Uutiset

Kuljetuskalusto

Kuljetuskalustoa Maxpossa 2

Katsaus Maxpo 2019 -messujen autotarjontaan jatkuu.

Kuuskuljetuksen sähkökäyttöisellä Hiab ePTO -voimanotolla ja Hiab X-HiPro 192 -nosturilla varustettu, kaasukäyttöinen Scania G 410 on täyttänyt sille asetetut odotukset. Sekä omistaja, kuljettaja että toimeksiantaja ovat olleet erittäin tyytyväisiä. Autolla kuljetetaan pääasiassa rakennustelineitä, ja se on saanut osakseen myös kansainvälistä huomiota. Puutavaranosturin hankintaa suunnitteleville mieluisana tietona kerrottiin, että uusiin Loglift- ja Jonsered-nostureihin myönnetään 24 kuukauden täystakuu, joka kattaa myös esimerkiksi letkut.

Veho Oy:n edustamalla Mercedes-Benzillä on tarjolla ajoneuvoja moneen lähtöön. Maxpossa esillä oli muun muassa uudistuneita paino- ja mittasääntöjä hyödyntävä kahdeksanakselinen puoliperävaunuyhdistelmä. Yhdistelmän kokonaispaino on 64 tonnia, ja kantavuutta on noin 38 tonnia. Vetoautona on uuden sukupolven neliakselinen Arocs 3253, johon asiakas on valinnut perinteiset peilit. Laurinaho Custom Trailers -perävaunussa on neliakselinen siirrettävä teli, jonka kaksi viimeistä akselia ovat ohjaavia.

Kotimainen Sisu on kasvattanut tuotantomääriään tasaisesti viimeisten vuosien aikana. Myyntipäällikkö Ville Kaihun mukaan erityisesti puuautojen kysyntä on hyvä. Hänen mukaansa yhteiskunnassa vallitseva hektisyys näkyy myös kuorma-autokaupassa. ”Isotkin urakat voivat ratketa vain viikkoja ennen aloitusta, jolloin mahdolliset kaluston hankinnat ovat haastavia. Olemmekin harkinneet niin sanottujen varastoautojen valmistamista, sillä kysyntä valmiille autoille nopeaan toimitukseen tuntuu kasvavan.”

Rengascenterin osastolla olivat hyvin edustettuna renkaat sekä työkoneisiin että autoihin. Talvihoitokoneisiin oli esillä Alliancen uutuus, lamelloitu Multiuse 551. Pinnoitettuna vaihtoehtona on hollantilainen Magna. Osastolla oli myös Rengas-Rekka, joka on palvelu, jossa rengasliike menee asiakkaan luo. Kyse ei ole silti päivystyspalvelusta. Esimerkiksi useamman auton kuljetusliikkeessä kausivaihto voidaan tehdä sovittuna aikana koko kalustoon asiakkaan luona, eikä jokaisella autolla tarvitse ajaa rengasliikkeeseen.

Materiaalien kehitys on tuonut runsaasti mahdollisuuksia kehittää soralavojen ominaisuuksia. Kome Oy esitteli osastollaan Kuljetus Pinola Oy:n Scania R 650 kasettiyhdistelmää, jonka lavat on valmistettu SSAB:n Hardox TUF 500 -teräksestä. Pohjassa materiaalin ainevahvuus on viisi millimetriä ja seinissä neljä millimetriä. Lavat on pinnoitettu liukkaalla ja kulutusta kestävällä polyurealla, joka estää materiaalin tarttumisen. Pinnoituksen ansiosta vetoauton lavassa ei tarvita lämmitystä.

Kuorma-autoissa on jo pitkään käytetty ruostumattomasta teräksestä valmistettuja rakenteita suojaukseen, lisävarusteiden kiinnittämiseen ja piristämään ulkonäköä. RST-Steel on pitkään toiminut alalla ja tarjoaa varusteita myös työkoneisiin. Muotoon taivutetusta putkesta valmistettuihin telineisiin on helppo kiinnittää työvaloja, äärivaloja, tasovilkkuja ja muita varusteita.

Tavo Oy julkisti Maxpossa yhteistyösopimuksen Oy Sisu Auto Ab:n kanssa, jonka mukaan Tavo hoitaa jatkossa Sisun alkuperäisvaraosien jakelun. Tavolla itsellään on toimipiste neljällä paikkakunnalla, ja niissä on myynnissä varaosia ja tarvikkeita raskaaseen kalustoon, myös työkoneisiin.

Katsoitko jo osan 1?

Lue seuraavaksi