Uutiset

Kuljetuskalusto

Kevyt ketjupurkava

Mansen Mörinöillä Perkoonkadulla oli esillä tiiviissä paketissa laaja valikoima autoja ja palveluita. Melkein samoilta jalansijoilta saattoi tutustua Ivecon monipuoliseen mallistoon, Sisun hyvin asiakaskohtaisesti valmistettuihin autoihin ja 90-vuotiaan DAF-kuorma-autotehtaan tuotteisiin. Myös Raskoneen palvelutarjonta oli tiiviisti mukana.

Poimintana osaston tarjonnasta on mustanpuhuvalla ketjupurkukorilla varustettu DAF CF 530 8×4 -kuorma-auto. Auto on rakennettu hakkeen ja turpeen ajoon, ja päällirakenteen raakakorin on toimittanut Kome Oy:n Mikkelin tehdas. Komposiittirakenteisen, yhtenä kappaleena valmistetun korin paino on vain noin 800 kilogrammaa. Purkulaitteiden, kattomekanismin ja muun varustelun on suorittanut auton käyttäjä, A-P Niemi Oy.

Auto on erittäin kevyt. Omapainoa on kertynyt hieman alle 13 000 kg, mikä on noin 2 000 kilogrammaa tavanomaista vähemmän. Alustan osalla painoa on säästetty valitsemalla CF-mallin päiväohjaamo ja varustamalla auto alumiinivanteilla. Hyvän eristyskyvyn omaava Komen komposiittikori on rakenteena kevyt ja luja.

Lue seuraavaksi