Uutiset

Kuljetuskalusto

Korjaamo ja koulu samaan kiinteistöön

Mikkelillä on erittäin keskeinen merkitys Itä-Suomen kuljetus- ja logistiikka-alan kannalta, sillä sijaintinsa ansiosta Mikkeli on oiva paikka kuljettajan vaihdolle etelän ja pohjoisen välisessä liikenteessä.  Samalla korostuu Mikkelin merkitys kuljetuskaluston huollon ja korjauksen kannalta.

”Uskomme, että huolto- ja varaosapalvelujen osalta voimme tarjota asiakkaillemme joustavaa palvelua aamukuudesta aina iltakymmeneen saakka. Kalusto voidaan korjata ja huoltaa kuljettajan viettäessä lakisääteistä taukoa”, kertoo toimitusjohtaja Kalle Salonen, toinen Raskasparin omistajista.

Uusiin, pinta-alaltaan noin 1000 neliön toimitiloihin tulee neljä läpiajettavaa korjaamopaikkaa. Tontilla sijaitsee myös 200 neliön testaushalli, jossa hoidetaan muun muassa jarrutestaukset. Testihallissa palvelee myös Mikkelin A-Katsastuksen kuorma-autokatsastus. Tiloihin sijoittuu myös asiakkaita palveleva lounaskahvila

Kolmeen kerrokseen rakennettava varaosavarasto taasen mahdollistaa varaosavalikoiman laajentamisen ja palvelutason parantamisen.

Ammattitaitoisen työvoiman saatavuuden varmistaminen on merkittävä tulevaisuuden haaste niin kuljetusalalle kuin raskaan kaluston huolto- ja kunnossapitotoiminnallekin. Mikkelin alueella asiaa on lähdetty kehittämään yhteistyössä Etelä-Savon ammattiopiston, Raskaspari Oy:n ja Suomen Kiitoautot Oy:n kanssa. Uusiin toimitiloihin siirtyy Raskasparin korjaamon lisäksi myös Etelä-Savon ammattiopiston logistiikkakoulutus Salosaaren toimipisteestä. Uudet toimitilat mahdollistavat logistiikka- ja mekaanikkokoulutuksen aidossa työskentely-ympäristössä

”Opiskelijat pääsevät oppimaan heti todelliseen työympäristöön, jolloin me varmistamme omat prosessimme ja toimintamme tuntevien mekaanikkojen saatavuuden. Kuljettajakoulutuksen ansiosta Suomen Kiitoautot Oy taasen saa tulevaisuudessa tarvittavia kuljettajia”, jatkaa Kalle Salonen ennakkoluulottomasta yhteistyöhankkeesta.

Raskaspari Oy:n toiminta Mikkelissä on kasvanut huomattavasti ja tällä hetkellä asiakkaita palvelee 14 raskaan kaluston ammattilaista. Lisääntyneeseen kysyntään vastataan myös kasvattamalla henkilöstön määrää ennen siirtymistä uusiin tiloihin.

Auto-Kilta Trucksin kuorma-automyyjä Pasi Sairanen muuttaa myös uusiin tiloihin varmistamaan Volvon markkina-aseman säilymistä ja vahvistamista Etelä-Savon alueella.

Lue seuraavaksi