Uutiset

Kuljetuskalusto

Goldhofer FT -sarja vastaa muuttuviin tarpeisiin

Goldhofer FT-Series

Artikkelikuva: Goldhofer FT -sarja on innovatiivisesti toteutettu moduulirakenteinen perävaunujärjestelmä, joka mukautuu tarpeitten mukaisesti ja on laajalti yhteensopiva muiden Goldhofer-tuotteiden kanssa.


Uusi Goldhofer FT -sarja kääntyvillä pendeliakseleilla tarjoaa uudenlaista joustavuutta ja tuottavuutta raskaisiin kuljetuksiin. Oivaltavasti suunniteltu perävaunujärjestelmä yhdistää raskaat puoliperävaunut ja moduulivaunut etenkin maantiekuljetuksissa. Edistyksellisten kokoonpano- ja lisävarustepakettien ansiosta FT-mallisto voidaan yhdistää lähes kaikkiin Goldhofer-moduuleihin.

Uuden FT-sarjan oleellisin ominaisuus on, että perävaunujärjestelmän muutokset voidaan tehdä vaikeuksitta milloin tahansa. Se mahdollistaa joustavan reagoinnin muuttuviin markkinoiden vaatimuksiin ja vähentää kokonaiskustannuksia pitkällä aikavälillä.

Ostohetkellä FT-sarja voidaan mukauttaa yksilöllisiin vaatimuksiin ilman kompromisseja, joita aiemmin piti kalustoa tilattaessa tehdä. Esimerkiksi perusleveys ja taivutusmomentti voidaan määrittää erikseen kaikille vakioteleille.

Uraauurtavan järjestelmän hienous on uusi akselirakenne. Innovatiivisesti suunniteltu uusi pendeliyksikkö tarjoaa optimoidun 640 mm:n joustomatkan ja 60 asteen ohjauskulman. Se mukautuu joustavasti muuttuviin vaatimuksiin hankinnan jälkeenkin. Valittavana on viisi erilaista ykkös- tai paripyörävaihtoehtoa, joilla lavakorkeus on 770–935 mm ja akselipainot 22–26 t.

Jousituksen sylinterit voidaan määrittää yhteensopiviksi Goldhoferin koko raskaan tuotevalikoiman kanssa. Tämä on avain lähes rajoittamattomaan kaluston yhdistelemiseen, ja FT-sarjaa voidaan käyttää räätälöitynä yhdistelmänä kaikkien olemassa olevien moduulijärjestelmien kanssa.

”Näin asiakkaat voivat konfiguroida yksittäiset ajoneuvoyhdistelmät, jotka sopivat täydellisesti heidän senhetkisiin tarpeisiinsa”, sanoo Robert Steinhauser, Goldhoferin myyntipäällikkö Europe/Pohjois-Afrikka, ja lisää: ”Olemassa olevia ajoneuvoja ei korvata, vaan ne on integroitu erikseen uuteen järjestelmään.”

Täydellinen integrointi on mahdollista myös olemassa olevien laitteiden, kuten kuormatilojen, hanhenkaulojen ja kääntöpöytien kanssa. FT-sarjan tuotevalikoimaan kuuluu käytettävyyttä parantavia ratkaisuja, kuten kaivukoneen puomin syvennyksellä varustetut takatelit, joita on saatavana myös kuormatilaa pidentävällä, jatkettavalla tele-spacerilla.

FT-sarja avaa myös uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Esimerkiksi telien muutosmahdollisuudet parantavat käytettyjen yksiköitten markkinatilannetta, toiminta yhteistyökumppaneiden kanssa helpottuu, samoin vuokraaminen.

”FT-sarjan konsepti johtaa kokonaiskustannusten vähenemiseen ja tarjoaa asiakkaillemme joustavuutta tulevaisuuden suunnitelmiinsa”, Steinhauser sanoo.

Goldhofer FTV550 siipikuljetuksiin ahtailla väylillä

Goldhofer FTV550
FTV 550 -siipinostimella tuulivoimalan siipiä voidaan kuljettaa mutkaisemmallakin reitillä.

Ecuadorilainen Elecaustro S.A. sai tehtäväkseen suunnitella ja rakentaa maan suurimman tuulipuiston Lojan maakuntaan: Minas de Huascachaca -nimiseen tuulipuistoon kuuluu 14 tuuliturbiinia, joiden kokonaisteho on 50 MW.

Sopimuksen turbiinien kuljettamisesta sai kolumbialainen erikoiskuljetus- ja nostoyhtiö Transportes Montejo. Montejon nykyaikaiseen kalustoon kuuluu muun muassa Goldhofer FTV 550 -siipinostin, jonka suurin kuormitusmomentti on 550 tonnimetriä. FTV 550 on ihanteellisen ratkaisu uusimman sukupolven pitkien ja raskaiden, enintään 3,4 metriä halkaisijaltaan olevien tuulivoimaloiden siipien kuljettamiseen ahtailla väylillä.

Goldhofer FTV 550 -siipinostimien tärkeä ominaisuus on, että siipiä voidaan pyörittää vapaasti oman akselinsa ympäri, jotta tuuli ei tartu niihin. Siivet voidaan myös nostaa tarpeen mukaan enintään 60 asteen kulmaan esteiden yli tai alle. Tämä on avain valtaviin säästöihin, koska se minimoi tarpeen poistaa tai tehdä muutoksia kuljetusreitin infrastruktuuriin.

Kun Bladelifter FTV 550 on asennettu raskaaseen Goldhofer THP/SL -moduuliin, Transportes Montejo pystyi kuljettamaan 4 MW:n Dongfang-tuuliturbiinin 73 metrin pituiset siivet ylös mutkittelevaa tietä, joka johtaa rakennustyömaalle Andien vuoristoalueella sijaitsevalla vuoristotasangolla. Tällaisessa vuoristoisessa maastossa Goldhofer FTV -siipinostin antoi vakuuttavan osoituksen kyvyistään Transportes Montejon miehistön nostaessa ja kääntäessä taitavasti siipiä välttääkseen kosketusta jyrkkiin rinteisiin yhdistelmän edetessä kohti solaa.

Suomessa Golhofer-tuotteita edustaa Jørn Bolding A/S Esbjergissä, Tanskassa.Lue seuraavaksi