Uutiset

Kuljetuskalusto

Goodyear nostaa uudelleen pinnoitettujen renkaiden suorituskyvyn kokonaan uudelle tasolle

Kuljetusliikkeet toivottavat tämän uutuuden tervetulleeksi, sillä ne saavat nyt käyttöönsä täysin aidon Max Technology -tuotteen myös uudelleen pinnoitettuna eli konseptin kaikki edut. Goodyearin uudelleenpinnoittamis- ja kuviointimenetelmä antaa renkaille neljä elämää TreadMax-ratkaisun ansiosta. Kuljetusliikkeet saavat uusia tuotteita vastaavan suorituskyvyn ja polttoainetaloudellisuuden merkittävästi edullisemmalla hinnalla.

TreadMax ei pelkästään pyri pidentämään Max Technology -renkaiden elinkaarta vaan myös pidentämään niiden ikää. Kuorma-autonrenkaat saavat nyt kokonaista neljä elämää, joiden aikana niiden ulkonäkö, suorituskyky ja luotettavuus vastaavat uusia renkaita, mutta rahaa säästyy. Neljä elämää muodostuvat neljästä vaiheesta: uusi rengas, kuvioitu rengas, uudelleen pinnoitettu rengas ja lopuksi kuvioitu uudelleen pinnoitettu rengas.

Renkaiden kulutuspinnan kuviointi uudelleen pinnoituksen jälkeen on samanlainen kuin myyntimenestykseksi nousseissa Goodyear Regional RHD II- ja Marathon LHD II -renkaissa, joten renkaissa on samat ominaisuudet ja vahvuudet kuin uusissa renkaissa. TreadMax tulee myyntiin Pohjoismaissa vuonna 2009.

– TreadMax täydentää mainiosti laajaa kuorma-autonrenkaiden valikoimaamme. Se todistaa, että pyrimme jatkuvasti alentamaan kuljetusliikkeiden kustannuksia. Olen varma siitä, että nostamme uudelleen pinnoitettujen renkaiden suorituskyvyn täysin uudelle tasolle, kertoo EU:n Goodyear Retread Manager Danny Van Essche.

Erityinen kumiseos yhdessä uusimman runkotekniikan kanssa vähentää renkaan vierintävastusta sekä pidentää ajomatkaa ja kestävyyttä, joten polttoainekustannukset ajokilometriä kohden sekä päästöt vähenevät. Tällöin kuljetusliikkeiden kustannustehokkuus kohenee.

Goodyear pitää uudelleen pinnoittamista olennaisena osana renkaan elinkaarta. Max Technology -renkaiden rungot on kehitetty vankoiksi ja kulutusta kestäviksi, joten ne soveltuvat erinomaisesti kehittyneeseen uudelleen pinnoittamiseen.

Uudelleen pinnoitetuissa TreadMax-renkaissa on samat edut kuin Goodyearin Max Technology -renkaissa, kuten uusissakin kuorma-autonrenkaissa. Kuorma-autojen Regional RHD II-, RHS II-, Marathon LHD II- ja LHS II -renkaat voidaan pinnoittaa uudelleen TreadMax-tekniikan avulla. Rungot tutkitaan huolellisesti kulumisen varalta ja testataan perusteellisesti ennen niiden hiomista tarkasti. Uusi kulutuspinta ja reunat sovitetaan runkoon ennen niiden yhdistämistä prosessin päätteeksi. Goodyearin valamisprosessi palauttaa geometrian huolellisesti, joten rengas jättää samanlaisen jäljen kuin uusi. Kaikki renkaat painetestataan ja tutkitaan perusteellisesti ennen toimittamista.

Lue seuraavaksi