Uutiset

Kuljetuskalusto

Hiabin tuotekehityskeskus valmistui

Cargoteciin kuuluva Hiab on saanut valmiiksi Ruotsin Hudiksvalliin suunnittelemansa tuotekehityskeskuksen. Uusi huippuluokan laboratorio valmistui osana vuonna 2014 aloitettua 2 miljoonan euron investointihanketta.  Investoinnin tarkoituksena on vahvistaa Hiabin kykyä kehittää, testata ja varmentaa materiaaleja, komponentteja ja tuotteita.

”Hudiksvallin laboratorio on ollut toiminnassa vuodesta 1981 alkaen. Nykyään siellä työskentelee koko Hiab-organisaation suurin tuotekehitystiimi. Investoinnin avulla voimme lyhentää tuotekehitykseen kuluvaa aikaa ja parantaa omaa laadunvalvontaprosessiamme. Pyrimme jatkuvasti parantamaan tuotetarjontaamme, jotta voimme vastata asiakkaidemme tarpeisiin ja tarjota heille markkinoiden parhaimmat tuotteet. Meillä on laaja ja vakiintunut ammattitaito testauksessa ja varmennuksessa”, kertoo kuormausnostureiden tuotekehityksestä vastaava johtaja Stefan Onkenhout.

Viimeisimmät Hudiksvallissa kehitetyt Hiab-innovaatiot ovat HiVisionTM 3D -ohjausjärjestelmä, jonka ansiosta näkymä työskentelyalueelle on selkeä ja nosturia voi käyttää ohjaamosta käsin, VSL PLUS -järjestelmä, joka parantaa nosturin vakautta sekä ePTO-järjestelmä, jonka ansiosta kuormausnosturia voi käyttää sähköisesti pistokejärjestelmän kautta ajoneuvon moottorin sijaan. ”Uusi tuotekehitys- ja testauskeskus edistää useiden tuotelinjojemme teknistä kehitystä”, Onkenhout jatkaa.

”Innovointi on ensisijainen tavoitteemme. Aiomme jatkossakin keskittyä laitteidemme liitettävyyteen ja digitalisointiin liittyviin innovaatioihin, joita myös tämä investointimme tukee. Tavoitteenamme on, että vuoteen 2018 mennessä kaikki uudet laitteemme pystyvät kommunikoimaan muiden järjestelmien ja laitteiden kanssa. Meillä on jo yli 15 vuoden kokemus nostureiden käyttödatan muuntamisesta tiedoksi, jota voimme hyödyntää uusien tuotteiden ja ominaisuuksien kehittämistyössä. Tämän ammattitaidon ansiosta asiakkaamme voivat nauttia laitteiden liitettävyyden tarjoamista eduista”, sanoo Hiabin johtaja Roland Sundén.

Lue seuraavaksi