Uutiset

Kuljetuskalusto

IVECOn linja-autoille uusi jälleenmyyjä Suomeen


Artikkelikuva: Uutta yhteistyösopimusta Fibusin tiloissa juhlistavat Eero Kämäräinen (vas), Dagfinn Heitmann, Timo Haaraniemi, Christina van Breugel, Risto Laurila, Jonne Ihalainen ja Joonas Alaruikka.


Linja-autovalmistaja Iveco Bus on aloittanut yhteistyön uuden jälleenmyyjän kanssa Suomessa. Oululainen Fibus Oy aloitti Iveco Busin edustajana valtakunnallisesti ja aikoo tuoda Ivecon linja-autot yhä näkyvämmiksi Suomen teille.

Suomessa Ivecon linja-autojen myynnistä vastasi aiemmin yksityinen välittäjä, joka toimi Ivecon edustajana Suomen markkinoilla. Edustajan eläköitymisen kajastaessa Iveco Bus lähti hakemaan itselleen uutta kumppania jälleenmyyntiin, ja yhtiön tiet kohtasivat oululaisen linja-autoja myyvän ja kunnostavan Fibus Oy:n kanssa.

Oululainen Fibus vakuutti IVECOn aktiivisella otteellaan

Fibus Oy on erikoistunut etenkin käytettyjen linja-autojen kunnostamiseen ja myymiseen. Vuodesta 2018 yritys on myynyt yli 800 linja-autoa Suomeen sekä muihin pohjoismaihin, Viroon, Saksaan ja Puolaan. Nykyisin yritys myy myös uusia linja-autoja ja suunnittelee uuden toimipisteen avaamista pääkaupunkiseudulle.

Iveco Busin väistyvä välittäjä Risto Laurila (oik) on hyvillään siirtämässä vastuun Iveco Busin Suomen edustuksesta Fibusin toimitusjohtajalle Timo Haaraniemelle.

”Olemme erittäin tyytyväisiä uudesta yhteistyöstämme. Fibus on aktiivinen linja-autoalalla Suomessa, ja he ovat hyvin yrittäjähenkisiä ja kunnianhimoisia. Koemme nämä ominaisuudet oikein positiivisiksi ja arvostamme niitä suuresti”, kertoo Iveco North Europe & Balticsin Network Development Manager Christina van Breugel.

Fibus tulee osallistumaan suoraan tarjouskauppaan Ivecon linja-autoilla sekä myy autoja suoraan asiakkaille. Jatkossa kaikki Iveco Busin ajoneuvoihin liittyvä hoituu suoraan Fibusin kanssa.

Fibusin toimitusjohtaja Timo Haaraniemi vahvistaa yhteistyön alkaneen oikein hyvässä hengessä:

”Kokemus yhteistyöstä Ivecon kanssa on ollut todella positiivinen. Olemme saaneet aktiivista tukea myyntiin, ja Ivecolla on nuorekasta ja pätevää porukkaa, jonka kanssa on hyvä työskennellä yhdessä.”

”Myös Ivecon tarjoama valikoima etenkin pikkubussipuolella on selkeä etu merkkiä edustaessa. Lisäksi Ivecolta saa niin sähkö- kuin kaasulinja-autot saman katon alta. Bonuksena kyseessä on tunnettu ja arvostettu merkki.”

Pohjolan oloihin sopivat linja-autot markkinoiden murrokseen

Ivecon modernia kalustoa ei vielä ole nähty suuressa mittakaavassa Suomen teillä, mutta esimerkiksi Norjassa Ivecon linja-autot ovat arkipäiväinen näky. Siellä niin matalalattiakalustoa kuin normaalilattiaisia linja-autoja on ollut liikenteessä jo pitkään.

Kokemukset Norjasta vahvistavatkin, että Ivecon kalusto sopii hyvin pohjoisiin ja haastaviin tieolosuhteisiin.

”Tuomme Suomen markkinoille uudet sähkö- ja kaasumallimme sekä perinteiset dieselkäyttöiset linja-autot. Oulun seudulla ja Mikkelissä käytössä on jo muutamia biokaasulla toimivia linja-autojamme, ja haluamme tuoda näitä markkinoille myös enemmän”, selostaa Pohjoismaista vastaava Ivecon Sales Area Manager Dagfinn Heitmann.

Fibus Oy aikoo tuoda Ivecon linja-autot yhä näkyvämmiksi Suomen teille.

Fibusin Haaraniemi vahvistaa, että ajankohta Ivecon vaihtoehtoisilla polttoaineilla kulkevalle kalustolle on parempi kuin koskaan ennen:

”Markkina on linja-autoalalla murroksessa, kun kalusto sähköistyy tai siirtyy käyttämään muita vaihtoehtoisia polttoaineita. Iveco onkin sähköisten ja kaasulla kulkevien linja-autojen tarjoajien kärkipäätä. Nyt on erinomainen hetki olla edustamassa Ivecon linja-autoja, jotka ovat etu erityisesti isoissa tarjouskilpailuissa.”


Lue seuraavaksi