Uutiset

Kuljetuskalusto

Kempower-pikalataus Ruotsin suurimmalle sähkökuorma-autojen latausasemalle

Kuorma-autojen latausasema

Kempower toimittaa pikalatausteknologiaa Scanialle ruotsalaisen Falkenklev Logistik -yhtiön uutta Malmössä sijaitsevaa sähkökuorma-autojen latausvarikkoa varten. Toimitus sisältää Kempower C- ja S-sarjan latausratkaisuja ja Kempower ChargEye -taustajärjestelmän ja -pilvipalvelut.

Sähkökuorma-autojen pikalatausasema on kunnianhimoisen projektin tulos. Hankkeessa on mukana useita kuljetusalan ja uusiutuvan energian edelläkävijäyrityksiä. Scania toimittaa latausasemalle ratkaisun, joka sisältää viisi kaksiakselista täyssähkökuorma-autoa ja Kempowerin 1,6 megawatin pikalatausratkaisun. Falkenklev on myös tilannut Soltech Energy Solutionsin rakentamaan puolentoista hehtaarin aurinkovoimalan ja kahden megawatin akkujärjestelmän sähkön tuotantoa ja varastointia varten.

Kempowerin pikalatausjärjestelmä pohjautuu Kempower ChargEye -taustajärjestelmään. ChargEye ohjaa tehoa sen mukaan, kuinka monta ajoneuvoa lataa samanaikaisesti. Latausjärjestelmän maksimiteho sähkökuorma-autojen latauskentällä on 250 kW ajoneuvoa kohden. Järjestelmän tehoa voi kasvattaa tulevaisuudessa 320 kW ajoneuvoa kohden. Keskusteluissa on ollut myös pikalatausaseman skaalaaminen soveltuvaksi myös tulevaisuuden raskaammille täyssähköisille kuorma-autoille, joissa on suuremmat akut ja pidempi toimintamatka.

Päiväaikaan julkisesti käytettävissä

Uusi sähkökuorma-autojen latausasema on osa Falkenklevin suunnitelmaa perustaa latausasema yhtiön 22 ajoneuvolle. Kun täyssähkökuorma-autojen latausasema avataan myöhemmin tänä vuonna, se tulee olemaan Ruotsin suurin kuorma-autojen pikalatausasema. Tulevaisuudessa varikkoa voisi mahdollisesti laajentaa 40 ajoneuvolle. Täyssähkökuorma-autoja ladataan pääasiassa öisin, ja siksi Falkenklev on sopinut latauspisteiden avaamisesta julkiseen käyttöön päiväsaikaan. Latausasema soveltuu myös kaukoliikenteen sähkökuorma-autojen latausta varten.

Kempower

“Minulla on ollut muutaman vuoden ajan ajatus latausasemasta ja aurinkovoimalasta. Kun tarve muuttaa toimintaa vastuullisesti kasvoi ja samanaikaisesti dieselin hinta kohosi, oli melko selvää, että meidän toimittava. Olemme sitoutuneet sähköistämään kuljetuskalustomme. Sähkö tuotetaan aurinkoenergialla, mikä tekee siitä sataprosenttisesti fossiilivapaata. Tämä on meille hieno hetki”, sanoo Falkenklev Logistik-yhtiön toimitusjohtaja Victor Falkenklev.

“Olemme iloisia saadessamme toimittaa sähköisen liikkuvuuden ratkaisumme tähän kunnianhimoiseen projektiin, joka on jälleen yksi todiste raskaan liikenteen sähköistymisen nopeasta kehityksestä,” sanoo Fredrik Allard, Head of E-mobility, Scania.

“Tämä aloite on täydellinen esimerkki siitä, kuinka voimme luoda uusia ekosysteemejä löytääksemme ratkaisuja sähköiselle liikkumiselle, jota tarvitsemme kiireesti liikenteen hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi”, Allard lisää.

”Näemme raskaat ajoneuvot erittäin tärkeänä osana kuljetusten ja logistiikan sähköistämistä. Olemme erittäin iloisia voidessamme tarjota DC-latausteknologiaa Ruotsin suurimmalle julkiselle sähkökuorma-autojen latausasemalle ja odotamme innolla pikalatausratkaisujen kehittämistä edelleen raskaammille täyssähköisille kuorma-autoille”, sanoo Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki.Lue seuraavaksi