Uutiset

Kuljetuskalusto

Huolto ja Kuljetus T. Linden Oy – paikallinen osaaja

Kuljetuskalusto vaatii tuekseen aina osaavaa ja asiantuntevaa jälkimarkkinointiverkostoa. Palfinger-kappaletavaranostureita, vaihtolavalaitteita, takalaitanostimia ja puutavaranostureita maahantuova VTA Tekniikka Oy nojaa jälkimarkkinoinnissa lähinnä paikallisiin sopimuskorjaamoihin. Jyväskylän seudulla merkin edustajana on vuodesta 2007 alkaen toiminut Tero Lindenin Huolto ja Kuljetus T. Linden Oy.

”Palfinger-nosturit – niiden huollot ja korjaukset sekä 10-vuotistarkastukset ovat tämän vuonna 2006 perustetun yrityksen toiminnan tukijalka. Tähän saakka olen työskennellyt yksinomaan jälkimarkkinoinnin saralla, joskin organisaatiouudistusten kautta voin palvella asiakaskuntaa jatkossa myös myynnissä”, summaa Linden palveluvalikoimaansa. Myyntityön myötä yrityksessä uskotaan myös asennustoiminnan lisääntymiseen.

Lindenin mukaan yrityksen peruskuorma koostuu paikallisten autoilijoiden tarpeisiin suunnatuista palveluista, joskin ohikulkuliikenteen merkitys on myös kasvussa Jyväskylän keskeisen sijainnin ansiosta. Asiantunteva huoltotoiminta vaatii tuekseen myös toimivaa varaosalogistiikka. Linden muistaa tässä kohdin kiitellä niin VTA Tekniikan kuin Palfingerin tekemiä ponnistuksia varaosatoimitusten sujuvoittamiseksi.

VTA Tekniikka Oy:n markkinointipäällikkö Tommi Känkäsen mukaan lähellä asiakasta oleva huoltoverkosto tulee jatkossa saamaan aiempaa merkittävämmän roolin muun muassa laitteiden teknistymisen kautta.

”Tulevaisuudessa panostamme voimakkaasti muun muassa koulutukseen, joka on yksi perusedellytys valtuutettuna Palfinger-huoltopisteenä toimimiselle”, summaa Känkänen ja jatkaa:

”Palfinger-sertifikaatti myönnetään huoltopisteelle, joilla on halu ja mahdollisuus tehtaan asettamien vaatimusten täyttämiseen. Uskon näiden pisteiden määrän asettuvan 10-15 pisteen välille”, maalaa Känkänen tulevaisuutta, jossa pyritään tiivistämään myös pohjoismaista yhteistyötä.

”Suomi on tehtaalta katsottuna kooltaan pieni markkina-alue, minkä vuoksi olemme tiivistäneet yhteistyötä muiden pohjoismaiden kanssa. Siten saamme äänemme kuuluviin tehtaalla aiempaa paremmin”, vakuuttaa Känkänen.

Kolmisen vuotta sitten esitelty Palfinger PK 23002 SH on valmistajan mukaan kokoluokkansa ensimmäinen ympäripyörivä nosturi. VTA Tekniikka Oy:n tekninen päällikkö Jorma Hellberg kertoo nosturissa olevan muun muassa kokonaan uusi lohko uusine käyttöventtiileineen, mikä yhdessä uudistetun elektroniikkajärjestelmän kanssa lisää nosturin tarkkuutta ja käyttömukavuutta.

”Nosturin toimintoihin kuuluu muun muassa automaattinen Soft Stop -toiminto, joka hidastaa liikkeitä automaattisesti ääriasennoissa”, summaa Hellberg esitellen samalla vinssikäyttöä helpottavaa automatiikkaa. 

Vinssin vaijeri kulkee jatkojen kanssa samassa tahdissa, jolloin sen käyttö on hyvin helppoa ja vaivatonta.

Hellbergin mukaan tätä uutta nosturimallia on tähän mennessä toimitettu suomalaisasiakkaille nelisenkymmentä kappaletta. Näistä puolet on varustettu suosiotaan alati kasvattavalla joystic-ohjauksella.

”Kesän aikana markkinoille tuodaan myös täysin uusi kauko-ohjain, joka on valittavissa kaikkiin SH-malleihin”, muistuttaa Hellberg lopuksi.

 Ari Perttilä

Lue seuraavaksi