Uutiset

Kuljetuskalusto

Helpotusta lastaushommiin

Maslogin sähköavusteinen haarukkavaunu tuo mukavaa helpotusta, mutta myös reilusti lisää tehokkuutta lastaushommiin. Power Truck Show:ssa pääsi kokeilemaan, miten sähköavustus toimi lievästi kaltevalla alustalla. Tätä tonnin painoista kuormaa ei saanut riuskinkaan kaveri juurikaan liikkumaan ylämäkeen kiroiluista huolimatta. Mutta kun kytki avustuksen päälle, liikkui kuorma kuin silkkihansikkain. Näin näitä pumppukärryjä voidaan käyttää sellaisissakin lastauksissa, jotka muuten eivät lihasvoimin onnistuisi, kuten kaltevilla rampeilla tai todella raskaiden kuormien käsittelyssä.

Tämä pumppukärryjen sähköinen avustus toimii sähköavusteisen polkupyörän tavoin, eli polkea pitää. Pelkällä sähköllä ei laitetta pysty liikuttamaan, vaan käyttäjän tulee työntää tai vetää kahvasta normaaliin tapaan, jolloin avustustoiminto aktivoituu. Avustettuna kärryt myös hidastavat vauhtia pehmeästi ilman rullausta. Kuorman nosto tapahtuu perinteisesti lihasvoimin pumpaten.

Valmistaja lupaa latauksen riittävän kahdeksankin tunnin aktiiviseen käyttöön. Kuulemma joissain paikoissa on pärjätty viikonkin yhdellä latauksella. Ja jos akku tyhjenee, voi laitetta käyttää normaalisti lihasvoimin. Sähköavusteisen haarukkavaunun messutarjoushinta oli 2 890 euroa (alv 0%). Kokeilematta jäi, miten tällä vehkeellä sujuu suosittu varastomiesten grand prix eli talon nopeimmat pumppukärryt. Siitä ehkä myöhemmin lisää.


Lue seuraavaksi