Uutiset

Kuljetuskalusto

Kuorma-autojen ensirekisteröinneistä positiivisia uutisia

Kuorma-autoja ensirekisteröitiin vuonna 2016 3 300 kappaletta. Kasvua edellisvuoteen verrattuna kertyi 23 prosenttia. Raskaiden, yli 16-tonnisten kuorma-autojen rekisteröintimäärä kasvoi 22,2 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Niitä rekisteröitiin kaikkiaan 2 599. Uusia linja-autoja rekisteröitiin 586 kappaletta, joka on edellisvuoteen verrattuna 11 prosenttia enemmän. Pakettiautoja ensirekisteröitiin viime vuonna 13 523 kappaletta eli 18 prosenttia enemmän kuin vuonna 2015.

Scania oli vuonna 2016 myydyin kuorma-auto Suomessa

Liikenteen turvallisuusvirastolta Trafilta ja Tilastokeskuksesta saatuja tilastoja voi lukea monella tavalla. Tällä kertaa lähes kaikki alan toimijat voivat sanoa olevansa voittajia. Nyt tulkitaan menestyjien tilastoja. Raskaalla puolella ruotsalaiset Scania ja Volvo jyräävät vahvasti. Scania voitti toista vuotta peräkkäin raskaiden kuorma-autojen ensirekisteröinnit. Nyt Scania saavutti samalla myös kaikkien painoluokkien myydyimmän merkin tittelin. Scania menestyi usealla eri suoritealalla ja saavutti jälleen 100 prosentin markkinaosuuden palo- ja pelastusautoissa. Volvo kasvatti myös myyntimääriään ja menestyy varsinkin neli- ja viisiakselisten autojen ryhmässä.

Ajoon valmis Volvo puuauto

Suurimman kappalemääräisen myynnin kasvun saavutti Mercedes-Benz, 162 myytyä autoa enemmän kuin edellisenä vuonna ja samalla myös pientä kasvua markkinaosuudessa. Eniten kuorma-autoja myyneen kolmikon perässä tuleva Iveco oli myydyin merkki keskiraskaissa, 6-15,99 tonnin kuorma-autoissa. Ivecon rekisteröinnit kasvoivat vahvasti myös 4- ja 5-akselisten autojen puolella. Vastaavasti MAN kasvatti toimitusmääriään taas raskaissa kuorma-autoissa peräti 89 prosenttia ja pitää raskaiden kuorma-autojen tilaston nelossijaa vahvasti hallussaan. Renault oli suvereeni voittaja kasvuvauhdissa, sillä sen myyntimäärä enemmän kuin kaksinkertaistui vuodessa. Renaultin myynnin kasvu jatkunee, koska merkiltä tulee myyntiin uusia raskaita malleja tänä vuonna.

Kymmenen eniten myynneistä kuorma-automerkistä löytyy vielä kolmas onnistujajoukko. Siinä ovat mukana DAF ja Sisu. DAF teki raskaissa vahvan lähes 50 prosentin kasvun uudella mallillaan. Sisun 67 prosentin kasvuluvut pohjautuvat onnistumiseen maansiirto- ja tienhoitoautojen markkinoilla. Piristyneet markkinat ja talous yleisesti huokuvat positiivisuutta.

Mercedes–Benz mallistoa
 

Lue seuraavaksi