Uutiset

Kuljetuskalusto

Koukuttavasti varusteltu

Scania G540 "Kesäkoukku"

Scania Suomi Oy on edellisinä vuosina valjastanut markkinointikäyttöön puoliperävaunuyhdistelmän, jolla on osallistuttu alan kesätapahtumiin ahkerasti. Yhdistelmän virallinen nimi oli Summer Truck, ja kansan suussa se muuttui Kesärekaksi. Tälle kesälle konseptia muokattiin niin, että autoksi valittiinkin koukkuvaihtolavalaitteella varustettu, SuperMax-konseptin mukainen Scania G 540. Eipä aikaakaan, kun autoa alettiinkin kutsumaan Kesäkoukuksi.

Scania G540 "Kesäkoukku"
Scania Suomi rakensi kesän tapahtumia varten tavallista enemmän kustomoidun esittelyauton. G-ohjaamo on suhteellisen matala, ja kuitenkin 540-hevosvoimainen moottori mahdollistaa 76 tonnin yhdistelmämassan. Varustelussa on käytetty vain Scanian myyntiohjelmassa olevia varusteita. Auton mallimerkintä G 540 B8x4*4NB CG20N kertoo muun muassa, että kaikilla akseleilla on ilmajousitus.

Tänä kesänä Scania Suomen oli tarkoitus olla mukana kuljetusalan tapahtumissa koukkuautolla, jonka kuormana olisi esittelytilaksi rakennettu kontti. Kun tarkoitukseen tilattu auto oli jo Jyväskylän Scania-keskuksessa koukkulaitteen asennuksessa, kesä niin sanotusti peruttiin koronapandemian takia. Auto kuitenkin rakennettiin suunnitelmien mukaan valmiiksi, ja lopputuloksena on näyttävä esittelyauto.

Scania G540 "Kesäkoukku"
Myös 24 tonnin Multilift Ultima ULT24SL.61 -koukkulaite on kaksivärinen. Koukkulaitteessa on varusteena pikatoiminnot sekä automaattiset lavan lasku- ja päällevetotoiminnot.

Saman katon alta

Kesäkoukun idean isäksi on ehdottomasti nimettävä Helsingin Scania-keskuksen automyyjä Daniel Ljungqvist. Hänellä oli selkeät tavoitteet projektin suhteen.

Scania G540 "Kesäkoukku"
Scania G540 "Kesäkoukku"
Daniel Ljungqvistin lisäksi Aleksi Ruponen, Tuomo Jokela ja Valtteri Hietala Hämeenlinnan varustelukeskuksesta ovat olleet mukana ideoimassa ja toteuttamassa varustusta.

”Ensinnäkin 540-hevosvoimainen moottori, jonka mahdollistaa G-ohjaamon ja 76 tonnin yhdistelmäpainon, on varsin uusi ja monia kiinnostava tuote”, Ljungqvist sanoo ja jatkaa: ”Toinen asia, jota haluamme tuoda esiin, on viime talvena esitelty SuperMax-konsepti. SuperMax-autot rakennetaan Jyväskylän Scania-keskuksessa, ja ne ovat heti valmiita töihin.”

Auton väritys ja huomiota herättävän runsas varustelu kiinnittävät katsojan huomion, ja niihin liittyykin yksi projektin tavoitteista.

”Scania voidaan maalata jo tehtaalla niin, että esimerkiksi porraskuja ja puskuri ovat erivärisiä kuin ohjaamo, niin kuin on tässäkin autossa. Tehdasmaalaus on laadukas ja vaihtoehtoja on paljon”, sanoo Ljungqvist.

”Kaikki autoon asennetut lisävarusteet ja valaisimet ovat Scania-lisävarustevalikoiman tuotteita. Niillä on Scania-osanumero, joten kuka tahansa voi sellaiset hankkia Scania-toimipisteestä. Vain teippaus on tähän autoon yksilöllisesti tehty.”

Valtaosa lisävarusteista on jo ollut valikoimissa aiemmin, mutta muutamista varusteista Kesäkoukussa on ensimmäiset kappaleet. Nekin ovat silti tilattavissa Scania-osanumerolla.

Scania G540 "Kesäkoukku"
Varustelaatikot ja säiliöt ovat siististi sivuhelmojen suojissa.
Scania G540 "Kesäkoukku"
Scania voidaan tilata tehtaalta niin, että eri osat maalataan asiakkaan haluamilla väreillä. Kesäkoukussa muun muassa porraskuja, etupuskuri ja peilikotelot ovat mustia, ja ohjaamon perusväri on Scanialle perinteinen oranssi.
Scania G540 "Kesäkoukku"
“Kyse ei ole vain työstä, vaan intohimosta!” Auton päällä oleva lava on Cargo Modul Trading Ab:n CMT Opticont -soralava hydraulisella perälaidalla. Takapään valopalkkien elefanttilogo paljastaa niiden yhteyden SuperMax-päällirakenteeseen ja Multilift-koukkulaitteeseen.
Scania G540 "Kesäkoukku"
Uusia lisävarusteita ovat kiillotetusta ruostumattomasta teräksestä valmistetut valopalkki ohjaamon takaseinässä sekä ilmanohjaimien koristelistat.
Scania G540 "Kesäkoukku"
Kesällä saaristo herää eloon. Saariston asukkaiden ja mökkiläisten kuljetustarpeiden täyttämiseen koukkuvaihtolava-auto on usein monipuolinen ratkaisu. Joskus kohteeseen pääseminen edellyttää lossimatkaa.

Lue myös: Frej Svartsjö Scania Suomi Oy:n myyntijohtajaksi

Lue seuraavaksi