Uutiset

Kuljetuskalusto

Kaksi uutta rengasta MICHELIN X Multi Energy -sarjaan

Michelin X Multi Energy

Michelin X® Multi™ Energy™ seutuliikenteen rengassarja laajenee nyt kahdella uudella renkaalla, joiden koko on 315/80 R22.5. Uusi Michelin X Multi Energy Z on etuakselin rengas ja Michelin X Multi Energy vetoakselin rengas. Odotettu, uusi rengaskoko tulee jo markkinoilla olevan 315/70 R22.5 -renkaan rinnalle.

Michelin X Multi Energy tuli markkinoille vuonna 2018. Se on ensimmäinen seutuliikenteen rengas, jossa yhdistyvät parempi polttoainetehokkuus, pienempi kulutus ja vähäisemmät CO2 -päästöt sekä pidempi käyttöikä ja turvallinen ajettavuus.

Michelin X Multi Energy D
Michelin X Multi Energy D 315/80 R22.5

Polttoainetehokkuus ja pienemmät ympäristövaikutukset ovat seurausta matalasta vierintävastuksesta, jonka ansiosta:

  • Polttoainetta säästyy jopa 1,1 litraa per 100 km verrattuna Michelin X Multi -sarjan renkaisiin (perustuu VECTO-laskelmiin).
  • Kuljetusyrityksen polttoainekulut pienenevät Michelin X Multi Energy -renkailla. Tällä on merkitystä, sillä polttoainekulut muodostavat kuljetusyrityksen toiseksi suurimman kustannuserän.
  • Ympäristöjalanjälki pienenee, koska CO2 -päästöt ovat jopa 2,84 kg vähäisemmät sadalla kilometrillä.
  • Michelin X Multi Energy -renkaat täyttävät kuorma-autonvalmistajia koskevat VECTO-määräykset.

Michelin X Multi Energy -sarjan renkaiden vaikuttava yhdistelmä hyviä ominaisuuksia perustuu kolmeen tärkeimpään edistykselliseen ja patentoituun, kuorma-auton renkaissa käytettävään teknologiaan:

  • Michelin Regenion technology:n avulla työstetään 3D-tulostetuilla muoteilla renkaan kulutuspintaan itseuusiutuvia kuviopaloja. Kuvion kuluessa kulutuspintaan tulee esiin uusia uria. Siksi pintakuvion vedenpoistokyky ja pito säilyvät renkaan koko käyttöiän ajan.
  • Michelin Infinicoil technology: Renkaan runkoa kiertävä teräsvaijeri, pisimmillään jopa 400 metriä, joka antaa kuviopaloille hyvän vakauden. Sen ansiosta rengas kuluttaa huomattavan vähän polttoainetta ja on pitkän käyttöikänsä ajan kestävä ja vakaa.
  • Michelin Powercoil technology: Uuden sukupolven kevyempi, mutta entistäkin vahvempi teräslankarakenne renkaan rungossa, minkä ansiosta rengas on tukeva ja kestävä, ja sen vierintävastus on matala.
Michelin X Multi Energy Technologies


Lue seuraavaksi