Uutiset

Kuljetuskalusto

Ham-Re Oy täytti 50 vuotta

Jari Pulkkinen esitteli Maxpo-näyttelyssä mm. Camson supersingle 500/45-20 rengasta ja saman valmistajan 315/70-22.5 laajapintaista paripyörärengasratkaisua, jossa kyljet ovat vastakkain. Molemmat mallit ovat suunniteltu pyöräalustaisiin kaivukoneisiin.

Hamina, Kotka ja niiden ympäristö oli 1960 luvun lopussa yksi maamme vilkkaimpia satama- ja materiaalinkäsittelytoimintaan keskittyneitä alueita. Trukkeja ja materiaalinkäsittelykoneita oli alueella käytössä yhä enemmän ja enemmän. Satamatoiminnasta kokemusta ja tietoa omaksuneet Gerhard Eriksson ja Yrjö Lilli totesivat trukkien renkaiden kysynnän voimakkaan kasvun ja päättivät perustaa Ham-Re Oy:n heinäkuussa 1969. Alkuun Ham-Re Oy palveli varsinkin satamia ja muita yrittäjiä trukki- ja teollisuusrenkaissa.

Vuonna 2019 Ham-Re Oy on edelleen trukeissa, mutta myös rakennuskoneissa käytettävien renkaiden ja vanteiden sekä minikaivukoneiden kumitelojen osaaja. Perheyrityksen omistus on nykyään Gerhard Erikssonin lapsilla.

Nykyiselle tontilleen Haminan Neuvottomaan Mäkelänkankaalle yritys muutti vuonna 2011. Tilat sisältävät aikaisempaa enemmän varastotilaa ja sijoittuvat logistisesti hyvään paikkaan.

”Tilat ovat nykyiseen toimintaan ja kysyntään sopivat niin tilojen koon kuin sijainnin kautta. Aikaisempaa parempi logistinen sijainti ja ympäristö ovat toiminnassa eduksi”, kertoo Ham-Re Oy:n toimitusjohtaja Jari Pulkkinen.

Kaikkiaan toimitilaa on yhteensä yli 2 000 neliömetriä, josta varastotilaa on 1 500 ja asennustilaa 500 neliömetriä. Lisäksi on konttori- ja sosiaalitilat.

Osaava henkilökunta

Asiantunteva ja pitkäaikainen henkilökunta on tae erinomaiselle tuotetuntemukselle ja -osaamiselle. ”Meillä on asiakkaiden ja päämiesten luottamus. Me tunnemme tuotteemme ja myös sen missä ja minkälaisissa olosuhteissa niitä täällä Suomessa käytetään”, sanoo Jari Pulkkinen. ”Onhan meillä 50 vuoden kokemus alalta.”

Haminasta käsin yrityksen asiakkaita palvelee seitsemän alan ammattilaista, joiden lisäksi Länsi-Suomessa ja pääkaupunkiseudulla palvelevat kenttämyyjät. Vaikka satamat ovat tärkeitä asiakkaita, niin myös materiaalinkäsittely ja infra-rakentaminen ovat olleet kasvussa viime vuosina. Hyvänä esimerkkinä tästä ovat muun muassa kumitelat ja pyöräalustaisten kaivukoneiden renkaat. Näitä toimitetaan suoraan Haminasta yhä enemmän kaikkialle Suomeen.

”Pyrimme pysymään mukana tuotekehityksessä ja olemaan jatkossakin yksi alan merkittävä maahantuoja ja kauppias”, miettii Pulkkinen.

Ham-Re Oy osaa myös kumitelat. Yrityksessä on kokemuksen kautta opittu, mitä teloja varastosta pitää löytyä ja kuinka paljon.Ham-Re Oy osaa myös kumitelat. Yrityksessä on kokemuksen kautta opittu, mitä teloja varastosta pitää löytyä ja kuinka paljon.

Kumitelojen pioneeri Suomessa

”Kumiteloissa olemme alan pioneeri. Vahva osaaminen ja kattava varasto yhdistettynä hyvään asiakaspalveluun pitävät meidät johtavana kumitelojen toimittajana Suomessa”, kehuu Pulkkinen. Kumitelojen kysyntä kasvaa entisestään lisääntyvän infra-rakentamisen myötä. Kaupunkien keskusta-alueilla kaivetaan yhä kevyemmällä kalustolla, jolloin myös kumitelojen käyttö lisääntyy.

Kumiteloja yrityksellä on varastossa erilaisia kaikkiaan satoja.

”Kokemuksen kautta on opittu, mitä pitää löytyä ja kuinka paljon”, kertoo Pulkkinen. Saman mittaisia teloja on useita vaihtoehtoja eri merkkisiin kaivukoneisiin.

Kumiteloissa Ham-Ren päämerkit ovat Camso ja Minitop, joilta löytyy kumitelaratkaisut kaikkiin konemerkkeihin Suomessa.

Renkaat jälleenmyyjien kautta

Renkaissa päämerkkeinä ovat Camso (Camoplast Solideal nimellä ennen) ja hollantilainen Magna.

Yleisimmät rengasmerkit myydään rengasliikkeiden ja konekauppiaiden kautta. Kysyntä on tasaista. ”Toimitamme maahantuontirenkaitamme kaikille kauppiaille koko Suomen alueelle. Aikaisemmin myynti oli keskittynyt enemmän Kaakkois- ja Etelä-Suomeen, mutta nyt olemme valtakunnallinen toimija. Samalla asiakaskunta on monipuolistunut käsittämään yhä useampia toimialoja.”

Ham-Ren tuotevalikoimasta löytyvät renkaat hyvin laajaan valikoimaan erilaisia työkoneita. Eri valmistajien trukit, pienkuormaajat, kaivurikuormaajat, pyöräkuormaajat, pyöräalustaiset kaivukoneet, kurottajat, ajoneuvonosturit, dumpperit ja kiviautot voidaan varustaa Ham-Ren maahantuomilla renkailla.

Päämerkkeinä renkaissa ovat Camso (Camoplast Solideal nimellä ennen) ja hollantilainen Magna. Lisäksi valikoimassa on Ecomega, joka on pienempi erikoismerkki.
Ham-Ren omia rengasjälleenmyyjiä palvelemaan on perustettu myös verkkokauppa, jonka kautta tilaukset pääsee tekemään ympäri vuorokauden.

Palveleva toimija

Renkaiden lisäksi maahantuonnissa ovat myös vanteet.

Ham-Re on toimittanut trukkirenkaita satamiin jo 50 vuotta. Renkaiden lisäksi maahantuonnissa ovat myös vanteet vastaaviin tuotekäyttöihin. Kumitelat tulivat mukaan valikoimaan noin 20 vuotta sitten.

Kaikki tuotteet tuodaan itse maahan suoraan päämiehiltä.

”Myynnin lisäksi tehdään puhkeamattomia pyöräratkaisuja uretaanikumitäyttönä. Myös vaativia asennustöitä tehdään kaikkialle Suomeen. Haluamme olla palveleva toimija alalla”, valistaa Jari Pulkkinen.

”Tuotevalikoimamme on hyvä ja laaja. Jos uusia mielenkiintoisia alan tuotteita päämiestemme valikoimaan tulee, niin toki ne otetaan myös tänne myyntiin”, sanoo Pulkkinen. ”Vaikka meidät tunnetaan jo nyt hyvin, niin kierrämme mukana alan tapahtumissa tapaamassa nykyisiä ja tulevia asiakkaita. Saa tulla kysymään ja nykäisemään hihasta”, kannustaa Jari Pulkkinen.

Lue myös: Uuden sukupolven pienkuormaajarengas

Lue seuraavaksi