Uutiset

Kuljetuskalusto

Hiab-tuotteet huoltosopimuksella

Kaikki koneet ja laitteet tarvitsevat huoltoa pysyäkseen toimintakuntoisina. Jotta yllättäviltä rikkoutumisten aiheuttamilta seisokeilta vältyttäisiin, huollot on tehtävä ennakoidusti ja ajallaan. Hiab tarjoaa tuotteisiinsa ProCare-huoltosopimuksia, joiden avulla huoltokustannukset ovat ennalta tiedossa ja huollot sekä mahdolliset määräaikaistarkastukset tulevat ajallaan tehdyiksi.

Kuljetusliike R & M Laine Oy Raisiosta on yksi ensimmäisistä Hiab ProCare -asiakkaista. Tällä hetkellä yrityksellä on kolmessa autossa nosturin huoltosopimus.

Säännöllisesti tehty huolto vähentää koneen tai laitteen häiriöitä ja korjaustarvetta. Asianmukaisesti ennalta huollettu kone on myös tehokkaampi ja turvallisempi käyttää. Näitä väitteitä tuskin kukaan kovin jyrkästi kiistää.

Nostureiden, vaihtolavalaitteiden ja muiden autoon asennettujen tai sen mukana kulkevien työlaitteiden huoltaminen saatetaan kokea aikaa ja rahaa vieväksi. Joskus se vain yksinkertaisesti unohtuu. Yrittäjän arkea helpottamaan Hiabilla on tarjolla ProCare-huoltosopimus, joka auttaa pitämään kaluston kunnossa ja pienentämään kustannuksia.

”Hiab on kerännyt Euroopassa kuormausnostureiden käyttötietoa, ja on voitu osoittaa, että ennakkoon suunnitellulla huollolla kokonaiskustannuksia voidaan selkeästi alentaa. Siksi Hiab tarjoaa ProCare-huoltosopimuksia”, sanoo Niko Nurminen, Hiab Suomen jälkimarkkinointipäällikkö.

Kaikkiin Hiab-tuotteisiin

Hiabin ProCare-huoltosopimus voidaan tehdä takalaitanostimia lukuun ottamatta kaikkiin Hiab-perheeseen kuuluviin tuotteisiin (kuormaus-, kierrätys- ja puutavaranosturit, vaihtolavalaitteet ja ajoneuvotrukit). Huoltosopimus varmistaa, että kuormankäsittelylaitteetkin tulevat huolletuiksi ja tarkastetuiksi ajallaan, ja ne ovat toimintakuntoisia silloin kun niitä tarvitaan.

Hiab ProCare -huoltosopimus sopii yhtä hyvin pienelle kuin suurellekin kalustomäärälle. Pienessä yrityksessä vältytään osien, tarvikkeiden ja työvälineiden hankinnalta, eikä asianmukaisen huoltotilan olemassaolokaan ole itsestäänselvyys. Myös yrittäjän ajankäyttö helpottuu.

”Isommalla yrityksellä saattaa olla jopa kymmeniä laitteita, jotka ovat kenties useammalla paikkakunnalla. Silloin kaluston hallinta ja kunnossapidon seuranta ovat haasteellisia. Huoltosopimukseen kuuluu, että Hiab pitää huolen huoltojen ja tarkastusten aikataulutuksesta”, kertoo Hiab Suomen huollon myyntipäällikkö Seppo Riski.

Kustannukset tiedossa

Yksi ensimmäisistä Hiab ProCare -asiakkaista Suomessa on raisiolainen Kuljetusliike R & M Laine Oy, jonka kolme uusinta Hiab-kuormausnosturia ovat ProCare-huoltosopimuksen piirissä.

Niko Nurminen (vas.) suosittaa tekemään auton Hiab-tuotteisiin huoltosopimuksen, jotta kunnossapito on aikataulutettua ja kustannukset ennakolta tiedossa. Mikko Laine (kesk.) ja Seppo Riski ovat todenneet, että huoltosopimus on ajan saatossa kokonaisedullinen ratkaisu.

”Tiedän tasan tarkkaan nosturin huoltokustannukset, eikä yllätyksiä sen suunnalta tule. Vuosihuolto on sovittu tehtäväksi meille sopivana, rauhallisempana aikana. Sitten kun töissä on kiirettä, koneet ovat huollettuna ja tarkastettuna”, kertoo Mikko Laine ja jatkaa: ”Mieluummin jätän huollon ammattilaisille ja käytän viikonloppuni johonkin muuhun tekemiseen.”

Hiabilla on Suomessa tarjolla kahden tasoisia huoltosopimuksia. Uusien laitteiden ohella myös käytettyihin laitteisiin soveltuva ProCare Essential sisältää tarkastukset (tarvittaessa lakisääteiset sertifioinnit) sekä ennakoivan huollon, joka tehdään Hiab-alkuperäisosilla. ProCare Total R&M (Repair and Maintainance) -huolenpitosopimus voidaan tehdä uuteen tai uutta vastaavaan laitteeseen, ja se sisältää myös kulutusosien ja rikkoutuneiden osien vaihdon. Huollot tehdään aina valtuutetuissa huoltopisteissä, joita Hiabilla on Suomessa 44. Tavallisesti huoltosopimus tehdään viiden vuoden mittaisena, ja kuukausihinta on kiinteä koko sopimuskauden ajan.

Huoltosopimus parantaa jälleenmyyntiarvoa

”Vajaan kolmen vuoden aikana sopimuksia on tehty noin 170, ja palaute on ollut hyvin myönteistä. Asiakkaamme ovat kertoneet, että esimerkiksi työsuojeluauditointia on helpottanut, kun nosturista on ollut esittää huoltosopimus. Ja kuten autoissa, myös työlaitteissa – erityisesti nostureissa – huoltosopimus on hyvä myyntivaltti. Myös uuden laitteen takuu edellyttää, että huollot tehdään ohjelman mukaisesti”, kertoo Nurminen.

Lue myös: Loglift- ja Jonsered-nostureihin ProCare Easy

Lue seuraavaksi