Uutiset

Kuljetuskalusto

Gasumille toinen kaasutankkausasema Lappeenrantaan

Gasum on avannut uuden kaasutankkausaseman Lappeenrantaan osoitteeseen Hirsimäenkatu 4. Kyseessä on Gasumin toinen tankkausasema Lappeenrannassa ja Kaakkois-Suomen kolmas yhtiön tankkausasema. Asema täydentää kasvaa asemaverkostoa alueella palvellen sekä raskasta liikennettä että henkilöautoja ja tukee näin runkoliikenteen siirtymistä kaasuun Kaakkois-Suomessa.

Gasum vahvistaa Kaakkois-Suomen asemaverkostoaan avaamalla toisen kaasutankkausaseman Lappeenrantaan. Vilkkaan kuutostien varteen 12. maaliskuuta avautunut asema palvelee raskaan liikenteen ajoneuvoja, busseja, kevyttä jakelukalustoa ja henkilöautoja. Asemalta jaellaan sekä paineistettua että nesteytettyä maa- ja biokaasua.

Uusi asema kannustaa yhä useampaa lappeenrantalaista yritystä ja kuluttajaa vaihtamaan autonsa käyttövoimaksi ympäristöystävällisen kaasun. Asema luo myös hyvät puitteet alueen raskaan liikenteen päästöjen vähentämiselle. Liikennekäytössä biokaasu vähentää polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 prosenttia perinteisiin polttoaineisiin verrattuna. Myös maakaasun avulla polttoaineen elinkaaren aikaisia päästöjä on mahdollista vähentää yli 20 prosenttia.

Volvo FH LNG Gasum-kaasutankkausasemalla

”Uuden aseman avautuminen on meille tärkeä virstanpylväs, sillä kyseessä on Gasumin kymmenes nesteytettyä kaasua tarjoava asema. Lappeenrannan asema luo uusia mahdollisuuksia erityisesti raskaan liikenteen päästöjen vähentämiseksi, kun laajempi maantieteellinen kattavuus parantaa runkoliikenteen edellytyksiä siirtyä vähäpäästöiseen kaasuun. Alati kehittyvää tankkausasemaverkostoa rakentavat Gasumin lisäksi myös muut toimijat, ja kaikkien asemahankkeiden valmistuttua alueella tulee olemaan laaja asemaverkosto palvelemassa niin yksityisautoilijoita kuin yrityksiä”, kertoo Olli Paasio, Gasumin Suomen liikenneyksikön maajohtaja.

Jakeluverkoston laajentaminen tukee Lappeenrannan päästötavoitteita

Vaihtoehtoisten polttoaineiden suosio on kasvanut huimaa vauhtia Suomessa viime vuosina, mikä on huomioitu niin valtion kuin kaupunkien tasolla.

Lappeenrannan kaupunki tavoittelee hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä, ja kaupunginhallitus on nostanut ilmastotoimenpiteiden pääteemoiksi muun muassa uusiutuvan energian tuotannon ja käytön lisäämisen sekä liikenteen vähäpäästöisiä ja päästöttömiä vaihtoehtoja tukevien toimien toteuttamisen. Gasumin kasvava kaasutankkausasemaverkosto tuo alueelle yhä paremmat mahdollisuudet siirtyä kohti ympäristöystävällisiä polttoainevaihtoehtoja.

”Liikenne on meidän suurin kasvihuonekaasujen päästölähde Lappeenrannassa. Biokaasuajoneuvojen määrä onkin ilahduttavasti lisääntynyt koko ajan Etelä-Karjalassa”, toteaa Lappeenrannan ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen. ”Biokaasu on yksi kustannustehokas ratkaisu, jolla päästään hiilineutraaliin liikenteeseen”.

Gasumin aiemmin avattu asema palvelee henkilöautoja Lappeenrannan Tykissä osoitteessa Simolantie 14.


Lue seuraavaksi