Uutiset

Kuljetuskalusto

Hiab investoi tuotekehitykseen Hudiksvallissa

Cargotec-konserniin kuuluva Hiab investoi lähes kaksi miljoonaa euroa Ruotsin Hudiksvallissa sijaitsevan tuotekehitys- ja testauskeskuksen kehittämiseen. Investoinnilla Hiab laajentaa nykyistä testauskeskusta ja lisää tuotekehitystoimintoja vahvistaakseen kykyään kehittää ja testata toimintansa tärkeitä osa-alueita, kuten materiaaleja, komponentteja, tuotteita ja teknologioita.  
”Tuotekehitys on yksi keskeisistä painopistealueistamme ja investointipäätös on strategisesti tärkeä, jotta voimme taata teknologisen kilpailukykymme myös tulevaisuudessa”, kertoo Hiab Products -yksikön johtaja Gert Larsson.
Tuotekehitys- ja testauskeskus edistää useiden tuotelinjojen teknistä kehitystä. Lisäksi se tukee Hiabin globaalia tuotekehitysyksiköiden verkostoa testaus- ja varmennustoiminnoillaan sekä edistää ulkopuolisten kumppanien kanssa tehtävää yhteistyötä.
Laajennetun tuotekehitys- ja testauskeskuksen arvioidaan valmistuvan vuoden 2015 aikana. Hiabilla on tuotekehitysyksiköitä Kiinassa, Suomessa, Irlannissa, Puolassa, Etelä-Koreassa, Espanjassa, Ruotsissa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Hudiksvallin nykyinen yksikkö keskittyy jatkossa uusien tuotteiden kehittämiseen ja testaamiseen, tulevaisuuden teknologioiden tutkimiseen sekä jälkimarkkinoinnin ja varaosien tukitoimintoihin.

Lue seuraavaksi