilahduksenvaimennus-järjestelmä, vakavuuden seurantajärjestelmä tunnistamaan tukijalkojen sijainti ja kuljetusasentovahti. Ennen tilausta määritellään vielä puomin pituus.

Takuuaika nostureille on 1 vuosi. Kantaville osille 3 vuotta. Takuuaikaa voidaan jatkaa vielä yli normaalin takuuajan erillistä korvausta vastaan.

Lisätietoja: www.vta-tekniikka.fi

Lue seuraavaksi