Uutiset

Kuljetuskalusto

Ivecolta sähkökäyttöiset S-eWay ja uudistunut eDaily

Iveco S-eWay

Iveco on jo pitkään ollut vaihtoehtoisten polttoaineiden edelläkävijä ja auttanut asiakkaita parantamaan tehokkuutta ja vähentämään päästöjä. Sähköajoneuvot ovat avainasemassa Ivecon monienergiamenetelmässä, joka edistää kehitystä kohti päästöttömyyttä asiakkaiden kannattavuudesta tai liiketoiminnan tuottavuudesta tinkimättömillä ratkaisuilla. Tämän tarjoavat uusi Iveco S-eWay, joka on ensimmäinen Ivecon kokonaan valmistama raskas sähkökuorma-auto, sekä parannettu eDaily.

Iveco S-eWay on valmis raskaisiin tehtäviin

Täysin sähkökäyttöinen Iveco S-eWay sopii monenlaisiin tehtäviin, kuten kauko- ja jakelukuljetuksiin, ja sen toimintamatka on jopa 500 km. Ajoneuvon voimanlähde on innovatiivinen akkujärjestelmä, jossa olevien yhdeksän 82 kilowattitunnin akun yhteisteho on738 kilowattituntia.

Jopa 350 kilowatin teholla tapahtuvassa nopeassa latauksessa S-eWay voi ladata akun 80-prosenttisesti (SOC) täyteen 90 minuutissa. Akut on testattu todellisissa olosuhteissa -30–+50 °C:n äärilämpötiloissa edistyneen lämmönhallintajärjestelmän parantamiseksi entisestään.

Iveco 4×2 S-eWay -vetoauton voimanlähteenä on eAxle-kaksoismoottori, jonka on valmistanut Ivecon sisarbrändi FPT Industrial. Moottorin jatkuva teho on 480 kilowattia ja vääntömomentti 1 800 Nm. Sen lisäksi, että eAxle tuottaa luokkansa parhaan dynaamisen suorituskyvyn, sen kompakti rakenne mahdollistaa kaikkien akkumoduulien sijoittamisen runkoon. Kuusi regeneratiivista jarrutustilaa auttavat maksimoimaan tehokkuuden ja parantavat kuljettajan hallintaa voimansiirron osalta.

Iveco S-eWay

Tilavassa ohjaamossa on paljon säilytystilaa, hyvä ergonomia ja paljon edistyksellistä tekniikkaa. Suuri 12,8 tuuman digitaalinen näyttö kertoo kuljettajalle vain olennaiset tiedot kognitiivisen kuormituksen vähentämiseksi.

Luokkansa johtava 17 tuuman infotainment-näyttö tarjoaa monipuolisen käyttöliittymän, jossa on helppo navigoida suurten kuvakkeiden ansiosta. Raskaiden kuorma-autojen navigointijärjestelmä kertoo perävaunun painoon, kuorman kokoon ja vaarallisten aineiden luokitukseen perustuvat reittirajoitukset.

Uudistunut eDaily

eDaily tunnetaan innovatiivisesta modulaarisesta akkuteknologiastaan, joka antaa sille jopa 400 kilometrin toimintamatkan todellisessa kaupunkikäytössä. Neljäs akku voidaan nyt konfiguroida 72C-version kokonaispainoltaan 7,2 tonnin 4 100 mm:n ohjaamoalustamalleihin. Akun kapasiteetin laajentaminen 148 kilowattituntiin mahdollistaa jopa 240 kilometrin toimintamatkan. Kolmen ja neljän akun Iveco eDaily -mallit saavat myös nopeamman 115 kilowatin pikalatauksen, joka tuottaa 100 kilometrin toimintamatkan jo 20 minuutissa. Lisäksi ohjaamoalusta-ajoneuvoihin on saatavana lisävarusteena kuljettajan mukavuutta parantava sivulle asennettu latausportti.

Iveco eDaily

eDailyn 15 kilowatin sähköisen voimanulosoton ominaisuuksia on myös laajennettu, ja ne tarjoavat nyt poikkeuksellisen 50 kilowatin tehon korkeajännitteisissä ja mekaanisissa sähköisissä voimanulosotoissa. Tämä merkittävä tehonlisäys tarjoaa päästöttömän ratkaisun laitteille, joita käytetään vaativissa erikoistehtävissä.

Kokonaispainoltaan 4,25 tonnin Iveco eDaily 42S -autoa voidaan eurooppalaisten määräysten kansallisen täytäntöönpanon perusteella ajaa B-ajokortilla. Autoon voidaan nyt valita AIR-PRO-paineilmajousitus. Tämä ainutlaatuinen jatkuvasti vaimentava jousitus parantaa ajon miellyttävyyttä ja vähentää samalla korin keinuntaa. AIR-PRO:n muistitoiminnon avulla voidaan säätää ajoneuvon alustan korkeutta kuormaa purettaessa ja siihen voi tallentaa asetuksia toistuvia toimituksia varten.

Uusi eDaily tarjoaa älykkään reitityksen ominaisuuksia joko uuden infotainment-sovelluksen tai eDaily Routing -sovelluksen kautta. Sen avulla kuljettaja voi yhdistää ennustetun kantaman järjestelmän ohjeisiin siitä, milloin välilatausta tarvitaan, ja ottaa huomioon reitti- ja kantomatka-arviot tekoälyllä.

Toiminnallisuutta on monipuolistettu kuljettajien lisäksi myös kalustohallinnan osalta. eRemote-ohjaustoiminnoilla voidaan etähallita ajoneuvon asetuksia Easy Daily -sovelluksen tai Iveco ON -portaalin kautta. Hi-Matic-asetuksia ja Eco-tilaa voidaan seurata etänä ja lukita ne mahdollisimman polttoainetehokkaan ajoneuvon käytön varmistamiseksi. Myös ADAS-asetusten etäohjaus on mahdollista.

GATE: palveluekosysteemi sähköiseen liikkuvuuteen

Ivecon Green & Advanced Transport Ecosystem (GATE) tarjoaa eDaily- ja Iveco S-eWay -järjestelmiin kokonaisvaltaisen, käytön mukaan maksettavan menetelmän ympäristöä säästävien hyötyajoneuvojen pitkäaikaiseen vuokraukseen. Se on palvelujen ekosysteemi, jota tarjotaan Easy-, Energy- ja eManager-paketteina kasvavilla kattavuuksilla. Käytön mukaan maksettavan menetelmän avulla asiakkaat voivat ennakoida ajoneuvon käytön ja maksaa käytön mukaisesti siirtymällä kiinteästä kuukausimaksusta räätälöityyn tarjoukseen Premium-palveluilla. Iveco aloittaa GATEn laajentamisen vuonna 2024 kaikkiin Euroopan maihin.

Iveco Services: täyden palvelun liikkuvuusratkaisu

Iveco S-eWayn ja eDailyn mukana on saatavilla kokonaisvaltainen palveluvalikoima, joka parantaa asiakkaiden liiketoiminnan tuottavuutta ja kannattavuutta maksimoimalla ajoneuvojen käytettävyysajan ja tehokkuuden, kuljettajan turvallisuuden ja ympäristöystävällisyyden. Tavoitteena on tarjota asiakkaille täydellinen liikkuvuusratkaisu, joka vastaa asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin.

Iveco eDaily

eMobility-palvelut on suunniteltu helpottamaan siirtymistä sähköiseen liikkuvuuteen. Uptime-palveluiden tavoitteena on minimoida ajoneuvon seisonta-aika. Tuottavuus- ja tehokkuuspalvelut auttavat asiakkaita vähentämään polttoaineenkulutusta, optimoimaan reittejä ja kehittämään ajotapaansa. Kuljettajan huolenpito- ja turvallisuuspalvelut on suunniteltu edistämään turvallisempaa ajamista. Ivecon modulaarinen palvelutarjonta auttaa asiakkaita räätälöimään palvelut parhaiten yksilöllisiä vaatimuksiaan vastaaviksi. Iveco on myös paketoinut joitakin palveluita yhteen alkaen asiakkaan ajoneuvonhallintaa helpottavasta eStart Pack -paketista: Iveco ON -asiakasportaali valvoo ajoneuvoa ja optimoi kaluston tehokkuuden, Uptime Monitoring & Management maksimoi palveluun liitetyn eDailyn käytettävyysajan, ja uusi Easy Daily App -sovellus helpottaa kuljettajan elämää.Lue seuraavaksi