Uutiset

Kuljetuskalusto

Iveco Stralis Hi-Way Euro 6 – Tiikerin vaatteissa

Iveco on yhdessä moottoriteknologiaan keskittyneen Fiat Powertrain -yhtiön kanssa ottanut valtavirrasta poikkeavan väylän. Euro 6 -päästönormin mukaisilla Ivecoilla taitetaan taivalta yksinomaan SCR-teknologian ja partikkelisuodattimen voimalla.

Valmistajan mukaan Hi-eSCR -nimeä kantava ratkaisu on teknisesti yksinkertainen tuoden mukanaan edullisuutta elinkaarikustannuksiin.

Hi-eSCR -tekniikkaa hyödyntävään moottoriperheeseen kuuluu 9-, 11- ja 13-litraisia dieselvaihtoehtoja sekä 8-litrainen maakaasuvaihtoehto. Neljän moottoriperheen tarjoama teholuokka asettuu 270-560 hevosvoiman välille vastaavien vääntömomenttien asettuessa 1100-2500 Nm:n välille.

Tämänkertainen koeajokkimme oli varustettu 11,1-litraiseksi kasvaneella Cursor-moottorilla, josta on tarjolla koeajetun 460-hevosvoimaisen vaihtoehdon ohella myös 420- ja 480-hevosvoimaset vaihtoehdot.

Parin vuoden takaisessa päivityksessä ohjaamoon tuotiin täysin uusi kojelauta, jonka muodot vastaavat nyt enemmän 2010-luvun vaatimuksia. Kaarevasti muotoiltu kojelauta tuo hallintalaitteet aiempaa paremmin kuljettajan ulottuville. Uusien muotojen ohella päivitettiin myös käytettyjä materiaaleja ja valmistaja kertoo niin kojelaudan kuin siitä löytyvien kytkimienkin säilyvän muotonsa ja merkintänsä ryhdikkäänä aiempaa kauemmin.

Työpisteen ohella myös oleskelutilat lepoaikojen viettoa varten ovat entisellään. Koeajokissa oli päädytty kaksoisvuoderatkaisuun, jolloin käytössä ei ole lainkaan pöytätilaa. Stralis-ohjaamoon on valittavissa toimistopaketti, jolloin alavuoteen paikalle syntyy toimistotila ruokailua tai tietokoneen käyttöä silmälläpitäen.

Straliksen suurimmat uudistukset löytyvät tällä kertaa siis tekniseltä puolelta voimalinjasta. Kooltaan 11,1-litrainen Cursor 11 -moottori 460-hevosvoimaisena vaihtoehtona tarjoaa 2150 Nm:n maksimivääntömomentin, joka on käytössä erittäin laajalla kierroslukualueella 920-1500 r/min. Valmistajan mukaan 11-litraisen moottorin ominaisuudet ovat hyvin lähellä 13-litraisen vastaavia. Muun muassa 150 kilon painoero on omiaan lisäämään pikkukoneen suosiota.

Euro 5-moottoreissa hyödynnetyt pumppusuuttimet on korvattu common rail -teknologialla, joka 2200 barin ruiskutuspaineen avulla tuo mukanaan aiempaa tarkemman ruiskutustapahtuman. Käytännössä tämä melutasoa alentava ratkaisu auttaa myös alakierrosominaisuuksien viilaamisessa. Valmistajan mukaan huomattavimmat muutokset moottorin vääntöominaisuuksien parantamisessa ovat tapahtuneet juuri alakierroksilla.

Avaimen kiertäminen virtalukossa herättää 11-litraisen voimanlähteen lupaavan murahduksen saattelemana. On siis aika siirtyä tien päälle ottamaan tuntumaa uuden sukupolven lupauksia herättävästä tekniikasta. Maantieajon ehdoilla räätälöidyn koeajokin voimalinjasta löytyy automatisoitu 12-portainen Eurotronic 2 –vaihteisto, jonka hallinnassa käytettävät keinukytkimet löytyvät tutulta paikalta kojelaudasta.

Liikkeellelähdön helpottamiseksi on Iveco tuonut mäkijarrun vakiovarusteeksi kaikkiin automatisoidulla vaihteistolla varustettuihin autoihin. Kuljettajan työtä eritoten vastamäissä helpottavan varusteen ansiosta liikkeellelähtö on nyt verrattain pehmeä, mutta samalla hiukan verkkainen. 

Hämmennystä herättävien ensimetrien jälkeen vaihteiston ja kuljettajan välinen yhteistyö pääsee oikeille uomille. Moottorin päivityksen yhteydessä viilattu vaihteistoautomatiikka huolehtii vaihtamisesta varsin hienostuneella tavalla, joskin nykyisestä pääkaupungista kohti Turkua ajettaessa vaihtamisia tapahtuu tarpeettoman usein. Kumpuilevassa maastossa ajettaessa onkin syytä ottaa käyttöön vaihteiston manuaalitila, sillä Cursor-koneen maksimivääntöalue ulottuu aina 920 Nm:n tasolle saakka. Automatiikka ei syystä tai toisesta halua hyödyntää koneen sitkeitä alavääntöominaisuuksia. Paluumatka Turusta Riihimäen kautta Espooseen ajetaan manuaalitilassa – vailla vaihtamisia, mikä tekee menosta jouheampaa ja mitä ilmeisimmin myös taloudellisempaa.

Maantiellä tiikerikuosinen Hi-Way osoittautuu varsin eleettömäksi menijäksi. Täysilmajousitetun, 315/60R22,5-renkain varustetun ajokin ohjaustunto ja muut ajo-ominaisuudet ovat hyvää keskitasoa. Stralis-tuotannon siirtäminen Saksan Ulmista Espanjan Madridiin on ainakin maahantuojan mukaan parantanut niin tuotannon tehokuutta kuin tuotteiden laatua. Koeajon aika tehtyjen havaintojen perusteella kokoonpanon laatu on saatu hyvälle tasolle.

Koko koeajoraportti on luettavissa Konepörssi-lehden numerosta 5-2014.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi