Uutiset

Kuljetuskalusto

IVECO T-WAY – Suomeen suunniteltu

Iveco T-Way Nordic 10x4

Työmaiden ja erikoiskohteiden moniottelija Iveco T-Way esittäytyy varta vasten suomalaisten maansiirtoautoasiakkaiden tarpeisiin valmiiksi ohjaavalla ja nousevalla viimeisellä akselilla, sekä järeällä Cantoni-kivilavalla varusteltuna Iveco T-Way Nordic 10×4 kippiautona.

Legendaarisen Iveco Trakkerin pohjalta kehitetty Iveco T-Way sopii laajan ohjaamo-, moottori, vetotapa- ja akselivaihtoehtovalikoiman sekä tukevan runkorakenteen ansiosta yhtä lailla perinteiseksi kippiautoksi raskaisiin ja vaativiin maansiirtotehtäviin kuin betoni- tai nosturiautoksi rakennustyömaille.

Suomessa Iveco Trakker saavutti suosiota etenkin vaativissa maansiirtotehtävissä kivilavalla varustettuna ja viisiakseliseksi paikallisesti muutettuna. Iveco Finland on tarjonnut jo hyvän tovin Trakker maansiirtoautoja italialaisen lava- ja päällerakennevalmistaja Cantonin maansiirtolavapaketilla, neli- ja viisiakselisina vaihtoehtoina.

Vahvojen toimijoiden kesken

Aina tähän päivään saakka lisäakselimuutos on tehty Suomessa ja pääsääntöisesti VTA-Tekniikka Oy:n toimesta. Myös Cantoni-lava, apurunko ja etukippi on asennettu Suomessa. Ivecon hiljattain valmistuneen raskaiden kuorma-autojen täydellisen mallistouudistuksen myötä uusiin Iveco kuorma-autoihin on mahdollista tilata lisäakselien asennukset sekä päällirakenneratkaisut vaihtoehtoisesti myös Ivecon sertifioimien yhteistyökumppanien toimittamina.

Iveco T-Way Nordic 10x4
T-Way poikkeaa näkyvimmin kotimaisista nuppiautoista kippilaitteen osalta. T-Wayssa on perinteisen housukipin asemesta ohjaamon ja lavan väliin sijoitettu Interpump Hydraulicsin yksiputkinen etukippi. Kippausvakaus turvataan lavarakenteisiin viedyllä vakauttajalla.

”Aloitimme maansiirtoautojen lavoihin liittyvän yhteistyön italialaisen Cantonin kanssa vuonna 1997. Tuolloin hahmoteltiin valmistajan suuntaan Pohjolan maansiirtoautoasiakkaiden tarpeet ja tietenkin autojen mitat. Suunnittelusta toteutukseen edettiin noin kymmenen vuotta myöhemmin ja ensimmäinen etukipillä varustettu kivilavapaketti toimitettiin asiakkaan neliakseliseen Trakkeriin vuonna 2008. Sittemmin vastaavia on tehty jo pitkälle toistakymmentä”, Iveco Finlandin Juhani Havia kertoo.

”Nyt valmistuneen T-Wayn ohjaavan ja nousevan lisäakselin asennuksesta vastaa niin ikään italialainen S.T. System Truck S.p.A. Yhtiö käyttää Ivecon akseleita ja asennukset täyttävät kaikki valmistajan standardit. Sekä Cantoni että System Truck sijaitsevat järkevän matkan päässä Ivecon Torinon autotehtaasta, millä on positiivinen vaikutus auton valmistumiseen ja sitä kautta sitten myös toimitusaikaan.”

Iveco T-Way Nordic 10x4
Viides, nouseva ja ohjaava akseli on asennettu Italiassa Veronan lähellä S.T. System Truck S.p.A. toimesta. Akseli on Ivecolta ja asennusjälki ensiluokkaista.

Fokus kustannustehokkuudessa

Iveco T-Way Nordic
Lavarakenteen on toteuttanut Euroopan johtaviin lava- ja päällirakennevalmistajiin lukeutuva Cantoni S.p.A. Mitoiltaan 6940mmx2300mm lavalle sopii 16 kuutiometrin verran kuormaa. Auton kantavuudeksi ilmoitetaan peräti 22 740 kg.

Ivecon hyväksymien lavarakenne- ja alustaratkaisujen toteutuksista vastaavat yhteistyökumppanit tarjoavat palveluitaan teollisessa mittakaavassa.

”Cantoni valmistaa vuosittain noin 3000 lavaa ja System Truck palvelee akselimuutostöissä kaikkia johtavia autovalmistajia. Alan kovat kilpailuasetelmat pitävät huolen siitä, että lavassa käytettävä rauta ja materiaalivahvuudet vastaavat alan standardeja. Esimerkiksi tässä autossa lavapohja on vahvuudeltaan 10 mm (HB 450) ja seinämät 8 mm (HB 400) kulutusterästä. Suuret tuotantovolyymit mahdollistavat valmistajille paremmat asetelmat palveluiden ja tuotteiden hinnoittelussa. Yrittäjäystävällinen hinnoittelu onkin yksi keihäänkärjistä, millä lähdemme nyt Iveco T-Way 510 10×4 Nordic kippiautoa asiakkaillemme tarjoamaan”, kertoo Iveco Finland Oy:n myyntijohtaja Tuomas Virén.

Viihtyisä ja toimiva

Tukevalla ja korkealle nostetulla rautapuskurilla varustettu matalakattoinen AT-makuuohjaamo tarjoaa kuljettajalle väljät ja viihtyisät oltavat. Runsaiden lasipintojen ja hyvin toteutetun perinteisen peilivarustuksen ansiosta ohjaamosta näkee asiallisesti auton ympärille.

Kuljettajan istuimen ja ohjauspyörän runsaat säätömahdollisuudet tarjoavat mahdollisuuden sopivan ajoasennon säätämiselle eri ajotilanteisiin. Paksulla mukavuuspatjalla varustetun sängyn alta tarvittaessa ulos vedettävä tilava jääkappi säilyttää kuljettajan ja matkustajan eväät tuoreina. Eripuolille ohjaamoa sijoitetuissa säilytystiloissa ja lokeroissa paperit sekä henkilökohtaiset esineet kulkevat turvallisesti matkassa.

Iveco T-Way Nordic 10x4
Ohjaamossa ovat asiat kunnossa. Kaikki tarvittava on hyvin käsillä, eikä viihtyisyydestä ole tingitty.

Ivecon Hi-Mux sähköarkkitehtuurin ansiosta kannettavien laitteiden, kuten esimerkiksi matkapuhelimen liittäminen auton monipuoliseen viihdejärjestelmään sujuu saumattomasti.

Työssä viihtymistä lisää Ivecon panostus ohjaamon äänieristykseen, mikä pitää maansiirtoauton miellyttävän hiljaisena myös maantienopeuksilla ajettaessa.

Tekniikkaa

Iveco T-Way Nordic 10x4

Iveco T-Way Nordic 10×4

  • Moottori: Cursor 13 -dieselmoottori
  • Iskutilavuus 12,9 litraa
  • Teho 375 kW (510 hv) @ 1 560–1 900 r/min
  • Vääntömomentti: 2 300 Nm @ 900–1 560 r/min.
  • Vaihteisto: 16-vaihteinen Hi-Tronix-automaatti
  • Omapaino 19 260 kg, kantavuus 22 740 kg
  • Cantoni-kivilavan tilavuus 16 m3

Mihin hintaan?

Kysymykseen, millaisella hinnalla Iveco Finland Oy aikoo Iveco T-Way 510 10×4 Nordic kippiautoa asiakkaille sitten tarjota, Virén paljastaa arvonlisäverottoman hintapyynnin asettuvan 210 000 euroon.

”Tuohon tulee tietenkin päälle asiakkaan mahdollisesti valitsemat lisävarusteet ja varustelut. Uskallan väittää, että nyt on saatu laskettua varsin kilpailukykyinen hinta ajo- ja työvalmiille viisiakseliselle maansiirtoautolle.”Lue seuraavaksi