Uutiset

Kuljetuskalusto

Kuljetus Kovalainen Oy on SKAL Kuljetusyritys 2014

Pellossa kotipaikkaansa pitävä Kuljetus Kovalainen Oy on valittu vuoden 2014 SKAL Kuljetusyritykseksi. Valinnan perusteena lautakunta mainitsee muun muassa yrityksen kehittäneen rohkeasti sähköistä liiketoimintaa ja ottaneen käyttöön uusia toimintamalleja. Kuljetus Kovalainen Oy huolehtii myös henkilöstöstään ja ympäristönäkökohdista edistyksellisellä ja vastuullisella, tulevaisuuteen kurkottavalla otteella. Martti Kovalainen päätyi yrittäjäksi Lapin Pellossa, kun Lakkapään Leipomo Oy lopetti oman jakelun. Tänä päivänä yhden miehen riskinotosta lähtenyt yritys työllistää 200 henkeä ja palvelee asiakkaita kolmelta paikkakunnalta käsin 100 energiatehokkaan yksikön kalustolla ollen alueellaan suurin omalla kalustolla liikennöivä jakelukuljetusyritys. 

Yrityksen toiminnan kulmakivinä ovat sähköinen liiketoiminta, energiatehokkuus, pitkäaikaiset asiakassuhteet, vahva sitouttava henkilöstöpolitiikka ja nykyaikainen, markkinalähtöinen ote liiketoiminnan ja asiakaspalvelun kehittämiseen.

Kahdeksan vuotta sitten Kuljetus Kovalainen Oy asetti operatiiviseksi tavoitteekseen saada tiedon lähetyksistä omaan sähköiseen järjestelmään ennen kuin lähetys olisi autossa. Kovalainen ryhtyi kehittämään menetelmiä, jotka olisivat yhteensopivia asiakkaiden tietojärjestelmien kanssa ja mahdollistaisivat toiminnan reaaliaikaisen seurannan. Toiminnan- ja taloudenohjausjärjestelmät otettiin käyttöön vuoden 2008 aikana, jolloin uudistettiin myös toimintatavat. 

 Tämänvuotisessa SKAL Kuljetusyrityksen valinnassa painotettiin energiatehokkuutta. Vastuullinen toiminta ja asiakkaiden tarpeiden huomioiminen ovat tarkastelun kohteena joka vuosi ja tällä kertaa Kovalainen täytti kriteerit esimerkillisesti; kuljetuskalustossa on huomioitu ympäristöystävällisyys ja ergonomia, ajoneuvojen nopeudenrajoittimet on säädetty 84 km/h enimmäisnopeuteen liikenneturvallisuuden ja energiatehokkuuden parantamiseksi, ja kuljettajat saavat opastusta ennakoivaan ajotapaan. Uudehko kuljetuskalusto on vähäpäästöistä ja autojen moottoriluokitus on vähintään Euro IV.  

Kuljetus Kovalainen Oy palvelee asiakkaita ovelta ovelle säännöllisin aikatauluin Etelä- ja Keski-Pohjanmaan sekä Pohjois-Suomen alueella. Yrityksen terminaalit sijaitsevat Seinäjoella, Oulussa ja Rovaniemellä – lisäksi Pellossa, Kemissä ja Sodankylässä on lastausterminaalit.

Yrityksen suurimpiin asiakkaisiin lukeutuvat muun muassa leipomoyhtiö Vaasan Oy sekä lääkevalmistajat Oriola ja Tamro. Vuonna 2013 Kovalainen aloitti kuljetukset Etelä-Suomesta pohjoiseen tytäryhtiön Logistics Kovalainen Oy:n kanssa. Kuljetus Kovalainen Oy:n liikevaihto on 15,2 miljoonaa euroa ja yrityksen omistavat Martti Kovalainen sekä Jukka Uimaniemi ja Juha Kehusmaa.

Lue seuraavaksi