Uutiset

Kuljetuskalusto

IXOlift tarjoaa vaihtoehdon tikkaille

Suomalaisyhtiö IXOLIFT Oy esitteli toukokuussa 2016 kotimaan markkinoille kevyen IXOLIFT 400 -henkilönostimen. Henkilönostin on erittäin helppokäyttöinen ja yhden henkilön voimin liikuteltava. IXOLIFT-tuotteiden kotimaan myynnistä vastaavan myyntijohtajan Mauri Pietikäisen mukaan nostin täyttää EU-työturvallisuusdirektiivien ja lainsäädännön edellyttämät turvallisuusvaatimukset.

Yhtiö aloitti tuotteiden myyntinsä viennillä keväällä 2016. Uutuusnostimen ensimmäiset toimitukset menivät Englantiin maan suurimmille konealan vuokraamoille Russon Access Ltd:n kautta. IXOLIFT Oy aloitti kotimaan toimitukset kesäkuussa 2016. Merkittävät konevuokraamot ja teollisuutta palvelevat yritykset ovat jo ottaneet IXOLIFTtin

Mauri Pietikäinen näyttää miten helppoa IXOlift 400:n nosto on. Kahvasta vedetään ja typpikaasujousi nostaa korin. Vuotoriski on nolla.

henkilönostimen omaan tarjontaansa.

”Aloitimme toiminnan tavallaan poiketen totutusta. Toimme ensin alun perin maahantuodun tuotteen tuotannon ja tuotekehityksen Suomeen. Teimme asiakkaiden tarpeiden ja vaatimusten mukaisesti tuotekehitystä sekä varmistimme tuotantokapasiteetin riittävyyden, näin pääsimme nopeasti palaamaan takaisin Englannin markkinoille ”, selventää IXOLIFT Oy:n viennistä vastaava Johan Friis.

Tuotekehitys suomalaistuneella tuotteella on ollut kiivasta. IXOliftin Johan Friisillä ja Mikael Stendahlilla on kokemusta vientitoiminnasta. He ymmärtävät nykymuotoiselle vientituotteelleen asetettavia vaatimuksia. Tuote itsessään pitää olla hyvä, mutta samoin koko tuotteen palvelukonsepti. Markkinapotentiaali tässä tuoteryhmässä on iso, koska kyseessä on maailmanlaajuiseen käyttöön sopiva tuote. 

”Nykyisessä työturvallisuuslaissa on tikkaiden käyttö rajoitettua. EU-direktiivi pätee koko Euroopan Unionin alueella. Turvallisen, helppokäyttöisen ja kevyen henkilönostimemme ensisijaisia käyttäjiä ovat teollisuus ja liikerakennusten kiinteistöhuoltoyhtiöt. Rakennuksia, joita EU-direktiivi koskee, arvioidaan pelkästään Suomessa olevan kymmeniä tuhansia. Näemme tällä markkinalla merkittäviä kasvumahdollisuuksia koko Euroopassa”, toteaa Mauri Pietikäinen.

Suomessa suunniteltu ja valmistettu

IXOLIFTin henkilönostimen suunnittelu ja valmistus tapahtuvat Suomessa. Kevyen henkilönostimen tuotekehitys perustuu asiakkailta kerättyyn palautteeseen. Innovoinnin tuloksena IXOLIFT 400 -kevyelle henkilönostimelle on haettu patentteja. Yhtiö on saanut tuotekehitykseensä investointitukea myös Tekesiltä. Laitteen valmistus tapahtuu Nummelassa.

”Nostimen mekaniikka on turvallinen ja ympäristöystävällinen. Voimanlähteenä on toimintavarma typpikaasujousi, ilman ulkopuolista energiaa. Käytämme kotimaista sopimusvalmistajaa, jonka kanssa vuorovaikutus on mutkatonta”, päättää Mauri Pietikäinen. Mauri kiipeää turvallisin mielin IXOLIFT 400:n korkeimmalle tasolle kuvaamista varten. Nostimet toimivat hienosti ovat helppokäyttöisiä ja tekevät työnsä työturvallisuuden nimissä moitteetta.

IXOlift korvaa tikapuut. Kahvasta vetämällä saa laskeuduttua työskentelykorkeudelta turvallisesti alas.

Verkossa

Lue seuraavaksi