Uutiset

Kuljetuskalusto

Koivunen Oy 90 vuotta

Koivunen on merkittävä autoalan ja teknisen kaupan monialayritys, jonka perinteet ulottuvat vuoteen 1927 asti. Se toimii henkilöautojen sekä raskaan ajoneuvokaluston varaosien, lisävarusteiden, laitteiden, renkaiden ja vanteiden sekä työkalujen, koneiden ja kiinnitystarvikkeiden maahantuojana. Koivunen toimii markkinoilla Suomessa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Konsernin liikevaihto on n. 150 miljoonaa euroa ja se työllistää yhteensä lähes 600 henkilöä, joista Suomessa noin 400.

Historia

Autosähkö Oy, Koivusen juuret, aloitti toimintansa vuonna 1927. Yhtiön toisena perustajana oli Oskar Koivunen, ja se toimi nimensä mukaisesti autosähköalan erikoiskorjaamona laajentaen toimintaansa myös varaosakauppaan. Suomen autokanta oli tuolloin hieman yli 20 000 ajoneuvoa. 1940-luvun puolivälissä yhtiö jakaantui ja sen autonosien tukkuosasto jatkoi uudella nimellä – Koivunen Oy. Yhtiö kasvoi ja kehittyi autokannan kasvun myötä ja toimi aina 1980-luvun puoliväliin Helsingin keskustassa useissa toimipisteissä. Vuonna 1986 Koivunen muutti Helsingin Malmille, jossa sillä on nykyisin yli 40 000 m² varasto- ja toimistotilat sekä erillinen rengas- ja vannevarasto Kouvolassa.

Koivunen tänään ja huomenna

Koivusella on laajat kansainväliset yhteydet valmistajiin ympäri maailman ja se kuuluu kansainväliseen Groupauto International -organisaatioon, jonka tavoitteena on edistää ja kehittää vapaata autovaraosien kauppaa ja korjaamotoimintaa. Tämä hyödyttää varaosakauppiaita, autokorjaamoita sekä kuluttajia parempana valmiutena toimittaa alkuperäisiä tai alkuperäistä vastaavia autojen varaosia ja varusteita Suomen markkinoille edullisesti ja nopeasti.

Koivunen tuo tuotteita yli 30 maasta, ja tavarantoimittajia on noin 400, joista suurin osa on eurooppalaisia. Ulkomaisten toimittajien lisäksi yrityksellä on laaja, yli sadan kotimaisen tavarantoimittajan verkosto. Sillä on myös tytäryhtiöt kaikissa Baltian maissa.

Kuluttajille Koivunen on parhaiten tunnettu Fixus-konseptistaan, jonka pohja luotiin jo 20 vuotta sitten julkaisemalla lähes jokaiseen kotiin jaettavaa markkinointijulkaisua, Fixus-lehteä. Nykyään Fixus-ketjuun kuuluu yhteensä noin 400 itsenäistä varaosaliikettä ja korjaamoa kautta maan.

Koivunen panostaa vahvasti myös renkaiden ja vanteiden maahantuontiin omalla rengasosastollaan. Tunnetuin yrityksen edustamista rengasmerkeistä on viime vuosina Premium-luokassa itsensä läpi lyönyt Hankook.

Jatkuvasti kasvavaan työkalu-, kiinnitystarvike-, kone- sekä korjaamolaitekysyntään Koivunen vastaa tarjoamalla asiakkailleen laajan sekä laadukkaan tuotevalikoiman, jonka pääasiallisena jälleenmyyntikanavana toimii vuonna 2016 perustettu ja koko ajan kehittyvä, noin 150 itsenäisestä kauppiaasta koostuva ToolPack-ketju.

Raskasta kalustoa Koivusella palvelee oma osasto, jonka tarjontaan kuuluvat varaosien ja laitteiden kauppa sekä asennus-, huolto- ja korjaustoiminta. Ketjuuntuminen on tulevaisuutta myös raskaan kaluston puolella, ja Koivunen on siinä eturintamassa vastaamalla juuri julkaistun Top Truck -ketjun ohjauksesta Suomessa. Top Truck on Groupauto Internationalin organisoima, Euroopan suurin raskaan kaluston korjaamopalveluita tarjoava ketju. Se kattaa 14 maata ja koostuu yli 1000 huoltopisteestä. Top Truck -ketjuun kuuluvat korjaamot ovat riippumattomia ja vastaavat itsenäisesti omasta liiketoiminnastaan. Kaikilla osa-alueilla myös itsenäiset, ketjuihin kuulumattomat jälleenmyyjät ovat edelleen tärkeä yhteistyötaho.

Koivusen toiminta on aina perustunut pyrkimykseen korkeaan laatuun, niin myymiemme tuotteiden kuin palvelumme ja toimintammekin suhteen. Ammattitaitoinen ja osaava henkilökuntamme on toimintamme perusta.

Vankka taloudellinen asema mahdollistaa investoinnit sekä toiminnan kehittämisen myös tulevaisuudessa. Esimerkiksi nykyisiä ja uusia sähköisiä tilaus- ja kauppajärjestelmiä kehitetään jatkuvasti, kuten myös muita liiketoimintoja tukevia ohjelmistoja.

Koivunen Oy:n katse on tulevaisuudessa. Yritys odottaa mielenkiinnolla autokannan sähköistymistä. Se tuo mukanaan uudet haasteet ja vie Koivunen Oy:n takaisin juurilleen, autosähkön pariin.

koivunen.fi

Lue seuraavaksi