Uutiset

Kuljetuskalusto

KH-Kipper kaivoksiin ja maansiirtoon Raskasparilta

KH-Kipper

Raskaspari on parhaiten tunnettu Volvo-kuorma- ja linja-autojen sekä Renault Trucks -kuorma- ja pakettiautojen myynti- ja jälkimarkkinointiedustuksistaan Itä- ja Kaakkois-Suomessa. Viime vuosina päällirakenteet ja perävaunut ovat kasvaneet yhä suuremmaksi osaksi yhtiön toimintaa. Kaivosteollisuuteen ja maa-aineskuljetuksiin Raskaspari tarjoaa puolalaisia KH-Kipper-tuotteita.

Raskaspari Oy on vuonna 2009 perustettu yritys, joka alun perin vastasi Volvo-kuorma- ja linja-autojen sekä Renault-paketti- ja kuorma-autojen huollosta ja varaosatoiminnoista Iisalmessa, Joensuussa ja Mikkelissä. Vuonna 2016 yritys kasvoi Kotkan ja Kouvolan toimipisteillä ja samalla toiminta laajeni raskaan kaluston myyntiin uusilla paikkakunnilla sekä Mikkelissä Volvo Trucksin ja Renaultin edustuksilla.

Vuonna 2023 Raskaspari Oy aloitti toiminimellä Raskaspari Trailer Service perävaunukorjaamotoiminnan Sipoossa, missä keskitytään perävaunujen, kylmäkoneiden ja perälautojen huoltoihin sekä korjauksiin ja rengas- ja katsastuspalveluihin.

Mikko Rytkönen ja Heikki Tuomainen ostivat yrityksen vuonna 2019. Toimitusjohtaja Rytkösellä oli vahva osaaminen Volvo Trucks -korjaamotoiminnasta, ja toisena yrittäjänä toimiva Tuomainen oli seurannut tiiviisti tekniikan kehitystä työskennellessään kuorma-autojen myynnissä. Uusilla yrittäjillä oli paljon ideoita yrityksen kehittämiseksi ja heidän luomaa visioita kohti on kuljettu jo kohta neljä vuotta. Nyt alkavat tulokset näkyä ulospäin.

KH-Kipper
KH-Kipper käyttää tuotteissaan SSAB:n terästä. Puoliperävaunuissakin kippisylinterinä on suomalainen Nummi-ryhmäkippi, joka parantaa kippausvakautta.

Heikki Tuomainen on ollut aina kiinnostunut kaivosteollisuudesta ja ymmärtää sen tärkeyden Suomen taloudelle ja työllisyydelle. Myyntityössä hän on päässyt keskustelemaan asiakkaiden kanssa kaivosteollisuuden haasteista raskaan kaluston osalta ja on lähtenyt kehittämään ratkaisua näihin haasteisiin yhteistyössä asiakkaiden kanssa.

”Kaivosteollisuudessa on tärkeää, että kaivoksissa käytettävä kalusto on luotettavaa ja tehokasta sekä jälkimarkkinatoiminnot vastaavat kaivosteollisuuden vaatimuksia. Raskaspari Oy on KH-Kipperin lavarakenteiden Suomen virallinen jälleenmyyjä vuodesta 2019 lähtien, ja tarjoamme asiakkaillemme kokonaisratkaisuna kestävää ja kustannustehokasta kalustoa kaivoksiin kovaan käyttöön. KH-Kipperin lavat voidaan asentaa joko Raskasparin myymään Volvo FMX-, Volvo FH16- tai Renault K -alustaan, tai vaihtoehtoisesti muiden valmistajien alustoille”, Heikki Tuomainen kertoo.

Maa-aineskuljetuksiin ja tienhoitoon

KH-Kipper valmistaa vuosittain noin 2 000 yksikköä tehtaallaan Zagnańskissa, Etelä-Puolassa. Tuotteista 85 prosenttia menee vientiin, erityisesti Norjaan ja Ruotsiin. Tuotevalikoima on laaja, ja Tuomaisen mukaan yhtenä Raskasparin painopisteenä Suomessa on siirtotelisten, ryhmäkipillä varustettujen puoliperävaunujen myynti.

KH-Kipper
Puoliperävaunun siirrettävän telin avulla on mahdollista hyödyntää yhdistelmän siltasäännön määrittämä kokonaispaino täysimääräisesti tieliikenteessä.

”Saattaa monelle olla uutta, että KH-Kipper rakentaa myös tienhoitoautoja. Alkukesästä maahan tuli Arctic Machinen tienhoitovarustuksella ja Multiliftin vaijerilaitteella varustettu tienhoitoauto, joka on rakennettu KH-Kipperillä”, Tuomainen sanoo ja jatkaa: ”Myös kasettiyhdistelmä on saatavissa.”

KH-Kipper käyttää tuotteissaan SSAB:n teräksiä, ja kipit ovat Perniössä valmistettuja Nummi-kippejä.

Tarvetta myös kevyemmälle kalustolle

Raskasparissa on huomattu, että kaivoksissa on tarvetta myös kevyemmälle kalustolle. Tuomainen on yhdessä Mikkelin korjaamon huoltopäällikkö Juha Kauppisen kanssa suunnitellut ja kehittänyt toimivan lavarakenteen avolavapakettiautoihin. Suunnittelussa on otettu erityisesti huomioon lavan työturvallisuus, käytännöllisyys sekä kuljetuskapasiteetin hyödyntäminen.

Perusvarustukseen kuuluvat aukeavat sivulaidat, runsaat sidontapisteet, pitkän tavaran kuljetusmahdollisuus, hyvät työvalot, taka-alleajosuoja ja lokasuojat. Kuumasinkitystä materiaalista valmistetulle lavalle voidaan asentaa tehokas kokoluokaltaan 0,5 tonnimetrin nosturi, jolla kuorma voidaan helposti lastata tai purkaa.

Raskasparin valmistama kevyt pakettiauton lava.
Kaivosteollisuudessa on käytössä myös pientä kuljetuskalustoa. Raskasparilla on kehitetty niihin sopivia, asiakastarpeisiin räätälöitäviä lava- ja kuljetuskoriratkaisuja.

Kevyt hyötyajoneuvo voidaan varustaa myös kuljetuskorilla, joka puolestaan on suunniteltu esimerkiksi huoltoautoksi tai panostajalle. Kuljetuskorin voi jakaa useampaan osaan ja tavarat pysyvät siellä siististi omissa lokeroissaan säältä suojassa. Korin oviratkaisut räätälöidään tapauskohtaisesti, esimerkiksi kokosivun aukeaviksi. Materiaalivalinnassa on erityisesti otettu huomioon vaativat käyttöolosuhteet, ja kori on valmistettu kipinöimättömästä materiaalista.

Asiakastarpeisiin

Raskaspari Oy jatkaa koko ajan kehitystyötä ja haluaa kehittää tuotteita asiakkaiden kanssa ja asiakkaiden tarpeisiin toimivatpa he sitten kaivosteollisuudessa tai maa-aineskuljetusten parissa.

”Uskomme, että yhdessä kehittämällä voimme saada parhaan mahdollisen lopputuloksen ja oikeasti hyödyllisiä ratkaisuja kaivosteollisuuden tarpeisiin”, Tuomainen sanoo päätteeksi.Lue seuraavaksi