Uutiset

Kuljetuskalusto

Huoltotarvikkeet toimittaa Voitelukeskus

Arto Tonttilan Ylöjärvellä vuonna 1978 perustama Voitelukeskus Oy on toimintansa kehittämisen ohella nojannut tukevasti asiakaspalveluun ja laadukkaisiin tuotteisiin. Lähinnä kuljetusalan ja koneyrittäjien tarpeisiin vastannut yritys on laajentanut toimintaansa niin tuotevalikoimaa kuin asiakaskuntaakin kasvattamalla. Voimakkaan kasvun myötä yritys muutti Tampereen kautta nykyisiin toimitiloihin Pirkkalaan vuonna 1994.

”Toimintamme ja myös noutoasiakkaiden kannalta sijaintimme on osoittautunut erinomaiseksi, sillä lähiympäristöstä on muutaman viime vuoden aikana kehittynyt Pirkanmaan konekaupan keskus”, summaa myyntipäällikkö Antti Mäkinen Tampereen eteläisen ohitustien varressa sijaitsevassa toimipisteessä.

Mäkisen mukaan yrityksen toiminta nojaa edelleen paljossa voiteluaineisiin ja suodattimiin, joita Pirkkalan varastosta löytyy reilun 11 000 nimikkeen verran. Laajan valikoiman ansiosta asiakkaat saavat huollossa tarvittavat suodattimet ja öljyt kaikkiin yrityksen koneisiin ja laitteisiin yhdellä tilauksella yhdestä paikasta. Laaja valikoima takaa myös nopeat toimitukset, joita asiakaskunta nykyään toimittajilta odottaa.

”Tilatut tuotteet voidaan toimittaa asiakkaalle lähestulkoon poikkeuksetta jo seuraavana arkipäivänä”, lupaa Mäkinen.

Yrityksen maantieteellinen toimialue on vuosien saatossa laajentunut Pirkanmaalta koko maan kattavaksi.

”Tehokkaan logistisen verkoston ansiosta enimmäkseen loppukäyttäjistä koostuvaan asiakaskuntaamme kuuluu asiakkaita kaikkialta Suomesta”, painottaa Mäkinen, jonka mukaan merkitystään alati kasvattavassa Pirkkalan noutomyymälässä palvellaan enimmäkseen paikallisia asiakkaita.

”Noutomyymälämme on avoin kaikille asiakkaille, niin yrityksille kuin yksityisillekin asiakkaille”, muistuttaa myyntipäällikkö Kari Salmela yrityksen toimintapolitiikasta.

Voitelukeskus Oy:n osaamista ja laajaa tuotevalikoimaa hyödyntävät nykyisellään niin kuljetusyrittäjät, maarakentajat, maatalousyrittäjät kuin teollisuuskin, jonka merkitys on viime vuosina korostunut entisestään. Mäkisen mukaan asiakastyytyväisyyttä on kehitetty niin tuotevalikoiman laajentamisen, toimitusnopeuden kuin neuvonnan lisäämisen kautta.

”Myynnissä työskentelevät 15 henkilöä ovat todellisia ammattilaisia, jotka löytävät vastaukset asiakkaiden esittämiin, välillä kiperiinkin kysymyksiin alati kasvavasta voiteluaine- ja suodatinvalikoimasta”, vakuuttaa Salmela, jonka mukaan puhelin ja sähköposti ovat suosituimmat tilauskanavat.

”Myös nettikauppaa on pohdittu, mutta konekannan ja nimikkeiden laajasta valikoimasta johtuen sen tuoma hyöty asiakkaalle jää olemattomaksi. Mielestäni meidän on myyjänä tehtävä asiakaspalveluun liittyvä oikean suodattimen ja öljyn metsästämiseen liittyvä työ, jota varten saamme asiakkaalta koneen tai auton tiedot”, summaa Mäkinen, jonka mukaan kilpailukyinen hinnoittelu on mahdollista paljolti oman maahantuonnin ansiosta.

”Useimmiten suoraan loppukäyttäjälle ilman välikäsiä myytävät tuotteet hankitaan joko valmistajalta tai tämän edustajalta”, vakuuttaa Salmela, jonka mukaan osa tuotteista, kuten Comet-voiteluöljyt kuuluvat yrityksen omaan tuotevalikoimaan.

”Ulkomaisten, maailman johtavien voiteluainevalmistajien tuotteiden lisäksi tarjoamme asiakkaillemme lukuisan joukon omia, kotimaassa sekoitettuja voiteluaineita”, jatkaa Mäkinen esitellessään maailmanlaajuisesti patentoitua mäntyöljypohjaista Comet Eco-voiteluöljyä. Voitelukeskuksen kehittämä, luonnossa hajoava hydrauliikkaöljy on teknisiltä ominaisuuksiltaan perinteisiä bioöljyjä kehittyneempi.

Perinteisten öljyjen kanssa sekoituskelpoisen mäntyöljypohjaisen tuotteen käyttölämpötila-alue on hyvin laaja juoksevuuden ollessa taattu jopa 40 asteen pakkaskelissä. Hyvä hapettumisen- ja lämmönkestävyyden ansiosta Comet Eco -voiteluaineen käyttöikä on myös perinteisiä bioöljyjä pidempi.

Mäkisen ja Salmelan mukaan Voitelukeskus Oy haluaa jatkossakin palvella laajaa asiakaskuntaa korkealaatuisella ja maltillisesti kasvavalla tuotevalikoimalla sekä tuotteisiin liittyvällä asiantuntevalla neuvonnalla.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi