Uutiset

Kuljetuskalusto

IVECO S-Way NP 460 on voittanut Sustainable Truck of the Year 2021 -palkinnon

Iveco S-Way NP 460

Nesteytettyä maa- tai biokaasua (LNG tai LBG) polttoaineenaan käyttävä IVECO S-Way NP 460 on voittanut Sustainable Truck of the Year 2021 -palkinnon vetoautoluokassa. Nyt jo viidennen kerran valitun palkinnon on perustanut italialainen ajoneuvoalan lehti Vado e Torno. Ammattilaistoimittajista koostuva tuomaristo valitsee voittajan Vado e Torno -lehden laatiman kestävän kehityksen Sustainability Index -indeksin perusteella.

Iveco S-Way NP-ajoneuvossa yhdistyy Ivecon alansa pitkä kokemus maakaasusta käyttövoimana ja S-Way-malliston erittäin innovatiivinen suunnittelu. Suunnittelun tuloksena on ominaisuuksilta hieno ajoneuvo ja liitettävyyttä hyödyntävät monipuoliset palvelut.

”Iveco S-Way NP määrittelee uudet vertailurajat vaihtoehtoisia polttoaineita hyödyntävien pitkän matkan vetoautojen tuottavuudelle ja tehokkuudelle. Sen lisäksi, että se on tällä hetkellä ainoa maakaasukäyttöinen ajoneuvo, jonka toimintamatka yhdellä tankkauksella on jopa 1 600 km, se on myös asettanut uuden tavoitetason kulutuksellaan 4,12 km / 1 kg kaasua. Iveco S-Way NP:ssä yhdistyvät hyväksi havaitulla voimalinjalla saavutettu tekninen suorituskyky ja täysin uudistettu ohjaamo 12 prosenttia paremmalla ilmanvastuskertoimella (Cx), joka mahdollistaa merkittävästi pienemmän polttoaineen kulutuksen (jopa 4 prosenttia)”, sanooVado e Torno -lehden varapäätoimittaja Maurizio Cervetto.

”Olemme erittäin ylpeitä tästä tärkeästä palkinnosta, joka tukee näkemystämme maakaasun keskeisestä roolista pitkien matkojen kestävän kuljetuksen saavuttamisessa. Se on ainoa ratkaisu, joka on saatavilla heti. Maakaasu on alku nollapäästöihin pyrkimisessä, ja IVECO S-Way todistaa, että se on jo todellisuutta: ajoneuvon suorituskyvyn, matalien kokonaiskäyttökustannuksien, hiljaisen käynnin ja pitkän toimintasäteen ansiosta se tarjoaa ratkaisun, joka on kestävä sekä taloudellisesti että ympäristön kannalta”,Ivecon brändijohtaja Thomas Hilse sanoo.

Ivecossa yhdistyvät mukavuus, turvallisuus, liitettävyys ja kestävyys. Ohjaamon kuljettajakeskeinen suunnittelu tarjoaa tilavan ja hyvin järjestetyn ympäristön, jossa kaikkia toimintoja voidaan ohjata etänä My Iveco Easy Way -sovelluksen kautta. Ohjaamo on vahvistettu ECE R29.03 -törmäystestistandardin mukaisen lujuuden varmistamiseksi. Etuakseli on hienosäädetty siten, että jarrutusmatka on pienentynyt 15 prosentilla. Tämä parantaa ajoneuvon kokonaisturvallisuutta.

Tehokas Connectivity Box mahdollistaa valikoiman erilaisia ominaisuuksia ja täysin uusia palveluita, jotka on suunniteltu parantamaan kuljettajan työskentelyolosuhteita ja maksimoimaan tuottavuus. Tämä mahdollistaa huolto- ja korjausseisokkien tehokkaan suunnittelun tarjoten ennakoivaa palvelua ajoneuvon käyttöajan maksimoimiseksi. Ajotyylin arviointijärjestelmä auttaa kuskia ajamaan tehokkaasti ja turvallisesti.

Iveco S-Way NP

Iveco S-Way NP:llä on 95 prosenttia pienemmät hiukkaspäästöt ja 90 prosenttia pienemmät NO2-päästöt dieseliin verrattuna. Kun ajoneuvo käy biometaanilla, se tuottaa 95 prosenttia vähemmän hiilidioksidipäästöjä ja edistää kiertotaloutta.

Iveco on tutkinut vaihtoehtoisia käyttövoimia yli 20 vuotta ja saavuttanut laajaa kokemusta, josta todisteena on yli 35 000 Euroopan markkinoilla myytyä maakaasukäyttöistä ajoneuvoa. Yhtiö on myös aktiivinen toimija eurooppalaisen maakaasun jakeluverkoston kehittämisessä.

Lue seuraavaksi